Csatlakozz hozzánk

Hírek

Támadnak az új olasz oroszlánok

Hamarosan bemutatkozik az Aprilia Dorsoduro 1200-as – és talán az új Tuono is

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: MotoRace.hu

Az Aprilia háza tájáról már hallható volt, hogy a Dorsoduro 1200-as változatán dolgoznak, ezúttal pedig itt az első hivatalos fotó a masináról, amelyet végleges fomájában várhatóan az októberi kölni motorkiállításon mutatnak be.

A motor kialakításában követi 750-es “keményhátú” elődje által megszabott irányt, azaz agresszív szupermotós külső, térhálós acélcső-váz, felfordított teleszkópok, széles kormány: minden, ahogyan azt testvérétől már megismertük.

Ami újdonság a motorizáció szempontjából, az a “vadonás új” 1200-as, 90°-os V2-es blokk, amely 8700-as fordulaton ad majd le 130LE-t, nyomatékának maximumát, számszerint 115 Nm-t pedig 7200-as percenkénti fordulaton fogja gazdájának felkínálni. A gép opcionálisan ABS-t is kaphat majd, és akinek még marad egy kis pénzmag a tarsolyában, az felspécizheti majd a motorját az RSV4-től származó Aprilia Traction Control (ATC) kipörgésgátlóval is.


A Ducati Hypermotard trónjára pályázik a nagyobbik Dorsoduro

Az olaszok részéről szintén várható egy új, 180LE-s V4-es blokkal szerelt Tuono bemutatása is, amely egyelőre inkább csak pletykaszinten mozog, azonban ha azok igaznak minősülnek, a szintén ABS-szel és ATC-vel felszerelt Aprilia a legerősebb naked bike címre is pályázhat majd. Úgy tűnik, idén még jó pár csemegére lehet majd számítani az olaszoktól is…


Az új Tuono lesz jövőre a legerősebb naked? Ha lesz egyáltalán…

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending