Csatlakozz hozzánk

Hírek

TalMAlőr

2008. március 9. – Losail, Katar
TALMA MEGMENTETT NÉGY VÉBÉ PONTOT – KATARI NAGYDÍJ 3. NAP

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

 

 
 
 
 
 
A vasárnapi futamokon körülbelül annyi néző volt, mint egy NB II-es foci meccsen. Bár már az is nagy szó, hogy a pályán lévő egyetlen(!) lelátó félig megtelt. Az időjárás kedvezett a motorosoknak, erre nem lehetett panasz.
 

 
Jól kezdődött a vasárnap Talmácsi Gábornak, hiszen a bemelegítő edzésen ő volt a leggyorsabb. A futamon jól rajtolt, majd szinte végig vezetett. Talma nagyszerűen versenyzett, magabiztosan utasította maga mögé vetélytársait. Amikor már úgy nézett ki el tud lépni az őt üldözőktől, ekkor jött az amire semmilyen jel nem utalt. A verseny tizenötödik körében, a világbajnok az élről csúszott hátra egy motorhiba miatt. A motorblokk kétszer is megragadt, és Talma a tizenkettedik helyen ért célba, amiért négy világbajnoki pontot kapott. A vállsérüléssel is remeklő Aspar versenyző Sergio Gadea szerezte meg az első helyet, Olive és Bradl előtt. A pole pozícióból rajtoló Bradley Smith végig ment a futamon, de nem szerzett pontot. A következő futamot három hét múlva rendezik a spanyolországi Jerezben.

 

Mai eredmény:
1. Sergi Gadea 38’09”440
2. Joan Olive 38’10”376
3. Stefan Bradl 38’11”104
4. Mike Di Meglio 38’11”215
5. Scott Redding 38’11”263
6. Danny Wedd 38’17”133
7. Simone Corsi 38’18”128
8. Pol Espargaro 38’18”137
9. Efren Vasquez 38’18”498
12. Talmácsi Gábor 38’22”062
 

Talmácsi Gábor nyilatkozata:
Nehéz szavakat találnom, hiszen remekelt a motorom tizennégy körön át. Négy körrel a vége előtt éreztem, hogy megragad a blokk, csodával határos módon sikerült versenyben tartanom magam. Amikor már azt hittem, hogy minden rendben lesz és vissza tudok zárkózni a többiekre, akkor ismét beragadt a motor és további helyezéseket estem vissza. Végül tizenkettedik lettem, amiért négy pontot adnak, de ettől nem vagyok boldogabb. Még nem tudjuk a hiba pontos okát, csak azt, hogy nem szerelési gond okozta a malőrt. Gratulálok a csapattársamnak Gadea-nak, aki sérülten is remek teljesítmény nyújtott és megnyerte a nagydíjat. Elkeseredésre semmi okom, mert ma sokáig nagyon jó volt a gép, Jerezig kijavítjuk a hibát és újra a pódiumért csatázhatok majd.

 

Comments

comments

Trending