Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talmáé a Pole Németországban

Talmácsi Gábor a előző felejthetetlen győzelme után, megszerezte idei első rajtelsőségét a Sachsenringen.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

2. edzésnap:

A magyar motoros remek teljesítményt nyújtott a második edzésnapon is Németországban. A szabadedzésen vizes volt a pálya, így Gábor nem kockáztatott feleslegesen, a 7. helyen végzett. Igyekeztek mielőbb megtalálni vizes körülményekre is az ideális beállításokat, hiszen eléggé kiszámíthatatlan az időjárás, így nem tudni, hogy a versenyen mi lesz.

A második kvalifikációra aztán teljesen felszáradt a pálya, bár a hőmérséklet jelentősen elmaradt tegnaphoz képest. Ettől függetlenül a versenyzőknek így is sikerült javítaniuk korábbi időeredményeiken, természetesen Talmának is. Folyamatosan hozta az 1.27-es köröket és 2 körrel a vége előtt bebiztosította elsőségét, megszerezve ezzel idei első pole pozícióját.

 
Talmácsi Gábor nyilatkozata:

“Nagyon örülök, hogy sikerült megszereznem az idei első rajtelsőséget, jó újra érezni ennek az „ízét” is. Kicseréltük a hátsó rugót, de időként még pumpált a motor hátulja, így ezen kell még finomítanunk, mert ezáltal a T4-ben értékes tizedeket vesztek. Ettől eltekintve összességében minden rendben van. Gyors voltam, és ami különösen jó, hogy nemcsak egy kör erejéig, hanem folyamatosan. Eddig a hétvége úgy alakult, mint tavaly…”

II. időmérő eredménye:

1. Talmácsi 1.27.552
2. Smith 1.27.645
3. Bradl 1.27.921
4. Corsi 1.28.038

1. edzésnap: Talmácsi ott folytatja, ahol Assenben abbahagyta

Tegnap délután érkezett meg Talmácsi Gábor a 10. VB futam helyszínére Németországba. A hétvégi versenyre elkísérte sportpszichológusa, dr. Vura Márta is, aki mentál-tréningekkel segíti a magyar motorost abban, hogy végig a maximumot tudja nyújtani.

Világbajnokunk legutóbb Assenben győzni tudott és a Német Nagydíjhoz is kellemes emlékek fűzik tavalyról, hiszen akkor fölényes rajt-cél győzelmet tudott aratni, mely minden versenyző álma.

Ma 9.00 órakor kezdődött az első szabadedzés, melynek utolsó perceiben eleredt ugyan az eső, de túl sokmindent már nem befolyásolt a végén. Talma Stefan Bradl mögött a 2. helyen végzett. Az időmérőn azonban már nem engedett maga elé senkit. Végig magabiztosan, lendületesen motorozott és több alkalommal is hozni tudta az 1.28 alatti köridőket.

 
Talmácsi Gábor nyilatkozata:

“Nagyon elégedett vagyok. Úgy érzem sikerült a tavalyi formámat hozni. Holnap kicseréljük a hátsó rugót, hogy még jobban forduljon az Aprilia, de ezen felül csak finomítgatunk kell, hiszen jók a bázis-beállításaink. Nagyon jó ritmusban tudtam végig motorozni, és bár a pálya nem tartozik a kedvenceim közé, jól ismerem a vonalvezetését és tavalyról szép emlékeim vannak. Ma nagyon meleg volt a kvalifikáción, holnapra azonban esőt mondanak, meglátjuk mi lesz, de az ideiglenes pole birtokában emiatt nem aggódok. “

 
Az 1. időmérő eredménye:
1. Talmácsi 1.27.623
2. Smith 1.27.933
3. Bradl 1.28.096
4. Corsi 1.28.248

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending