Connect with us
Suzuki

Hírek

Talmácsit megizzasztotta Portimao

Talma: “az eddigi legnehezebb pálya, amelyen valaha is motoroztam”

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

A Superbike Világbajnokság utolsó előtti állomásához érkezett. A hétvégén rendezik a Portugál Nagydíjat, melynek Európa egyik legújabb és legmodernebb versenypályája, az Autodromo Internacional do Algarve ad otthont.

A 2008-ra elkészült pálya többek között magában foglal egy gokart pályát, egy sportkomplexumot, egy ötcsillagos szállodát és mellette számos apartmant, valamint egy technológiai parkot is. Az aszfaltcsík hossza 4592 méter, melyből a célegyenes 835 métert tesz ki. Hat balos és kilenc jobbos kanyar teszi igazán technikássá Portimaót..

A Supersport kategóriában induló Talmácsi Gábor – bár korábban már versenyzett Portugáliában, az estorili pályán – ezen a versenyhelyszínen még nem járt, így a nürburgringi futamhoz hasonlóan a feltérképezéssel, a pálya megismerésével kezdődött számára a hétvége. Eddig két tréningen van túl Talma, és bár sok munka vár még rá és csapatára, máris mutatkoznak a fejlődés jelei: az első szabadedzéshez képest délutánra 6 tizedet sikerült faragnia addigi legjobbján. Az első időmérőt Sam Lowes nyerte, Talma 16 kört teljesített – és a 16. helyen is zárt.

“A pálya nagyon nehéz. Kijelenthetem, hogy az eddigi legnehezebb, amelyen valaha is motoroztam. Nem volt könnyű a mai nap, de keményen dolgozunk, hogy minden összeálljon. Minél több kilométerre van szükségem, illetve a motort is sokkal jobban a pálya karakterisztikákjához kell hangolnunk. Szombatra nagyon sok dolgon változtatni fogunk és igyekszek majd minél több időt a pályán tölteni, hogy memorizáljam az ideális íveket és felvegyem a szükséges ritmust” – nyilatkozta Talmácsi a pénteki edzésnap után.


Talma egyelőre a 16., de előrébb szeretne végezni a rajtsorrendben…

Forrás: TGM

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending