Csatlakozz hozzánk

Hírek

Team Toth: újabb Németh-siker

Balázs öt pontot szerzett Magny-Cours-ban, még 14. is lehet az összetettben

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Forrás: Team Hungary Toth

Utolsó előtti állomásához érkezett a Superbike világbajnokság 2011-es szezonja. Ennek megfelelően a Superbike, a Supersport és a Superstock1000 kategóriában is világbajnokot avattak a Magny-Cours-i versenypályán.

Az egyetlen magyar istálló versenyzői a Supersport géposztályban küzdöttek a pontszerzésért. Németh Balázs már a reggeli warm up-on bebizonyította, hogy joggal áll az összetett pontverseny 15. helyén. Az ígéretes 11. helyre melegítette be Hondáját, mindössze 1,2 másodperccel elmaradva az élen végző Lowes-tól. Ez a teljesítmény igencsak reménykeltő volt a csapat számára, hiszen Balázs a 16. rajtkockát szerezte meg magának a szombati időmérőn. Ezzel szemben Tóth Iminek már a warm up-on érezhetően gyengébb volt a CBR-e, ezért nem tudta megközelíteni legjobb köridejét. Végül a 23. helyen intették le a bemelegítésen.

Minkét versenyző a jó rajtban bízott, de ez sajnos egyiküknek sem sikerült. Nagy kár, hiszen Balu a 16, míg Imi a 20. helyről indult, tehát egy jó “beugrással” könnyen megszerezhették volna a pontszerző helyek valamelyikét. Ezzel szemben az első mért ponton Balázst a 20, Imit pedig a 24. helyen jegyezték… Az első körben Imi pozíciója negatív irányban változott, a 25-ként haladt át a célvonalon. Nem úgy Balázs, aki két helyet javított, majd a tőle megszokott lendülettel folytatta a versenyt. Közben Tóth sem tétlenkedett, a harmadik körben ő is két hellyel előbb hozta a CBR-t, majd Roccoli kiállásával mindketten további egy pozíciót  javítottak. Ekkor Balázst már csak egy hajszál választotta el a pontszerző helytől, amit a negyedik körre sikerült is megszereznie.


Balázs újabb bravúros felzárkózására ezúttal a televíziós műsorrendezők is felfigyeltek

Hamarosan utolérte a már-már megszokott középmezőny alkotta bolyt, azaz a Lundh-Jezek-Dell’Omo-Ianuzzo kvartettet, melyre igencsak nagy lendülettel érkezett meg ötödikként. Nem sokáig tetszelgett azonban a sereghajtó szerepben: először Lundh-ot előzte meg, akit Jezek követett a sorban. Németh hajráját a televízió közvetítés szerkesztői is érdekesnek találták, hiszen több ízben is feltűnt a képernyőn a magyar motoros. Többek között, amikor Dell’Omo-t ’iskolázta le egy jobbos kanyarban. A 22 körös futam 16. ciklusában a boly élére állt, megszerezve a 11. helyet, melyet további hat körön keresztül a leintésig tartani is tudott 5 VB ponttal gazdagítva a saját és a csapat gyűjteményét. Az előző imolai futamon technikai hiba miatt kiállni kényszerült, és ez az összetett 14. helyébe került. Mostani szereplésével azonban megerősítette előnyét a 16. helyen álló Lundh előtt és mindössze 3 pontra csökkentette hátrányát a 14. Ianuzzoval szemben. Reális esélye van tehát egy hellyel előrébb kerülni a világbajnoki tabellán a következő, szezonzáró futamon.


Egy futammal a bajnokság vége előtt Németh 15., Tóth pedig a 19. a tabellán

Tóth Iminek nem alakult ilyen jól a mai futam, nem sikerült megismételnie az egy héttel ezelőtti imolai pontszerzést. Ezzel egy helyet veszített összetett pozíciójából, de csupán egy pont választja el Quarmby-tól, aki a mai eredményével előzte meg a magyar motorost. Imi elmondása szerint nagyon darált a CBR a kanyarokban és erejéből is jócskán veszített. Végül a 25-ről a 20. helyre sikerült felhoznia a betegeskedő masinát. A szerelők a blokk meghibásodására gyanakodnak, ez okozhatta a teljesítmény visszaesést is. A pontos diagnózis azonban csak később fog kiderülni, hiszen a futam után egyből hazaindult a csapat. A pálya igencsak nehéz, technikás vonalvezetése miatt mindkét pilóta karja megsínylette a hétvégét. Szerencsére most egy hét szünet következik, mely alatt lesz idejük a regenerálódásra. Így újult erővel vághatnak neki a 2011-es szezon utolsó versenyének, melyet Portugáliában, a festőien szép környezetben fekvő Portiamo-i versenypályán rendeznek meg október 16-án. A világbajnoki címek sorsa azonban már eldőlt, hiszen Supersportban a yamahás Chaz Davies hatodik helyével is bebiztosította a trónt (a futamot ParkinGO-s csapattársa, Luca Scassa nyerte), míg a Superbikeban a dupla Checa-győzelem is bombabiztossá tette a spanyol matador világelsőségét. Annál is inkább, mert egyetlen pontocska is elég lett volna neki a sikerhez. A Győrfi Alennel felálló Superstock 1000-es szériát pedig Davide Giugliano nyerte egy – Checához hasonlóan szintén Althea Racing – Ducati 1098R nyergében.


Gyengélkedő motorja miatt Tóth Imre számára most nem termett babér


Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending