Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talmácsi újabb pontokat szerzett

Talma nem csak a többiekkel, hanem a motorjával is küzdött, de végül sikerült 2 pontot bezsebelnie

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Talma nem csak a többiekkel, hanem a motorjával is küzdött, de végül sikerült 2 pontot bezsebelnie

Szöveg és képek: Faster Management

Hatalmas körítéssel indult az idei év 12. futama az indianapolisi versenypályán, ahol már száz éve rendeznek nagydíjat kétkerekűek számára. Ezt ünnepelték a szervezők idén. Talmácsi Gábor a tizenhetedik rajtpozícióból nézte végig, ahogy a start előtt az amerikai légierő vadászgépei elhúznak a célegyenes felett. Talmácsi a már megszokott módon, fantasztikusan rajtolt, több helyet lépett előre az első kanyar kombináció végéig. A magyar versenyző élt is a kiváló start kínálta lehetőséggel és tartotta pozícióját.

Tíz kör elteltével a tizenkettedik helyen volt a Scot Racing Team versenyzője, több gyári technikával rendelkező versenyzőt maga mögé utasítva. Az élbolyban először Pedrosa, majd Rossi is hibázott, mindketten a mezőny végére csúsztak vissza, Rossi végül a versenyt is feladni kényszerült. Talmácsi egy kisebb bollyal csatázott a tizenegyedik helyért. A kvintett tagjai folyamatosan előzgették egymást, a magyar motoros nem jött ki jól a párharcokból és visszacsúszott a tizennegyedik pozícióba. Ezt követően hiába hajtotta legjobb tudása szerint a RC212V Hondát, a technika nem bírta az iramot a mezőnnyel, és Gábor hét körrel a vége előtt a tizenhatodik helyig esett vissza. Majd a végén a tizennegyedik helyen zárt, ami újabb két világbajnoki pontot jelentett számára. A magyar versenyző jelenleg tizennyolcadik az összetettben tíz ponttal.

14. TALMÁCSI GÁBOR:

“Jól indult a verseny, az első felében meccsben voltam a többiekkel. Végig küszködtem a motorral, mert folyamatosan egy kerekezett, amikor gázt adtam. A nagy küzdelemben a géppel, pozíciókat veszítettem, és a köridőm is romlott. Fejlődnünk kell, már a következő versenyen előre lépésre lesz szükség. Ezen dolgozunk, Misanoban folytatjuk a jövő héten.”

Red Bull Indianapolis Nagydíj, 2009. augusztus 30.

1. Jorge LORENZO
2. Alex DE ANGELIS
3. Nicky HAYDEN
4. Andrea DOVIZIOSO
5. Colin EDWARDS
14. TALMÁCSI GÁBOR

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending