Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talmáék a Moto2-be tartanak

Az olasz Superstock 600-as Honda Kupa idei bajnoka, Alessandro Zaccone két évvel meghosszabbította szerződését a Talmácsi Racinggel, így 2016 végéig biztosan a magyar világbajnok csapatát erősíti – jövőre még WSBK SST600-ban, de 2016-ban…

Közzétéve

ekkor

talmacsi racing 2015 alessandro zaccone
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A csupán 15 éves tehetség idén év közben csatlakozott a magyar csapathoz, melynek színeit – Bódis Richárdhoz hasonlóan – a Superbike világbajnokság betétsorozataként futó FIM Superstock 600-as Európa-bajnokság futamain erősítette. Legjobb eredménye 2014-ben a Misanóban elért 7. helye volt, de többször került közel a dobogós helyezés megszerzéséhez is az erős nemzetközi mezőnyben.

A Talma-gárda szerint tehetsége, korát meghazudtoló érettsége és példamutató hozzáállása nem kérdés, ezért Talmácsi Gábor és Schummer Károly csapattulajdonos a mai napon örömmel jelentette be az ifjú olasz motoros szerződéshosszabbítását.

Ezzel a megállapodás létrejött – belátható időn belül Moto2-es versenyző, illetve csapatfőnök?

„Nagyon örülünk neki, hogy Alessandro újabb két évre elkötelezte magát velünk. 15 évesen az FIM Superstock 600-as EB-mezőny egyik legfiatalabb tagja volt idén, de egyben az egyik leggyorsabb is, rögtön az első versenyétől kezdve. Év közben csatlakozott hozzánk, de egyből megtaláltuk a közös hangot, és nagyon gyorsan beilleszkedett. Neki és nekünk is ez volt az első évünk ebben a bajnokságban, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy innen csak felfelé vezet az út, és tovább fogunk fejlődni együtt. 2015-ben már a dobogós helyezéseket vesszük célba, és ha minden jól megy, 2016-ban a Moto2-be is együtt léphetünk fel. Egy nagyon jó srácot ismertünk meg a személyében, és száz százalékos a bizalmunk felé. Örülök, hogy ezt most hivatalos formában is sikerült rögzíteni, a szerződést aláírtuk, és együtt folytatjuk tovább a megkezdett úton” – mondta el Talmácsi Gábor.

Az alapok megvannak, a blokk terén is: a Moto2-ben is a CBR600-as sornégyese a kályha…

– még több sporthír a P1Race motorsport oldalon

Comments

comments

Trending