Csatlakozz hozzánk

Hírek

Team Toth: egy vébépont, Pepi emlékére

WSSP Imola: Németh Balázs parádézott, de megállt alatta a Honda, Imi 15.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Forrás: Team Hungary Toth

A Supersport világbajnokság tizedik futama igencsak izgalmasra sikeredett. Már a reggeli bemelegítésen érezni lehetett, hogy az egyetlen magyar istálló versenyzői a szombati gyengécske szereplésüknél (Imi 23., Balázs 24. lett az időmérőn) jóval többre képesek.

Mindketten javítottak a rajtsorrendet meghatározó kvalifikációs idejükön, sőt Németh Balázs egészen a 12. helyig röpítette Hondáját 1’53.716-os köridővel, mellyel – bár ezen már kár keseregni -, akár a 14. helyről is rajtolhatott volna. Tóth Imi sem tétlenkedett, a 19. helyre “melegítette be” magát.

A futamon mindkét versenyző jól kapta el a rajtot. Az első kanyarban még Balu sisakja villant fel előbb, aztán Imi a másodikban belső íven hagyta le őt. Az első körben azonban már Németh haladt át előbb a célvonalon és innentől a már tőle megszokott iramban kezdett feljönni. Az első kieső a dán Harms volt, így a Team Hungary Toth versenyzői egy hellyel kerültek előrébb. Balázs szorosan fogta Szkopeket, akit Vostarekkel egyetemben a 4. körben meg is előzött. Mindeközben Tamburini alatt is megadta magát a motor, így a magyarok újabb egy helyezéssel kerültek előrébb. Balu a 18, míg Imi a 21. helyre. A következő körben Balázs megelőzte Dell’Omo-t, majd Jezeket, megérkezve a pontszerzés kapujába, a 16. helyre. Luca Scassa kiállásának köszönhetően pedig már pontszerző helyen motorozott, míg Imi a 20. helyen állt.

…akárcsak dán csapattársát… Moszkvára remélik, összeállnak a dolgok


Tóth Imi motorja sem volt a legjobb formájában, de – némi szerencsével – egy pontra elég volt

A kilencedik körhöz érve Balázs már az élmenők köridejére hajazó 1.53’745-öt motorozott, így könnyedén lehagyta Crucianit, felhozva CBR-ét a 14. helyre! Ám ekkor beütött a krach… Nem bírta a technika ezt az ütemet és a vezérműlánc szakadása miatt Balázs kiállni kényszerült. Imi a 18, amikor Chaz Davies alól a célegyenesben elfüstölt a biztos bajnoki cím, újabb egy helyet hozva a talpon maradt magyar motorosnak. A továbbiakban még Roccoli, Quarmby és Rea hibázott. Imi a 14. helyet tudhatta magáénak, de nem sokáig, mert Rea visszaállt a versenybe. Végül a 15. helyen intették le, ami újabb VB pontot hozott neki és a csapatnak. Újabb pontszerzésével Imi már a 18. az összetett ranglistán. A futamot a francia Fabien Foret nyerte a Ten Kate Hondával a szintén hondás Sam Lowes és a kawasakis Broc Parkes előtt. Összetettben 35 pont a technikai hiba miatt kiállni kényszerült Davies előnye Foret-val szemben.

Tóth Imrét technikai probléma hátráltatta…


Németh Balázs – jó szokásához híven – parádés felzárkózást produkált, a sok kiesőnek köszönhetően bőven a top tízben végezhetett volna, ha a CBR nem adja fel a harcot

„Egyik szemem sír, a másik nevet. Bele sem merek gondolni, hogy Balázs hova érkezhetett volna meg ennyi kieső mellett, ha nem hibásodik meg a motorja. Imi Hondája sem volt a legjobb állapotban, így Balázs kiesése után azon izgultunk, hogy legalább ő be tudja fejezni a futamot. Ezért különösen örültünk, hogy nemhogy talpon tudott maradni, de a megszerzett egy ponttal végül megmentette a ’mundér becsületét’! A Team Hungary Toth nevében szeretnénk ezt a VB pontot, Balázs küzdelmét és az egész futamot a nemrég elhunyt Böröczky József emlékének ajánlani!” – nyilatkozta Tóth Imre csapatfőnök a futamot követően.


Tóth pontszerzésével feljött a 18. helyre az összetettben


Erre a versenyre Pepi is büszke lett volna…

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending