Csatlakozz hozzánk

Hírek

Tóthék és a technika ördögei…

Összességében nehéz, de végül pozitív kimenetelű hétvégét tudhat maga
mögött a Team Toth Imolában – ahol a versenyen felmerült technikai
problémákat orvosolandó, hétfőn tesztelni is maradt a csapat

Közzétéve

ekkor

wsbk imola 2013
Sportster
MAI Kótyavetye

A warm up-on Tóth Imi a 21. helyen végzett. Elmondása szerint jól sikerült a bemelegítés, Hondájával pedig minden rendben volt. A versenyen mindenképpen a pontszerzés volt a célja, ami két helyezés híján majdnem sikerült is.

„A rajt után az ötödik körben Debise motorja füstölt el előttem. Mind engem, mind a pályát jócskán beterítette olajjal, ami miatt jó ideig a boxba kényszerültünk. Az új rajtot a leintéskori pozíciómból, azaz a 22. helyről vártam, ami nagy lehetőség lett volna a pontszerzésre. A rajtom viszont nem sikerült túl jól, az első körben a 24. helyen fordultam. Ez után az utolsó előtti körig beragadtam egy boly mögé, akikre féktávon fel tudtam jönni, de a kigyorsításoknál visszaelőztek, vagy elnyúltak. A telemetria elemzése után elektronikai hibát állapítottak meg a szerelőim. Emiatt is örültem, hogy végre maradunk tesztelni, de a futamon hátráltató hiba a tesztre is rányomta a bélyegét és a délelőtti edzésre ki sem tudtam menni, mert konkrétan nem indult be a motorom. A délutánit így eléggé be kellett sűrítenünk, mert elég sok mindent terveztünk kipróbálni. Több drasztikus változtatást eszközöltünk a csillapításon, melyek adatait Moszkvában szeretnénk hasznosítani. Egy teljesen új márkájú kuplungot is teszteltem, de ez nagyon nem jött be, úgyhogy vissza kellett cserélnünk a régit, ami miatt újabb értékes perceket veszítettem a tesztből. Két hét múlva Moszkva, ahol tavaly a 24. helyen végeztem. Idén a pontszerzés a cél!”

Tóth Imrét technikai probléma hátráltatta…

A csapat dán versenyzője nem maradt ugyan tesztelni, de a futam napját így összegezte:

„Nagyon kellett nekünk a bemelegítés, mivel a szombati edzésnapot tulajdonképpen nulláztuk, ugyanis mindkét edzést technikai hiba miatt a boxban kellett töltenem. Vasárnapra új blokkot kapott a CBR-em, amivel szerencsére nem volt már gondunk. Az első futamon a 30, a másodikon a 24. helyről rajtoltam. A kilencedik körben sikerült két versenyzőt is megelőznöm, de két körrel később hibáztam, így visszacsúsztam. A 20. helyen intettek le, amivel nem vagyok teljesen elégedett, de két edzéssel és egy felrobbant motorblokkal a hátam mögött mégis azt gondolom, hogy nem rossz eredmény! Az orosz pálya számomra teljesen új lesz, remélem, hogy nem lesz technikai gondom, mert ismeretlen pályán kihagyott edzés már túl nagy hátrányt jelentene”

…akárcsak dán csapattársát… Moszkvára remélik, összeállnak a dolgok
Racing Team Toth, WSSP Imola – eredmények

Warm Up:

21. Tóth Imre 1’53.631

30. Alex Schacht 1’55.544

Futam:

17. Tóth Imre

20. Alex Schacht

Teszt (július 1-jén):

24. Tóth Imre 1’54.666 – 18 kört motorozott

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending