Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talmácsi “tökéleteset” tesztelt

“Életem eddigi legjobb rallyautója ez a Mitsubishi Lancer Evo IX-es…”

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Nagyjából egy hónapja arról számoltunk be, hogy Talma sikeresen tanulja a raliautózás csínját-bínját. Íme a következő állomás, vagy lépcsőfok a motoros világbajnok négykerekű pályafutásában – amelynek kimenetele még kétséges, de tény, hogy biztatóan kezdődik…

Talmácsi Gábor és csapata, a Maricsek Racing Team az elmúlt héten a Baranya megyei Kisvaszar környékén teszteltek. Egy egész napos próbán vannak túl, mely alkalmával Gábor már az éles versenyautójával ismerkedett. Minden ideális volt a tréninghez: kiváló volt az idő, felkészült mérnökök és szerelők voltak a segítségre. A csapat nagyon precízen és célirányosan választotta meg a teszt útvonalát is, mely kicsiben ugyan, de tartalmazott minden olyan nehézségű kanyarkombinációt, melyekkel Talmácsi majd a bajnokságban is találkozik. A két kilométeres szakaszon oda-vissza folyt a száguldás.

Többféle gumit és beállítást is kipróbáltak, mely lényege az volt, hogy Gábor minél többet tapasztaljon és érezze az autó viselkedését. A teszt második felében már igazi versenyhangulat alakult ki és a nap végére 114 tesztkilométert könyvelhettek el. Talmácsi Gábor legközelebb a tatabányai rally-túra versenyen ül a volán mögé, melyre ezen a tréningen maximálisan felkészítették a versenyautót.

“Tökéletes teszt volt. Életem eddigi legjobb rallyautója ez a Mitsubishi Lancer Evo IX-es. Nagyon jól működtek már az alapbeállítások is, de képesek voltunk még rajta finomítani, aminek köszönhetően kiválóan viselkedett az autó. Úgy érzem, hogy ezzel a teszttel még közelebb kerültem a rallyzáshoz. Nagyon sokat csiszolódtam és rengeteg új tapasztalatra tettem szert. Az autó nagyon jól mozog, érzem a határokat.  Egy igazi profi stáb volt a segítségemre, akikkel nagyon jó volt együtt dolgozni. Ezzel a lendülettel fogok indulni az április 21-22-i tatabányai futamon, melyet már nagyon várok”
– nyilatkozta Talmácsi.


Vajon Talma felveszi majd a kesztyűt a ralis elittel?

Forrás: Talmácsi Gábor Média; Még több autós érdekesség a TesztAuto.hu-n

Comments

comments

Trending