Csatlakozz hozzánk

Hírek

Tápai Tomi: a magyar Ghost Rider!

Már vetítik a filmet a mozikban, amiben Tápai Tamás “játssza” Nicolas Cage-t

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

A napokban kezdték vetíteni a magyar mozik a Ghost Rider című amerikai film második részét. A Szellemlovasnak már az első epizódja is kapott hideget-meleget, de számunkra most nem is ez a lényeg, hanem hogy a mozi elkészítésében közreműködött valaki, akire büszkék lehetünk: nevezetesen Tápai Tamás stunt rider, aki a főszereplő világsztár, Nicolas Cage dublőre volt a filmben.

Már maga a lehetőség is elég “meseszerűen” jött: Tomi motoros képeit – immár több mint egy éve – az egyik közösségi oldalon találta meg a produkció kaszkadőr-szakértője. Rögtön jött is az üzenet, melyben meghívták a bukaresti próbafelvételre. Először azt hitte, nem is (csak) neki szól a felhívás, de végül – nincs mit veszteni alapon – válaszolt, majd másnap már érkezett is a hívás, hogy valóban mehet az említett próbaforgatásra. Ott olyannyira elégedettek voltak a tehetségével, hogy rögtön fel is ajánlották neki a szerepet.

Az utolsó pillanatig szinte el sem akarta hinni, hogy ez valóban lehetséges, azt gondolta, hogy esetleg csak csekély háttérmunkát osztanak majd rá. Aztán számára is kiderült, hogy épp ellenkezőleg… Volt például egy trükk, melyről a készítők azt hitték, hogy csak animációval tudják majd megcsinálni, de végül Tomi addig ügyeskedett a vassal, mígnem sikerült megvalósítania – a  stáb legnagyobb örömére.

Az éles forgatás már az erdélyi Nagyszebenben zajlott, ahol egy komplett 2-3 kilométeres autópályaszakaszt zártak le a cél érdekében, és 300 ember dolgozott reggeltől estig a felvételen. „Tapit“ külsőleg is kifejezetten “Cage-esre” alakították – parókát kapott és elől kissé kopaszodóvá varázsolták, hogy minél jobban hasonlítson rá.


„Tapit“ külsőleg is kifejezetten “Cage-esre” alakították…

A fiatal stuntos a film trailerében is látható néhány másodperc erejéig, habár nyilván szinte lehetetlen felismerni. A veszélyes(ebb) jeleneteket nézve viszont biztosak lehetünk benne, hogy ő ül a motoron. A 27 éves kisteleki srác közel két hetet töltött kint a forgatáson, ahol maradandó élményeket szerzett. Egyik este Cage még saját lakókocsijában is meginvitálta, beszélgettek, a színész a családjának is bemutatta.

Ezt nevezzük igazi sikertörténetnek. Látványos motoros jeleneteket látni egy filmben mindig jó (bár ezek már erősen a túl látványos kategória), de tudni, hogy mindezt egy magyar kaszkadőr valósítja meg, külön öröm. Reméljük, hogy találkozunk még Tamással a mozivásznon.


A szellemlovas paripája Yamaha Vmax, így 200 ló erejével gazdálkodhat…


Tápai Tomi a forgatáson. A filmtől egyébként – motoros közönségfilm révén – nem szabad túl sokat várni… (az első rész is az a tipikusan egyszer nézhető kategória…)


A filmet március 1-jétől vetítik a magyar mozik, Szellemlovas 2 – A bosszú ereje címmel… – akár 3D-ben is

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending