Csatlakozz hozzánk

Hírek

Team Toth: erős kezdés

Németh Balázs a 9., Tóth Imre a 14-ik helyen zárt a WSSP tesztnapok összesítésében (csapatbeszámoló)

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

A hétfői sikeres kezdés után töretlen maradt a Tóth-csapat lendülete, hiszen a keddi próbát is kitűnő eredményekkel zárták. Az égiek a második tesztnapon is nagyon kegyesek voltak a Supersport világbajnokság mezőnyéhez és szikrázó napsütést varázsoltak a festői környezetben fekvő Phillip Island-i versenypálya fölé.

Már a kedd délelőtti edzésen látszott, hogy a magyar fiúk és Hondáik kitűnő formában vannak, hiszen mindketten szépen javítottak tegnapi legjobbjukon. Németh Balázs egy tizedet hozott 1’36.1-es idején és mindössze 77 századmásodperc választotta el attól, hogy eredményét 1’35-re faragja. Balu a 8. helyen végzett a keddi első “körben”.

Tóth Imi is jól ment és nem kevesebb, mint 8,2 tizedet javított hétfői legjobbján, így a 11-ként zárta a délelőtti edzést. Délutánra Balázsnak sikerült további 2 tizedet javítania, egészen 1’35.873-ig tornászva le köridejét. Iminek délután ugyan nem sikerült a javítás, de tartósan motorozta a reggeli legjobbjához közeli időket.

„Nagyon pozitívan zártuk ezt a két napot! Mindkét fiú több gumit is kipróbált. Vannak új fejlesztésűek is, de volt köztük olyan, ami nem reagált túl jól a terhelésre. Balázs jó eredményei miatt komolyabb változtatást nem eszközöltek a beállítások terén, némi finomítással pedig sikerült is tovább gyorsulnia. Imiék tegnap a csillapítás puhítása felé indultak el, de ez nem bizonyult megfelelő iránynak. A mai napra ezért visszakeményítették a futóművet. Ez be is vált, hiszen a második edzésen is végig a 12. hely környékén állt, de a véghajrában 2 helyet visszacsúszott. Ennek ellenére nagyon elégedettek vagyunk a végeredménnyel, hiszen az összesített listán a 9. és 14. helyen állunk, ami, úgy gondolom, erős kezdésnek mondható. Mindkét fiú majd 110 kört motorozott, ami elegendő felkészülést biztosít a futamhétvégére. Mindemellett jól el is fáradtak ebben a két napban, de szerencsére most újabb két nap áll rendelkezésükre, hogy regenerálódjanak. Nem kevésbé a motoroknak, melyeket ez alatt a két nap alatt fognak felkészíteni. Imi is és Balu is az Almeriában használt blokkokal ment a teszten, annyi különbséggel, hogy Balázsé fel lett újítva az óta. A futamra mindketten frissen tuningolt új blokkot kapnak majd, melyek reméljük, hogy nem hagynak cserben minket! És bár nagyon kellemes az otthoni hideg után ez a kánikula, de a futamra reméljük, pár fokot csökken majd a hőmérséklet!” – összegezte id. Tóth Imre csapatfőnök az eseményeket a keddi hivatalos tesztnap után.

EREDMÉNYEK:

3. edzés (február 21. kedd délelőtt)
8. Németh Balázs  1’36.077 (1 tizedes javulás tegnapi legjobb képest)
11.Tóth Imre  1’36.410 (8,2 tizedes javulás tegnapi legjobbhoz képest)

4. edzés (február 21. kedd délután)
9. Németh Balázs  1’35.873 (további 2 tizedet gyorsult)
14. Tóth Imre  1’36.613

A KÉT TESZTNAPOT ÖSSZEGZŐ VÉGEREDMÉNYEK:
9. Németh Balázs  1’35.873
14. Tóth Imre  1’36.410

Az első tesztnap eseményei

A mai ausztráliai hivatalos teszt első napjával kezdetét vette a 2012-es Superbike Világbajnokság, melyen belül a Racing Team Toth csapat a Supersport 600 kategóriában indul. Jelen felállással tavaly kezdett teljes szezont az alakulat, mely sikeres évet zárva vívott ki elismerést mind hazai, mind nemzetközi szinten. A tavalyi kiemelkedő eredményeken felbuzdulva id.Tóth Imre csapatfőnök úgy döntött, hogy nem változtat a csapat felépítésén, tehát továbbra is Németh Balázs és Tóth Imre üli meg az istálló Honda CBR 600RR típusú versenygépeit.

Balázs 2011-ben kezdett a csapatnál ebben a kategóriában, és élete első teljes szezonját zárta világbajnoki sorozatban. Nem is kis sikerrel, hiszen a 12 futamból – melyből egyet kihagyni kényszerült – kilencszer volt pontszerző: háromszor 14, háromszor 10, egyszer 12, egyszer pedig a 11. helyen végzett, legjobbja pedig a silverstoni 7. hely volt, melyet fantasztikus versenyzéssel a 21. rajtkockából indulva szerzett meg! A szezon végére összesen 42 pontot gyűjtött, mellyel a legjobb 15-ként zárta a bajnokságot!

Tóth Imi sem volt rest a pontgyűjtésben tavaly, összesen hat alkalommal hozott VB pontokat a célvonalon áthaladva. Legjobbja az asseni 11. helyezés volt, összetettben pedig a 19. helyen zárt. Köszönhetően a versenyzők és a csapat minden tagjának megfeszített munkájának az istálló mérlege is igen pozitív volt, hiszen csapatban a 10. helyen fejezték be a 2011-es szezont!
Dél-Ausztráliában, Phillip Island-on rendezik tehát a Superbike és a Supersport Világbajnokságok első hivatalos tesztjét és ezt követően első futamait. Mint azt korábban megírtuk, a csapat kijutása nem volt éppen zökkenőmentes a Malév csőd miatt, de szerencsére végül megoldódott, még ha igen kényelmetlen út is lett az eredménye. Közel 48 óra utazás után szombaton érkezett meg a fáradt csoport Melbournbe, ahonnan még két órás autóút vezetett a szállásig.

A szombati nap – érthető módon – tehát a pihenéssel telt, míg vasárnap reggel már a pályán dolgoztak. Teljesen új dizájnnal rukkolt elő a csapat a 2012-es szezonra. Elegáns, királykék-fehér színkombinációval kell tehát keresnünk idén a képernyőkön Imi és Balázs Hondáját. A box és a csapatruházat is követi a kék-fehér stílust, az elegáns megjelenés pedig pozitív visszhangot váltott ki a paddockban! No de térjünk vissza a mai nap nem kevéssé pozitív történéseire.

A hivatalos teszt első napján két edzés állt a Supersport mezőny 28 tagot számláló mezőnye számára. Az itthoni zord időjárással ellentétben Phillip Islandon tombol a kánikula, a délelőtt folyamán 27 fokot mutattott a hőmérő. Már az első edzésen látszott, hogy jót tett a csapatnak az almeria-i tesztelés, hiszen Németh Balázs a 4, míg Tóth Imi a 16. helyen zárt. Imi több gumit is próbált a másfél óra leforgása alatt, míg Balu a pálya bemotorozására törekedett, ami valljuk be, igen jól sikerült neki!

A második tesztszakaszban is remekül teljesítettek a fiúk, Balázs a 6, Imi pedig a 14. helyet szerezte meg. Tavalyi legjobbjukat mindketten bőségesen megjavították, Hondáik pedig előkelő helyen állnak a mezőnyben!

„Szépen kezdtünk és jól haladunk. Nem számítottunk ilyen erős startra és ez igen felvillanyozta a csapat minden tagját! Mindkét versenyzőnk az első 15-ben már az első napon, ez fantasztikus! Ebből is látszik, hogy milyen sokat számít az, hogy nem most ülnek először motoron a fiúk, hanem volt lehetőségünk tesztelni. Igaz, a legtöbb csapat akár három teszten is túl van, mire megérkezik Ausztráliába, de a tavalyi szezonunkhoz képest így is előrébb vagyunk! Vannak még apróbb beállítási gondok, Iminek a csillapítást variálják át holnapra, de összességében nagyon elégedettek vagyunk a mai nappal!” – nyilatkozta Tóth Imre csapatfőnök.

EREDMÉNYEK:
    1.    EDZÉS:
4. Németh Balázs 16. Tóth Imre
    2.    EDZÉS:
6. Németh Balázs 14. Tóth Imre

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending