Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talmácsi rázódik vissza a motorozásba

Talma és új WSSP-csapata Aragonra készültek: a versenyző szerint jól haladtak…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Talmácsi Gábort nemrégiben ismét motoron láthattuk élsportolni, hiszen a Supersport világbajnokság előző, misanói versenyén a ProRace csapat színeiben áll rajthoz – ahol azonnal sikerült pontot szereznie 15. helyezésének köszönhetően. Azóta a ProRace Team versenykörülmények közötti tesztlehetőséget biztosított a magyar motorosnak.

Tette azt azért, hogy ne a következő VB futam hétvégéjén (azaz június 29. és július 1. között a Motorland Aragon pályán) kelljen megtalálniuk az alapvető beállításokat – mint például az ideális ülésmagasságot, vagy a lábtartó és a kormány pozícióját: ezek a motor komfortos vezetéséhez nélkülözhetetlenek. Érthető módon Spanyolországban szeretnének már csak a pálya karakterisztikájához szükséges finomhangolásokra koncentrálni.

A hétvégi tesztre az olasz bajnokság mugellói versenyén került sor. Tréningezni már csütörtöktől volt lehetősége a csapatoknak, majd szombaton és vasárnap egy-egy versennyel zárult a nap. Talma és csapata minden percet kihasználtak, hogy minél több információt gyűjtsenek be a motorról és Gábor minél több kilométert tegyen meg. Több beállítást és több futóművet is kipróbáltak. Bár Talma motorja nem az éles versenyblokkal volt felszerelve, az első versenyen így is hetedik lett, míg a vasárnapin egy helyet sikerült javítania: a hatodik helyen ért célba.


Talma viharos gyorsasággal tért vissza a motoros bőrruhához, amit kicsit se bánunk…

Talmácsi Gábor értékelése:
“Az aragoni versenyre való felkészülés érdekében indultam Mugelloban. Az első versenyen jól sikerült a rajt. A verseny elején kicsavartam a motorból mindent, de a teszt motorblokk nem bírta és egyre jobban lassult a gép. A futómű viszont lényegesen jobban működött, mint Misanóban, ami nagyon fontos visszaigazolás számunkra, hogy jó irányba haladunk. A következő futamra új blokkot kaptam, ami valamivel jobban állta a sarat. Összességében sok új tapasztalattal gazdagodtunk ezen a hétvégén, így mindenképpen pozitívan értékelem az eredményeket. Nagyon kellett ez a teszt, hiszen sokmindent (különféle beállításokat, alkatrészeket) ki tudtunk próbálni és ezzel sokat léptünk előre. Különösen jó érzés volt Mugellóban motorozni, hiszen nagyon szeretem ezt a pályát és szép emlékeket juttat az eszembe”

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending