Csatlakozz hozzánk

Hírek

Team Toth: újabb Németh-siker

Balázs öt pontot szerzett Magny-Cours-ban, még 14. is lehet az összetettben

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Forrás: Team Hungary Toth

Utolsó előtti állomásához érkezett a Superbike világbajnokság 2011-es szezonja. Ennek megfelelően a Superbike, a Supersport és a Superstock1000 kategóriában is világbajnokot avattak a Magny-Cours-i versenypályán.

Az egyetlen magyar istálló versenyzői a Supersport géposztályban küzdöttek a pontszerzésért. Németh Balázs már a reggeli warm up-on bebizonyította, hogy joggal áll az összetett pontverseny 15. helyén. Az ígéretes 11. helyre melegítette be Hondáját, mindössze 1,2 másodperccel elmaradva az élen végző Lowes-tól. Ez a teljesítmény igencsak reménykeltő volt a csapat számára, hiszen Balázs a 16. rajtkockát szerezte meg magának a szombati időmérőn. Ezzel szemben Tóth Iminek már a warm up-on érezhetően gyengébb volt a CBR-e, ezért nem tudta megközelíteni legjobb köridejét. Végül a 23. helyen intették le a bemelegítésen.

Minkét versenyző a jó rajtban bízott, de ez sajnos egyiküknek sem sikerült. Nagy kár, hiszen Balu a 16, míg Imi a 20. helyről indult, tehát egy jó “beugrással” könnyen megszerezhették volna a pontszerző helyek valamelyikét. Ezzel szemben az első mért ponton Balázst a 20, Imit pedig a 24. helyen jegyezték… Az első körben Imi pozíciója negatív irányban változott, a 25-ként haladt át a célvonalon. Nem úgy Balázs, aki két helyet javított, majd a tőle megszokott lendülettel folytatta a versenyt. Közben Tóth sem tétlenkedett, a harmadik körben ő is két hellyel előbb hozta a CBR-t, majd Roccoli kiállásával mindketten további egy pozíciót  javítottak. Ekkor Balázst már csak egy hajszál választotta el a pontszerző helytől, amit a negyedik körre sikerült is megszereznie.


Balázs újabb bravúros felzárkózására ezúttal a televíziós műsorrendezők is felfigyeltek

Hamarosan utolérte a már-már megszokott középmezőny alkotta bolyt, azaz a Lundh-Jezek-Dell’Omo-Ianuzzo kvartettet, melyre igencsak nagy lendülettel érkezett meg ötödikként. Nem sokáig tetszelgett azonban a sereghajtó szerepben: először Lundh-ot előzte meg, akit Jezek követett a sorban. Németh hajráját a televízió közvetítés szerkesztői is érdekesnek találták, hiszen több ízben is feltűnt a képernyőn a magyar motoros. Többek között, amikor Dell’Omo-t ’iskolázta le egy jobbos kanyarban. A 22 körös futam 16. ciklusában a boly élére állt, megszerezve a 11. helyet, melyet további hat körön keresztül a leintésig tartani is tudott 5 VB ponttal gazdagítva a saját és a csapat gyűjteményét. Az előző imolai futamon technikai hiba miatt kiállni kényszerült, és ez az összetett 14. helyébe került. Mostani szereplésével azonban megerősítette előnyét a 16. helyen álló Lundh előtt és mindössze 3 pontra csökkentette hátrányát a 14. Ianuzzoval szemben. Reális esélye van tehát egy hellyel előrébb kerülni a világbajnoki tabellán a következő, szezonzáró futamon.


Egy futammal a bajnokság vége előtt Németh 15., Tóth pedig a 19. a tabellán

Tóth Iminek nem alakult ilyen jól a mai futam, nem sikerült megismételnie az egy héttel ezelőtti imolai pontszerzést. Ezzel egy helyet veszített összetett pozíciójából, de csupán egy pont választja el Quarmby-tól, aki a mai eredményével előzte meg a magyar motorost. Imi elmondása szerint nagyon darált a CBR a kanyarokban és erejéből is jócskán veszített. Végül a 25-ről a 20. helyre sikerült felhoznia a betegeskedő masinát. A szerelők a blokk meghibásodására gyanakodnak, ez okozhatta a teljesítmény visszaesést is. A pontos diagnózis azonban csak később fog kiderülni, hiszen a futam után egyből hazaindult a csapat. A pálya igencsak nehéz, technikás vonalvezetése miatt mindkét pilóta karja megsínylette a hétvégét. Szerencsére most egy hét szünet következik, mely alatt lesz idejük a regenerálódásra. Így újult erővel vághatnak neki a 2011-es szezon utolsó versenyének, melyet Portugáliában, a festőien szép környezetben fekvő Portiamo-i versenypályán rendeznek meg október 16-án. A világbajnoki címek sorsa azonban már eldőlt, hiszen Supersportban a yamahás Chaz Davies hatodik helyével is bebiztosította a trónt (a futamot ParkinGO-s csapattársa, Luca Scassa nyerte), míg a Superbikeban a dupla Checa-győzelem is bombabiztossá tette a spanyol matador világelsőségét. Annál is inkább, mert egyetlen pontocska is elég lett volna neki a sikerhez. A Győrfi Alennel felálló Superstock 1000-es szériát pedig Davide Giugliano nyerte egy – Checához hasonlóan szintén Althea Racing – Ducati 1098R nyergében.


Gyengélkedő motorja miatt Tóth Imre számára most nem termett babér


MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending