Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talmácsi: Supersport VB, vagy mégis Moto2?!

Talma futamot akar nyerni idén – szerinte erre egy Supersport-os topcsapatnál nagyobb az esély

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: DIGI Sport

A DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban Szombathy Pál műsorvezető Talmácsi Gábor gyorsasági motoros világbajnokkal beszélgetett telefonon. A kiváló pilóta elmondta: jelenleg az a legvalószínűbb, hogy egy Supersportban induló élcsapatnál folytatja a pályafutását. 

 “A mai napon leginkább az a realitás, hogy a Supersport egyik élcsapatánál folytatom a pályafutásomat” – nyilatkozta Talmácsi Gábor. A klasszis pilóta elmondta azt is, hogy van esély a Moto2-es folytatásra is, és igyekszik a legjobb lehetőséget kiválasztani a jövőjével kapcsolatban.

A napokban Talma közleményben tudatta, hogy január 10-étől a Superbike sorozatban induló Kawasaki csapatánál tesztel négy napot Malajziában, amelynek azért is örül, mert a sepangi a kedvenc pályája és ez egy remek edzéslehetőséget jelent számára. Azonban a telefonos interjúban hozzátette: arra kevés az esély, hogy ennél a gyártónál versenyez majd 2011-ben, de nem zárkózik el ezelől sem, hiszen minden ajánlatot figyelembe vesz a döntése előtt, ahol úgy látja, megfelelőek a körülmények.
 
Talmácsi elmondta, hogy mindenképpen olyan csapatot választ majd, ahol van esélye a futamgyőzelmekre, és a jelenlegi ajánlatok szerint erre a Superbike sorozat Supersport kategóriájában lenne sansza: „ha a Superbike versenysorozatot nézem, akkor inkább a Supersportban indulnék, egy topcsapatnál, amelynek a nevét még nem árulhatom el. Úgy értem, a Kawasakinál nagyon jó évem lehetne, viszont nyerni nem tudnék, nekem pedig fontos, hogy a legjobbak közé tartozzak. Ezért próbálok olyan technikai hátteret keresni, ahol ezt meg tudom valósítani” – tette hozzá Talma.
 
A magyar pilóta január 8-án utazik Malajziába, 10-én és 11-én tesztel, majd egy pihenőnap után 13-án és 14-én is a motorozásé lesz a főszerep. A beszélgetést Talmácsi azzal zárta, hogy minden bizonnyal egy-két héten belül eldől a sorsa.


A beszélgetést IDE kattintva meghallgathatod

Comments

comments

Trending