Csatlakozz hozzánk

Hírek

Telihold van: Akrapovic Full Moon

A kattintás után megláthatod, milyen lett az Akrapovic custom-prototípusa, amely több világújdonságot felvonultat, még az épített motorok között is (videóval)

Közzétéve

ekkor

akrapovic full moon
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Az immáron 24 éve működő – és jó ideje virágzó – szlovén vállalat a Bad Salzuflen Custombike Show-n leplezte le a Full Moon-t, melyet házon belül, vagy inkább hazán belül építtettek Igorék: a Telihold megépítéséért a szintén szlovén Dreamachine Motorcycles volt a felelős.

A nevét telifelnis első kerekéről kapta a Full Moon

A nevét az egyedülálló méretű, 30(!) colos, alumíniumból és karbonból készült tele “lemezfelnijéről” kapta, amibe amolyan buelles stílusban kapaszkodik az óriási (kompozit kivitelben még szintén máshol nem látott) féktárcsa, ami így sem éri el a felni peremét. A tervezők a jól látható, hangsúlyos és egyben szokatlan első traktus után nevezték el a gépet.

Finom részletek: a gép neve a lábtartó trepnin, LED-es menetfény az elülső élében…

Természetesen a blokkot nem Igorék gyártották: az 1.524 köbcentiméteres S&S Knucklehead erőforrásról nem tudni, milyen erős vagy nyomatékos, és esetünkben a legnagyobb baj – ami a lényeg lenne -, hogy a hangját sem halljuk, a lenti videóban sem. Merthogy speciálisan a Full Moonra tervezett dupla csöves “home-made” rendszer van rajta, mindenféle kibocsátási és zajnormákat mellőzve, persze.

A hangjára azért kíváncsiak lennénk az öblös dupla kéményen keresztül…

Tehették ezt azért, mert a Full Moon-t még a gondolat szintjén sem helyeztetnék forgalomba – csupán showbike-nak készült, és egyfajta mágnesként használnák a különböző kiállításokon az Akra standokon (kár, hogy Milánóra nem készültek el vele, akkor már saját fotókat mutatnánk róla). A szemünk elé táruló látvány több mint 800 munkaóra eredménye.

Ilyen formák születnek, amikor szabadon szárnyalhat a képzelet, a mindenféle normáknak megfelelés helyett

Érdekes még, hogy az idomzat tulajdonképpen maga a kipufogó palástja (sportdobgyártótól lévén szó), legalábbis abból a fémből készült, amiből a kidurrantók szoktak – vagyis a motor maga egy nagy kipufogó?! Ha már az érdekességeknél tartunk: az Akrapovic napjainkig 96(!) vb címet nyert olyan motorokkal vagy autókkal, melyeket Igor-tervezte kipufogókkal szereltek, és jelenleg több mint 800 fős személyzet dolgozik azon, hogy minél előbb elérjék a 100-at… Vajon arra az alkalomra mivel rukkol elő Akrapovic Úr?

Ezt a képet a szőke lány motoros csizmája miatt tettük be – meg hogy elhiggyétek, tényleg valóság ez a gép– Akrapovic termékek széles választékban és jó áron a MotoPartsShop.hu webshopban

Comments

comments

Trending