Csatlakozz hozzánk

Hírek

Team Suzuki 2009

Juhász Dávid az Alpok-Adria Kupában és a Magyar Bajnokságban indul idén.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A Magyar Suzuki Zrt. már évek óta meghatározó szereplője a magyar motorsportnak Team Suzuki nevű versenycsapatával. A Team Suzuki már az előző években is a tehetségek felkutatásával és támogatásával akart komoly sikereket elérni a gyorsasági versenysportban.

2008-ban szép sikereket értek el a csapat versenyzői itthon és külföldön egyaránt. Rizmayer Gábor a Német Bajnokságban és az Egyesült Államokban ért el kimagasló eredményeket, amíg a csapat legfiatalabb tagja Juhász Dávid a Suzuki GSX-R Európa Kupában jeleskedett, és e mellett az Alpok Adria mezőnyében is megcsillantotta tehetségét néhány futamon. Dávid kiemelkedő tehetségét mi sem bizonyítja jobban, mint az Suzuki GSX-R Európa Kupa doningtoni futamán megszerzett második hely. Így bátran állíthatjuk, hogy Juhász Dávid személyében egy újabb tehetség érett be a Team Suzuki szárnyai alatt.

Az idei esztendőben a csapat főnöke, Szabó Attila, kiemelt hangsúlyt fektet Dávid fejlődésére.

„Sokat várok idén Dávidtól, nagyon tehetségesnek tartom, megérett egy komoly nemzetközi szereplésre, sajnos az idei gazdasági válság minket is elért, de a sikeres Alpok-Adria szereplés után, jövőre szeretnénk Európa legkeményebb bajnokságaiban indítani. Szerencsére nagyon könnyű dolgozni vele, ezért is hosszútávra tervezzük pályafutását a Team Suzukinál.”

 A 16 éves fiú nagy lehetőség előtt áll, hiszen a Superstock 1000-es kategóriában állhat rajthoz a komplett Alpok-Adria Bajnoki versenysorozatban. Természetesen a Suzuki GSX-R 1000-t, amellyel felveszi a harcot neves ellenfeleivel, a Team Suzuki csapata készíti majd fel és szervizeli egész évben.

Juhász Dávid

Dávid az elmúlt években mutatott teljesítménye alapján a bajnoki címre is eséllyel pályázik. Egy jól sikerült 2009-es szezon ugródeszkaként szolgálhat számára egy még rangosabb nemzetközi mezőnybe.
De nem csak külföldön, hanem itthon is szurkolhatunk a fiatal versenyzőnek, hiszen az újonnan kiírt Magyar Bajnokságban is rajthoz áll majd a Superstock 1000 géposztályban. Elszántságát és küzdeni tudását ismerve nem éri be kevesebbel, mint hogy elhódítsa a bajnoki trófeát.
Egyetlen bánata van a 2009-es versenyszezont illetően, hogy nem indulhat itthon a Suzuki GSX-R Kupában, mivel a kupa idei versenyein nem indulhat profi versenyző, a márkakupát kizárólag amatőröknek írták ki a rendezők.

A Team Suzuki Magyarország ifjú tehetségét az alábbi támogatók segítik versenyzésében:

Magyar Suzuki Zrt., Erste Leasing, Motoros Akadémia, Suzuki gyári tartozékok, Go Fast Sports, Motul, Pirelli, Shoei, Gilles.Tooling, Bódis kipufogó és MOL

Comments

comments

Trending