Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talmácsi továbbra is zöld motorral versenyez?

Talmát egy Superbike VB-s privát kawasakis csapattal hozták hírbe

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Közvetlenül azután, hogy hirtelen munkanélküli lett Talma, megemlítette, hogy a Superbike sorozatból is érdeklődnek utána. Lehet, hogy az olasz Lucio Pedercini volt az, aki kawasakis csapatába toborozna versenyzőket. Egyet már talált, Roberto Rolfo személyében, a második motorra viszont többen is esélyesek – külföldi lapinformációk szerint ezek közül az egyik Talmácsi Gábor.

Talma a szezon végén készített interjúnkban úgy fogalmazott, hogy nem adná a nevét Superbike VB-s szerepléshez. Azóta azonban megfordult a szélirány a nemzetközi vizeken, és egyre inkább úgy tűnik, hogy csak a biztos Moto2-es szereplés tudatában gondolta így a magyar világbajnok. Mindenesetre korántsem biztos, hogy a Flamini fivérek versenysorozatában köt ki Gábor, viszont egyes külföldi médiumok egy napon említik a “mi fiunkat” Lucio Pedercini kawasakis alakulatával.

Félreértés ne essék, nem a zöldek első számú csapatáról, a Kawasaki Racing Team-ről van szó, hanem a Team Pedercini nevű, félgyári(?) gárdáról. Idén Matteo Baiocco és Roger Lee Hayden alkotta a csapat versenyzőpárosát – utóbbi a 2006-os MotoGP világbajnok Nicky Hayden öccse. Nem mondhatni, hogy sikersztori volt az övék, de a “full gyári” ZX-10-esek sem ficánkoltak úgy, ahogy szerettek volna. A zöldek persze fogadkoznak, hogy a radikálian új ezres Ninja majd megkeveri a lapokat – aminek szériaváltozata egyelőre betegállományban van. Lucio Pedercini csapatfőnök saját bevallása szerint jövőre “teljes technikai támogatásban” részesülnek majd a Kawasakitól. A privát csapat nemrég igazolta le Roberto Rolfót, akinek nevét szintén a grand prix során ismerhette meg a nagyvilág. Az olasz mellé keresnek kollégát a zöldek második számú WSBK-s alakulatánál, és a hírek szerint úgy tűnik, hogy Közép-Kelet Európából vásárolnának be, ugyanis a cseh Lukas Pesek és Talmácsi Gábor is szerepel a rövid kívánságlistán. Jelentősen megnehezíti a két ex-Moto2-es pilóta dolgát a kétszeres Supersport világbajnok Andrew Pitt – az ausztrál állítólag szintén a második Pedercini-ülésre pályázik. Kérdés persze, hogy egyáltalán érdekli-e a versenysorozat és a csapat szintjén is egyértelműen visszalépésnek tekinthető ajánlat Talmát. Január 10-14-e között tartanak egy komolyabb tesztelést és felkészülést a zöldek a sepangi versenypályán, a gyári pilóták (Tom Sykes, Joan Lascorz and Chris Vermeulen), a Macau-menő (győztes) Stuart Easton és a WSSP-veterán, mostanság Kawasaki tesztpilóta Katsuaki Fujiwara részvételével. Ott lesz Pedercini Roberto Rolfója is – lehet, hogy Talmácsi is az illusztris társasággal tart?


Nehéz helyzetbe került Talmácsi a Jack&Jones meghátrálásával… A Superbike VB lesz a megoldás?


Roger Lee Hayden nem alkotott maradandót a Pedercini-féle Kawasakival

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending