Connect with us
Suzuki

Akciók

TCX SS Sport tartósteszt csizma

Részletesen is bemutatjuk tartósteszt TCX csizmánkat, illetve az olasz gyártó történetét

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Szöveg: Euromotor, KT#14

Ígéretünkhöz híven részletesebben is bemutatjuk Nektek TCX tartósteszt csizmánkat, a túra-sport kivitelű SS Sport modellt. Emellett a gyártó történetével és a hazai kínálattal is megismerkedhettek, ami az Euromotor jóvoltából érhető el itthon.

A TCX csizmák között a túrázóktól kezdve a pályaversenyzőkön át a terepmotorosokig mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb modellt. A 2010-es kollekcióban 32 különböző típus szerepel, a kínálat a professzionális versenycsizmáktól a sporttúra- és túralábbeliken valamint a női csizmákon át a terepmotorosoknak szánt modellekig (krossz, enduró, quad, triál, salak) terjed. A TCX termékpalettáját városi motoros cipők teszik teljessé. A termékek kiváló minőségét jól mutatja, hogy a TCX a BMW hivatalos ruházati kollekciójához is készít csizmákat.

Tesztalanyunk, az SS Sport nevű modell a TCX CE-minősítésű sport- és túracsizmája. A csizma felső része mikroszálas anyagból készült, amelyet műanyag protektorokkal láttak el a sarokrésznél és a sípcsontnál, utóbbi protektort szellőzővel is felszerelték. Az SS Sport szára cipzár és tépőzár segítségével zárható, az Air Tech bélés hatékony szellőzést garantál, a megerősített talpbetét pedig antibakteriális kivitelű. Az orr-részen váltóbetét és cserélhető műanyag koptató található. A TCX SS Sport csizma fekete és fehér-fekete színben kapható, 38-astól 49-es méretig, 48.000Ft-ért. A típusnak létezik vízálló változata is (SS Sport Waterproof), ez kizárólag fekete színben érhető el és valamivel drágább, 51.000Ft-ba kerül.


Az SS Sport kapható egy sportosabb fehér-feketében, illetve egy túrásabb fekete színben

Hogyha nem tudod hova helyezni a TCX kifejezést motoros tudástáradban, akkor most segítünk helyükre tenni a dolgokat. A TCX csizmák annak a tudásnak és tapasztalatnak a felhasználásával készülnek, amelyeket gyártójuk az Oxtar motoros lábbelik gyártása során halmozott fel. A TCX csizmákat – akárcsak az Oxtar lábbeliket – az olasz Zanatta család által alapított Jolly Scarpe készíti. A vállalat 1982 óta foglalkozik lábbelik gyártásával, jelenleg a szintén olasz Novation csoport tagja. Az olaszországi Montebellunában működő vállalkozás világszerte ismert a katonaságok, rendőrségi szervezetek és tűzoltóságok számára készített technikai lábbelikről. Ivo Zanatta, a cég elnöke maga is lelkes és tapasztalt motoros, olasz enduróbajnok, így aztán nem meglepő, hogy 1989-ben a motoros csizmák gyártásába is belevágott. A TCX termékeit – az Oxtar csizmákhoz hasonlóan – az előremutató technika, a saját fejlesztésű, szabadalmaztatott megoldások és az első osztályú anyagok emelik ki a vetélytársak közül.


A bal oldali képen a vízálló verzió (SS Sport WaterProof) látható

A TCX két nagyon fontos biztonsági fejlesztéssel is büszkélkedhet: a TCS (Torsion Control System) lehetővé teszi a boka természetes oldal-és hosszirányú mozgását, ugyanakkor megvéd a túlzott terheléstől, s ezáltal csökkenti a sérülés lehetőségét. Az MCS (Metatarsal Control System) hasonló módon gondoskodik a lábfej védelméről. A termékek tervezésénél a biztonság volt az elsődleges szempont, minden egyes modell ennek a szemléletnek a jegyében született meg! A gyártó a korábbi évekhez hasonlóan a 2010-es kollekcióval is a motorosok minél szélesebb rétegeit igyekszik kiszolgálni. A gyár profi motorversenyzők segítségével fejleszti a csizmákat, többek között ennek is köszönhető, hogy a TCX a lehető legtöbbet nyújtja mindenkinek: a  pályamotorosoknak, a túrázóknak és a terepmotorosoknak egyaránt. Maximális biztonság, maximális kényelem és maximális teljesítmény még extrém körülmények között is: ez a TCX.

A TCX modellek fejlesztését olyan világhírű versenyzők segítették, mint Norick Abe, Pierfrancesco Chili, Troy Bayliss, Tom Sykes, Ben Bostrom, James Toseland, Michel Fabrizio, vagy éppen világbajnokunk, Talmácsi Gábor…

Már van benne pár ezer kilométer

Ahogyan már a GTR-es és a Banditás túrák alkalmával beszámoltunk róla, nagyon könnyű volt barátságot kötni az SS Sporttal. Nagyon kényelmes, ami már a méretek próbálgatásakor feltűnt az Euromotorban. Szerencsére ez az érzés később sem múlt el, pedig letekertünk benne már pár ezer kilométert. Nevével ellentétben hosszú túrákra is éppoly’ alkalmas, mint sportolásra, vagyis pályázásra. Sőt,- mint korábban említettem – még gyalogosan is meglehetősen komfortos érzést nyújt a TCX, ettől függetlenül motor nélkül ne indulj el vele sehova. Ez enyém nem a vízálló modell, ennek ellenére mégsem ázott át, amikor (körülbelül négyszer) elkapott a zuhi Szegedről hazafele. Igaz, farmer alá vettem – így is kényelmes, ezért kiváló utcai motoros viselet. Annál is inkább, mert a kinézete nekem nagyon tetszik, jól el lett találva a fekete és a fehér aránya és a formája is bitang. Talán a koptatók lehetnének fémből, mert így a KakucsRingen gyorsan fogyogat a (mű)anyag, nem mintha gond volna – természetesen cserélhető. Szeretném rendesen megdolgoztatni a nyáron, ami nem egy esést jelent, hanem minél több együtt töltött kilométert. Lehet, ha előbbi nem következik be (bízzunk benne), akkor az egész szezon során sem tudunk majd hibát találni benne… De miért is kellene?

Köszönet az Euromotornak a tartósteszt TCX csizmáért:

Euromotor – legjobbak egy helyen
Cím: 1134 Budapest, Lehel u. 17/b.
Telefon: +36 1 877 44 30 , +36 1 877 44 30
Fax: +36 1 877 44 40
Weboldal: www.euromotor.hu
E-mail: euromotor@euromotor.hu
TCX: www.tcxboots.com

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending