Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talmácsi segíti a fiatalságot

Talma hasznosan tölti “szabadságát”: gyerekeket oktat, miközben a visszatérés lehetőségét várja

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Forrás: TGM Képek: Talmácsi Sportphoto

Világbajnok motorosunk folyamatosan edz és odafigyel arra, hogy minél jobb formában legyen, ugrásra készen álljon – arra az esetre, ha adódna egy lehetőség a “beugrásra” a VB-n. Mostanság, hogy Talma “szabadságon van”, saját edzései mellett  kiemelt figyelmet szentel az utánpótlásra is, akikkel a hétvégén is együtt motorozott a hernádi Talmácsi-ringen.

A Talmácsi Motorsport Akadémián jelenleg is több valóban tehetséges fiatal bontogatja szárnyait, akik számára az alapok elsajátításában Talmácsi Gábor is aktívan segédkezik. Mint az élet minden területén, a motorsportban is elengedhetetlen a rengeteg gyakorlás, de ha a gyakorlás tudatosan és irányítottan történik, az még inkább elősegíti a gyorsabb fejlődést. Gyorsan menni egy hosszú egyenesben szinte kivétel nélkül mindenki képes – ha megfelelő technikán ül -, de arra, hogy valaki kanyarról kanyarra kihozza a legtöbbet, akár száraz a pálya, akár vizes, vagy hogy megismerje a motor viselkedését, összhangban legyen a technikával, uralja a gépet, az már egészen más terület.

“Számomra nagyon fontos, hogy segítsem a tehetséges fiatalokat. A Talmácsi-ringen minden feltétel adott ahhoz, hogy a gyerekek biztos alapokat szerezzenek a motorozás terén. Amikor csak időm engedi én is ott vagyok az edzéseiken, figyelem őket a pálya széléről, megyek utánuk motorral és nézem, hogy veszik az íveket. Ha pedig kell mögéjük ülök és megmutatom nekik, hogy hogyan lehetnek még gyorsabbak, mikre figyeljenek. Minden szakmai tapasztalatot igyekszek átadni nekik és segíteni őket. Ők pedig gyorsan tanulnak, fogékonyak minden újra és nagyon jó érzésekkel tölt el, hogy a közös edzések mennyire motiválják őket” – nyilatkozta Talmácsi Gábor.


Laczkó Máté lesi el az ívet Talmától


A jövő nagy versenyzői? Laczkó Máté, Somosi Alexander, Vörös Nikoletta, Pleizer Dominik, Lakatos Herman, Léber Bence, Kovács Márk


Talma oktat: van mit átadnia az ifjú versenyzőknek

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending