Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talmának jól alakult a hétvége

Egy ideig még vezetett is Gábor Japánban, jól ment neki a versenyzés

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Egy ideig még vezette is a versenyt a Balatonring Team pilótája. Többen elestek a vízátfolyások miatt. Talmácsi Gábor eddig a legjobb újonc a mezőnyben, Aspar Úr bravúrról beszél.

Fantasztikusan rajtolt Talmácsi Gábor élete második 250-es futamán. Alig néhány kanyar megtétele után már az élen motorozott, pedig a pénteki edzés eredményei alapján a hetedik helyről kellett kezdenie a futamot. Aojama és Simoncelli aztán gyorsan elment mellette, de az élboly többi tagjával nagy csatát vívott a verseny első harmadában. Többen rontottak előtte vagy éppen mellette, gyakran ijesztő volt, ahogy a motorosok áthajtottak a híd előtti vízátfolyáson, de Gábor nem hibázott, nagyon okos versenyzéssel, esés és kicsúszás nélkül fejezte be a futamot. Már eddig is kedvenc pályái közé tartozott a japán, és ez valószínűleg a jövőben sem fog változni!

A Batalonring Team pilótája végül a negyedik helyen fejezte be a versenyt. Simoncelli kiesett, így az Aspar spanyol motorosa, Bautista nyert, a hazai nézők előtt versenyző Aojama, és az olasz Pasini előtt. Talmácsi Gábor, ahogy többször ígérte, a világbajnoki mezőny legjobbjai közé akar tartozni, már első 250-es idényében is, és ez eddig tökéletesen sikerül neki. Talma az összetett pontversenyben két futam után az ötödik, ezzel a 250-es mezőny legjobb újonca! Jövő héten jön a spanyol verseny Jerezben, nem is lehet más célja a Balatonring Team-nek, mint a dobogón végezni.

Jorge Martinez Aspar nyilatkozata:

“Tökéletesen elégedett vagyok Gábor teljesítményével, bravúros, amit ezen a hétvégén csinált. Még a nagyon rutinos pilótáknak is gondot okoz, amikor ennyire változatosak a körülmények, egyszer esik, egyszer nem, és Gábornak még valóban kevés tapasztalata van a 250-es motorral, úgyhogy neki még nehezebb volt megtalálnia a beállításokat. Egyre közelebb kerül a dobogóhoz, és szerintem jövő héten akár fel is állhat rá. Nem felejtsük el, hogy Jerezben többször is teszteltünk a téli szünetben, vagyis arról a pályáról már 250-es motorral is vannak információi, ez rengeteget segíthet.”

Talmácsi Gábor nyilatkozata:

“Nagyon elégedett vagyok, ez egy fantasztikus eredmény. Egész hétvégén változatos volt az idő, néha száraz, néha vizes pályán edzettünk, meg mondom őszintén, nem is volt igazán támpontunk arra, hogy jók-e a beállítások, vagy, hogy milyen féktávokat kell majd választani. Tegnap például a szabadedzés alatt elég sokat változtattunk a beállításokon, de azzal, hogy eltörölték az időmérőt, sőt még a reggeli bemelegítésen is vizes volt a pálya, nem tudtuk kipróbálni igazából ezeket a beállításokat. Így utólag azt mondom, hogy jó irányba változtattunk a váz beállításain, jól éreztem magam a motoron. Azt láttam, hogy Aojama és Simoncelli nagyon gyors, igazából próbáltam velük menni, de nagyon veszélyesnek, ijesztőnek találtam a pálya állapotát az egyik vízátfolyásnál, és nem akartam úgy járni, mint például Di Meglio, úgyhogy magamra figyeltem, a saját tempómat mentem. Mindenképpen elégedett vagyok, jó helyen állok az összetettben is, ez önbizalmat ad a jövő heti versenyre. “


További részleteket és eredményeket a többi kategóriából a MotoGPHirek.hu oldalon találtok.

A Japán Nagydíj végeredménye:

1. Alvaro Bautista (Mapfre Aspar Team, spanyol, Aprilia) 44:06.488 perc
2. Hirosi Aojama (Scot Racing, japán, Honda) 5.889 hátrány
3. Mattia Pasini (Pepe World Team, olasz, Aprilia) 21.832 hátrány
4. Talmácsi Gábor (Balatonring Team, Aprilia) 25.906 hátrány

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending