Csatlakozz hozzánk

Tesztek

Téli cucc: Oxford Chill Out

Elhoztam egy szett aláruhát a Quasimoto-tól is. Jön a “Nindzsa visszavág 6.”

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Elhoztam egy szett aláruhát a Quasimoto-tól is. Jön a “Nindzsa visszavág 6.”

Az elmúlt egy-két cikkben lassan az összes poént lelőttem a téli öltözködéssel kapcsolatban. Talán az maradt egyedül még ki, hogy mennyire fontos tetőtől talpig védenünk magunk az alacsony hőmérséklet ellen. Gondolok ez alatt arra, hogy nem elég csak a felső testünk, vagy esetleg még a lábunk beburkolása, figyelnünk kell a láb- és kéz fejünkre, valamint a fejünkre is. Ugyanis hiába érezzük jól magunkat a testfelületünk nagy részén, ha a kezünk vagy a lábunk már lefagyóban van. A fékezés reakció ideje ilyenkor hihetetlen mértékben lecsökken, a gáz és a kuplung kezelése darabos lesz, amitől pedig könnyen megcsúszhatunk. A fejünkkel sem érdemes játszani, nem hiszem, hogy bárki is arcüreg gyulladás után vágyakozik.

Részletes leírás minden termékről megtalálható az üzlet honlapján

Ezt mind illene magunkra vennünk a téli hidegben.
Az árakért hívjátok a Quasimoto-t vagy katt erre a sorra.

Megoldás természetesen van: kesztyű, lábtyű, maszk például az Oxford márkából. Ezeket, és egy komplett alsó-felsőt próbáltam ki a Quasimoto kínálatából. Mindegyik cuccra elmondhatjuk, hogy szélálló, vízálló, ahol kell, és ráadásul belülről pára-áteresztő képességű. Jól hangzik, de a gyakorlat a lényeg.


Nindzsáá

A kesztyű viszonylag vékony, de például egy sportkesztyű alá biztos nem megy be. Önmagában természetesen nem elég, kell ráhúzni valamit, a legmegfelelőbb valami téli kesztyű. A kézfejen, és ahol a szél éri a kezet van csak thermo bélés, a tenyerén egy vékony, izzadtság elvezető COOLMAX anyag van. Őszinte leszek, én nem szeretem az ilyen kesztyűket, inkább rendes téli kesztyűt hordok, viszont egyszerűbb egy ilyet venni 4.500 Ft-ért, mint 25ezer körüli összegért egy új kesztyűt. Működni működik, a széltől 80%-ban megóvja a kezet. Egy markolatfűtés azért még ajánlott.

Az Oxford termékeit a következő kereskedésben tudjátok beszerezni.
Quasimoto (ruházat és motor kiegészítő)
1139 Budapest, Váci út 99
Tel.: 06-1/219-5349
web: www.quasimoto.hu

A lábtyű érdekesebb. Próbáltam zoknival, meg anélkül is. Nekem a sport csizmámba az utóbbi verzió működött úgy, hogy még vér is maradt a lábfejemben. Éreztem, hogy melegíti a lábamat, kicsit talán izzadtam is. Viszont a menetszél által nem engedte lehűlni a csizmám tartalmát és ez a lényeg! Akár még lehetett volna ici-picit légáteresztő is a lábbeli a jobb szellőzés kedvéért, a szél szerintem még úgy sem lett volna sok. Akinek fázósak a csülkei, nagyon ajánlottak!


Érdekes viselet, de hasznos.

Maszkot sokfélét tudunk választani a piacon. Ez az Oxford azért jó, mert egész a nyakunk aljáig lejön és az egész felületén megóv a széltől. Ha az orrunkra is ráhúzzuk, sajnos attól még fog párásodni a plexink. A maszkra is igaz, hogy az izzadtságot kivezeti, igyekszik szárazon tartani minket és ez sikerül is neki. Az anyaga kicsit merev , szokni kell, mert nem cuppan rá a fejünkre úgy, mint mondjuk egy betörő harisnya, de nincs vele gond. Lehet nekem még eggyel kisebb méret kellett volna. A lényeg a lényeg, végre egyszer nem fázott a fejem.

Bónuszként kipróbáltam egy Oxford térdmelegítőt is. Természetesen ez is a széltől óv leginkább. Megnéztem farmeron és utána az egész Oxford nadrággal is. Egyedül a térdest használni nem ajánlott. Lehet olyankor a térdünk megmarad, de nem lesz hozzá lábunk. Ez igazából azoknak lesz jó, akik extra izület érzékenyek, nekik segíteni fog ez a plusz réteg a térden.

A lényeg viszont az alsó-felső. Eddigi tapasztalataimból merítve az Oxford thermo ruházatot rögtön egy vékony, téli aláöltözővel kombináltam. Egész nap benne voltam, miközben Safety-Hungary-ztem. Amikor elkezdtünk mozogni, túl jól is végezte a dolgát a kombó. Volt hogy már egyenesen melegem volt, pedig a kinti hőmérséklet nem igen haladta meg a 10 fokot. sőt. Hazafelé a szélállóságot is ki tudtam próbálni. A hőmérő 24,5 fokot mutatott a ruha alatt, ez a kinti 6-7-hez képest igen jó szerintem. Tényleg nem fáztam és a levegő se jutott tovább az Oxfordon. A hatásfokot javította, hogy rajtam volt a maszk és a lábtyű is, gyakorlatilag úgy éreztem, mintha tavasszal motoroznék.

Egész nap rajtam volt, de ezt szinte észre se vettem. Meglepően kényelmes viselet, pedig az eleje ennek is vastag, hátul meg csak a vékony CoolMax anyag van. A kettővel lentebbi képen látszik, hogy a varrástól balra-jobbra más. A felsőn a cippzár lentről végig egészen fel húzódik és ha akar, át tud hűlni rendesen. Csupasz testre nem kellemes, mert fel lehet olyan hülyén venni, hogy hozzánk érjen a cippzár. Mentségére legyen mondva, az Oxford sem állítja, hogy ne vegyünk alá semmit, és engem zavart a dolog, mert nekem is volt egy vékony réteg alatta.


Két cippzárunk is van, az egyik megy csak le teljesen. A bélés kis négyzetekből áll,
hogy a közöttük megbújó légrés is szigeteljen a hideg ellen.

A nadrág elég jól testhez feszült, viszont a felső már nem annyira. Az alja többször feljebb csúszott, az oktatás alatt nem egyszer igazgattam. Ettől függetlenül nagyon jól elláta a funkcióját, végérvényesen beláttam, hogy nekem is be kell szereznem egy ilyen szettet. Főleg a nadrág volt a tuti, mert képes vagyok ilyenkor is farmerban járkálni, ami ezzel az Oxford alsóval nem vált kínszenvedéssé. Ha hidegben is motoroztok, szerintem ti is nézzetek utána a kérdésnek.


A varrástól balra vastag, szélálló anyag van, hátul viszont csak egy vékony,
nedvesség kivezető. Így van ez a legtöbb ilyen ruhánál.
A varrás minősége kifogástalan!

Comments

comments

Trending