Csatlakozz hozzánk
KTM

Hírek

Talmáé a Pole Németországban

Talmácsi Gábor a előző felejthetetlen győzelme után, megszerezte idei első rajtelsőségét a Sachsenringen.

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

2. edzésnap:

A magyar motoros remek teljesítményt nyújtott a második edzésnapon is Németországban. A szabadedzésen vizes volt a pálya, így Gábor nem kockáztatott feleslegesen, a 7. helyen végzett. Igyekeztek mielőbb megtalálni vizes körülményekre is az ideális beállításokat, hiszen eléggé kiszámíthatatlan az időjárás, így nem tudni, hogy a versenyen mi lesz.

A második kvalifikációra aztán teljesen felszáradt a pálya, bár a hőmérséklet jelentősen elmaradt tegnaphoz képest. Ettől függetlenül a versenyzőknek így is sikerült javítaniuk korábbi időeredményeiken, természetesen Talmának is. Folyamatosan hozta az 1.27-es köröket és 2 körrel a vége előtt bebiztosította elsőségét, megszerezve ezzel idei első pole pozícióját.

 
Talmácsi Gábor nyilatkozata:

“Nagyon örülök, hogy sikerült megszereznem az idei első rajtelsőséget, jó újra érezni ennek az „ízét” is. Kicseréltük a hátsó rugót, de időként még pumpált a motor hátulja, így ezen kell még finomítanunk, mert ezáltal a T4-ben értékes tizedeket vesztek. Ettől eltekintve összességében minden rendben van. Gyors voltam, és ami különösen jó, hogy nemcsak egy kör erejéig, hanem folyamatosan. Eddig a hétvége úgy alakult, mint tavaly…”

II. időmérő eredménye:

1. Talmácsi 1.27.552
2. Smith 1.27.645
3. Bradl 1.27.921
4. Corsi 1.28.038

1. edzésnap: Talmácsi ott folytatja, ahol Assenben abbahagyta

Tegnap délután érkezett meg Talmácsi Gábor a 10. VB futam helyszínére Németországba. A hétvégi versenyre elkísérte sportpszichológusa, dr. Vura Márta is, aki mentál-tréningekkel segíti a magyar motorost abban, hogy végig a maximumot tudja nyújtani.

Világbajnokunk legutóbb Assenben győzni tudott és a Német Nagydíjhoz is kellemes emlékek fűzik tavalyról, hiszen akkor fölényes rajt-cél győzelmet tudott aratni, mely minden versenyző álma.

Ma 9.00 órakor kezdődött az első szabadedzés, melynek utolsó perceiben eleredt ugyan az eső, de túl sokmindent már nem befolyásolt a végén. Talma Stefan Bradl mögött a 2. helyen végzett. Az időmérőn azonban már nem engedett maga elé senkit. Végig magabiztosan, lendületesen motorozott és több alkalommal is hozni tudta az 1.28 alatti köridőket.

 
Talmácsi Gábor nyilatkozata:

“Nagyon elégedett vagyok. Úgy érzem sikerült a tavalyi formámat hozni. Holnap kicseréljük a hátsó rugót, hogy még jobban forduljon az Aprilia, de ezen felül csak finomítgatunk kell, hiszen jók a bázis-beállításaink. Nagyon jó ritmusban tudtam végig motorozni, és bár a pálya nem tartozik a kedvenceim közé, jól ismerem a vonalvezetését és tavalyról szép emlékeim vannak. Ma nagyon meleg volt a kvalifikáción, holnapra azonban esőt mondanak, meglátjuk mi lesz, de az ideiglenes pole birtokában emiatt nem aggódok. “

 
Az 1. időmérő eredménye:
1. Talmácsi 1.27.623
2. Smith 1.27.933
3. Bradl 1.28.096
4. Corsi 1.28.248

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

Husqvarna 2019 Fall

Trending