Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talmácsi TesztMotor Kupa IV. forduló

Beszámoló házi kupánk zárófordulójáról, a hernádi Talmácsi-Ringről

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Szombaton végre megrendezésre kerültek a Talmácsi-TesztMotor Kupa utolsó fordulójának versenyeit, mivel az időjárás most lehetővé tette. Bár megint volt rá esély, hogy az égiek közbeszóljanak, végül azonban semmi akadálya nem volt az újabb felhőtlen kergetőzésnek.

Ismét a megszokott arcokkal találkozhattunk, akiknek eszük ágában sem volt kihagyni az utolsó megmérettetést – hiszen aki egyszer ráérez a “PW GP” ízére, az úgysem tud leszokni erről a drogról. Egymással motorversenyezni, minimális felelősséggel és maximális biztonságban, egy mini versenypályán, a jövő bajnokainak “iskolapadjában” – ezt kínálta ebben a szezonban ez a versenysorozat – vagy inkább bulisorozat…

Természetesen új “versenyzők” is feltűntek a 320 méteres aszfaltcsíkon, ők nyilván nem azért neveztek be, hogy beleszóljanak az összetettbe – és nem is erről szól(t) ez az egész, hanem az önfeledt motorozás és az egymás elleni harcok élményéről – itt alaposan kiélhettük magunkat… Ennél olcsóbban és könnyebben nemigen lehet indulni szervezett versenyeken, ráadásul itt a motorra és magadra sem kell annyira vigyázni a kis sebesség miatt – igaz, csak “játékmotorokkal” karistoltunk, de ez a pozícióharcokért folyó csatákban mit sem számít… Szóval jó volt újra gyereknek lenni, még akkor is, ha mi, “felnőttek” úgy néztünk ki – és úgy is éreztük magunkat -, mint majom a köszörűkövön.

Mondanom sem kell, hogy megint a kicsik mutatták az íveket, ők diktálták a tempót: az edzések alkalmával a szélrózsa minden irányából előzgettek, kivülről, belülről, vagy innen is, onnan is egyszerre… (ugye, Gyenis ikrek…) Úgy éreztem magam, mint az onboard kamera a MotoGP-ben, vagy kicsit rosszabbul. Talán éppen ezért nem eresztettek össze bennünket a versenyeken, tehát a korábbi fordulókon megrendezett “szuperdöntő” ez alkalommal elmaradt. Meg azért is, mert így is volt verseny bőven, hiszen most a hernádi csipet-csapat tagjai is versenyezgettek egymással. Azt kell hogy mondjam, hogy a nagyrészt falubeli kissrácok (és lányok!) gyönyörű motorozást mutattak be: nagyon szépen és stílusosan fordultak a kis Yamahákkal, ráadásul az esztétikai élmények mellett az izgalmak sem maradtak el: előzgették egymást oda-vissza.


Gyönyörűen motoroznak a kissrácok (és kislányok)

No de a “PW GP királykategóriáját” a “profi Talmasulisok” képviselték, akik az összes fordulón részt vettek és akiket speaker-ként Talmácsi István sem győzött hova dicsérni. Meg is érdemlik, mert gyönyörű motorozásuknak (különösen egymás elleni versenyüknek) hála, elhitetik a Talma sulival és a nézőkkel, szülőkkel, hogy van értelme a munkának, van értelme csinálni, folytatni és minden áldozatot megér. Úgy veszik a kanyarokat, hogy az (ezen a pályán) számunkra egy másik (elérhetetlen) dimenziót jelent, de egyébként a KakucsRingen sem tudnám megfogni mindegyikőjüket. Szülőként még inkább fantasztikus (lehet) ez a látvány, szóval kedves apukák-anyukák, ha megengedhetik maguknak, akkor irány a hernádi TalmácsiRing! És bár sok ráfordítás, de sokat is kapnak vissza – a gyerek és a szülei is.


Volt mit kamerázni a szülőknek

Visszatérve a Talmácsi-TesztMotor Kupára, az a legszebb ebben, hogy mindenkinek megvannak a saját kis élménymorzsái, amiket a futamok után hamar össze is szedegetünk, amikor mindenki elmeséli, hogy mi történt vele a 10 kör alatt. Én például az első kört végigvezettem (ami inkább a szerencsés rajthely-húzás érdeme), amitől egyből Bittinek éreztem magam, pedig tudtam, hogy a bajnok-jelölt Kiss Viktor nem sokáig fog engem hátulról bámulni… Aztán az utolsó körben (illetve kanyarban…) a már-már zsebemben lévő második helyet is elpasszoltam, de így is felállhattam a képzeletbeli dobogóra. Igazából teljesen mindegy, ki hányadik helyen végzett, hiszen Vitya egyébként is megnyerte az összetett elsőnek járó robogót, a Right Guard jóvoltából pedig mindenki kapott ajándékcsomagot és érmet is.


Egy induló sem tért haza üres kézzel, Talmácsi István mindegyiküknek gratulált


A “legkisebb géposztály” nagyon ügyesen terelgette a kis Yamahákat

Ennek ellenére a pályán nem úgy nézett ki, mintha akárki is “biztonsági motorzást” mutatott volna be: egy-egy helyért élet-halál harc folyt, igazi kis presztízscsaták, még az “edzéseken” is. A versenyszellem nem köbcentifüggő… Mindent összevetve, a 2010-es Talmácsi-TesztMotor Kupa akkora buli volt, amekkorát még Fekete Dákó sem tud kihozni a vidéki éjszakából, és ez többek között Nektek köszönhető, akik eljöttetek “versenyezni”. A Talmácsi motorsuli és a TalmaRing dolgozói nevében is köszönjük mindazoknak, akik beneveztek és hozzánk hasonlóan remekül érezték magukat.


A “PW-profik”: a jövő bajnokai, biztosan hallunk még felőlük…


A boldog győztesek – mert itt mindenki az…


Ez egy kortól és nemtől független bajnokság volt…

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending