Csatlakozz hozzánk

Hírek

Tóth Imre: a tempónk jó, az megvan!

Tóthék is teszteltek Phillip Island-en, bemutatkozott Tóth Imre dán csapattársa a magyar csapat színeiben. Imi majdnem bukott, de végül sikeres tréninget zárt, és a motorral is elégedett, egyelőre

Közzétéve

ekkor

team toth phillip island teszt1
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Idén viszontagságoktól mentes, de szokásosan hosszú útja volt a Racing Team Toth istálló tagjainak az ausztrál nyárba. A magyar csapat 15-én éjjel landolt Melbourneben. Innen még két órás autóút vezetett az ország déli részén húzódó félszigethez, ahol mesés környezetben terül el phillip islandi aszfaltcsík.

Az évek óta szezonkezdő Ausztrál futamot megelőzően az idény első hivatalos szezon előtti tesztjén esnek át a versenyzők. Az időjárásra szinte sosincs panasz (hacsak az nem, hogy már túl meleg van), hisz az ottani, nyári évszaknak megfelelően gyönyörű napsütéses az idő, és 30-38 fokos meleg a jellemző.

Tóth Imre idén is 10-es rajtszámmal megy majd

A hétfői nappal tehát hivatalosan is kezdetét vette a Supersport világbajnokság 2013-as  szezonja. A Team Toth továbbra is két versenyzőt állít csatasorba, ismét Honda CBR 600RR versenymotorok nyergében. Egyikük természetesen Tóth Imi, míg – ahogy azt korábban hírül adtuk – Németh Balázs helyett idén egy tehetséges dán fiatalt láthatunk a magyar csapat színeiben. Alex Schacht még csak 19 éves, korábban a 600-as Superstock mezőnyben jeleskedett, melyet tavaly az összetett negyedik helyen zárt.

Alexnek tehát a hétfői edzés volt az első lehetősége, hogy a Supersport vb versenyzői között bizonyítson. Kissé pechesen indult a napja, mert rögtön az első edzésen komoly technikai gondja akadt, így élete első hivatalos WSSP-edzését a boxban ülve kellett eltöltenie – a második edzésen végül 46 kört tudott teljesíteni. A helyezés tekintetében még van mit javulnia, de elégedett a csapat, tekintettel arra, hogy újonc a mezőnyben.

Az új csapattag, Alex Schacht motorja a Tóth-boxban

„Nehéz nap volt ez a mai! Az első edzés harmadik körében komoly problémánk adódott a motorommal, így kénytelen voltam kiállni. A másodikra orvosoltuk a bajt, így sikerült egy teljes edzést zárnom. Először motorozom ezen a pályán, ami amennyire szép, annyira nehéz is! Ma még a kánikula és az egyre erősödő szél is megnehezítette a dolgunkat. De holnapra készen állunk, és ha a technika ördöge nem avatkozik közbe, úgy két teljes edzést szeretnék zárni, hogy minél jobban begyakoroljam, megtanuljam ezt az aszfaltcsíkot!” – nyilatkozta Alex a második edzést követően.

Tóth Imi szezon előtti tesztjét keresztülhúzta (vagyis inkább keresztülfújta) a portugál szél, ugyanis pont a lisszaboni légiközlekedést is megzavaró szélvihar idején tesztelt a csapat Portimaóban. Az első napon így egyáltalán nem, a másodikon pedig csak rövid ideig körözhettek a pályán. Igazi, komoly tesztelésre tehát nem volt lehetősége a csapat állandó magyar pilótájának. Ennek ellenére (szemben a több szezon előtti teszten túlesett versenyzőkkel) erősen kezdett, az első edzésen a 12. helyen zárt. A második edzést piros zászlóval intették le, így már nem volt lehetősége visszamenni a pályára az új féket kapott Hondával – a 15. lett.


„Az első edzésem szerintem jól ment, de a célunk természetesen a további javítás volt. Új aszfaltot kapott a Phillip Island-i pálya, ami első blikkre úgy tűnik, hogy nagyon tapad, közben pedig nem is annyira, hiszen még nem gumizta fel a vb-mezőny. Bizonyos szakaszokon elég nehéz megfogni az elejét, majdnem sikerült is összehoznom egy bukást, de végül megúsztam. Péntekre szerintem ezzel már nem lesz baj, addigra lesz elegendő gumi az aszfalton. Az időeredmények jók, már reggel majdnem hoztam a legjobbamat. A második edzésen már iszonyú meleg volt. A hátsó fékemet le kellett cserélni és pont mire készen lettünk, piros zászlóval intették le az edzést, így már nem tudtam visszamenni. Pedig a végét akartuk megnyomni az új gumikkal… A tempónk jó, az megvan! Még a dán tuningos blokkal mentem, amit holnap tervezünk lecserélni a padon erősebbnek mutatkozóra. Meglátjuk, hogy pályán is hozza-e majd az erőkülönbséget. Egyelőre tehát minden rendben van, futóművet próbálgattunk, jók a dolgok, úgyhogy menni kell!” – zárta Imi nyilatkozatát.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending