Connect with us

Hírek

Team Suzuki hírek Cartagenaból

Beszámoló a Team Suzuki spanyolországi tesztjéről

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

 

 

 

 

Pozitív tapasztalatokkal tért haza Juhász Dávid és Rizmayer Gábor cartagenai négynapos tesztjéről.
Gábor már új motorja nyergében róhatta a köröket, amellyel a Német Superbike Bajnokságban szeretne idén bizonyítani. Számára elsődleges fontosságú volt az 1000-es Suzuki megismerése, hiszen korábban ő kisebb géposztályokban versenyzett. Mint utólag elmondta, azért nem áll oly messze a „nagyvas” a Suzuki GSX-R Európa Kupában általa már sikeresen meglovagolt 750-estől. Előzetes várakozásaihoz képest az 1000-es gép meglepően jól kezelhetőnek és igen fordulékonynak bizonyult. A motor hatalmas ereje persze egyből megmutatkozott, a rövid pálya rövid áttételezést kíván, így gyorsításkor a Suzuki eleje folyamatosan az eget akarta pásztázni.
 
Gábor már az első napon megszelídítette új társát, és csapata azonnali elismerését is kivívta. Mindössze pár tizedmásodperccel maradt el tapasztalt és sikeres csapattársainak (Dominic Lammert a Suzuki GSX-R Kupa 2007-es bajnoka, valamint Andreas Meklau korábbi Pro Superbike bajnok) legjobb köridejétől.
A motor megismerése után következhetett a részletek feltérképezése. ’Rizi’ egy teljes napon keresztül a Pirelli legújabb fejlesztésű, csak kiváltságos versenyzőknek járó versenygumijait tesztelhette, nem kis megelégedéssel. Szintén ígéretesnek mutatkozott az új Bódis kipufogórendszer, amely nagyon jól összehangolhatónak bizonyult a japán versenygéppel.
 
Gábor legvégül még Meklau elektronikájának helyes beállításán is segédkezett. Ebbe a fázisba Murphy úr is „beavatkozott”, ugyanis negyedórányi körözés után Gábor bukott az idegen motorral, de szerencsére nem történt sérülés, folytathatta a munkát és eredményesen tudta befejezni a négynapos tesztet.
A Team Suzuki másik reménysége, az ifjú Juhász Dávid 2008-ban a Suzuki GSX-R Európa Kupa futamain indulhat, miután az összetett második helyet szerezte meg a 2007-es magyar Suzuki GSX-R Kupában. Ő Rizi tavalyi 750-es Suzukijával tesztelhetett. Dávid kevésbé tapasztalt versenyző, ezért esetében különösen fontos a gyors tanulási metódus elsajátítása, vagyis a számára új versenypályák, csapattagok, körülmények és beállítások minél gyorsabb megismerése. Mindez remekül ment számára, amit folyamatosan javuló körideje is bizonyított.

 
A harmadik napon Dávid egy átfogó gumiabroncs összehasonlító tesztben vállalt szerepet, amely számára is hasznos tapasztalattal szolgált, hiszen az abroncsok által változó feltételek még többet segítettek motorjának megismerésében.
A spanyolországi tesztet mindkét pilóta kifejezetten hasznosnak vélte, mindegyikőjük bizakodva várja a folytatást.
 

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending