Connect with us
Suzuki

Hírek

Team Toth, Jerezi Nagydíj – Az újdonságok varázsa

Imi és Pasini is gyári motoron

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

A mai napon kezdetét vette az öreg kontinens első futama, Jerezbe érkezett a Gyorsasági Motoros Világbajnokság mezőnye. Talán minden versenyző fohászkodik az égiekhez, hiszen az elmúlt két futamot (Qatar és Japán) gyakorlatilag elmosta az eső. Szerencsére a dél-spanyolországi aszfaltcsíkon egyelőre szikrázó napsütés, enyhe szél és 26 fok van.

A csapat olasz versenyzője hatalmas energiát merített az előző harmadik helyéből és nem titkolt vágya, hogy a dobogó legfelső fokára juttassa fel a magyar alakulatot. Mattia Pasini az edzés elején azonnal az első tíz között volt, majd a boxkiállást követően folyamatosan az élen volt, több pályaszakaszon a legjobb időt motorozta, míg végül a harmadikként intették le, de a svájci Thomas Lüthi az utolsó pillanatban bejött elé, így a negyedik helyet csípte meg az olasz. Mattia a szelet leszámítva elégedett a mai nappal, sikerült jól beállítaniuk az RSA Apriliát.

Tóth Iminek szinte egész nap fülig ért a szája, hiszen végre teljesülhetett egy álma, VB-s pályafutása során először gyári motorra ülhetett. Ma még óvni kellett az új „vasat”, hiszen minden alkatrész új az utolsó csavarig. Imi viszont csökkentett módban is érzékelte a különbséget, sokkal erősebb és biztosabb az új gép. A futómű is szokatlanul stabil volt, lévén más a vázgeometria, mint az eddig használt LE motornál. A kipörgés-gátlót is csak holnap teszik be, mert először anélkül kellett szoknia a magyar versenyzőnek új motorját.

Egy apró technikai malőr miatt sajnos némi időt veszítettek a mai edzésből: a váltószenzor meghibásodása miatt a próbálkozások hevében eltört a váltókar is, de ezeket holnapra mind kicserélik. Imi nagyon boldog és motivált, de az első 1-2 verseny még az új Aprilia ’tesztelésének’ jegyében fog telni, hiszen szinte csak a márkája ugyan az, mint az előzőnek!

Jerezben csupa újdonsággal debütál a Team Toth, hiszen elkészült a teljesen új Hospitality (vendéglátó) kamionja is a csapatnak, ami leváltva a régi sátrasat, nagy tetszést váltott ki a paddockban! Kis hazánk első és egyetlen MotoGP csapata tehát tovább robog, mind az eredmények mind a fejlesztések terén!

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending