Csatlakozz hozzánk
LOTUS TALMA

Hírek

Talmácsi pályacsúcsot motorozott (frissítve!)

Talmácsi Gábor edzőmotorjával olyan időt futott a hungaroringi OB-fordulón, amely egy kategóriával feljebb is rekordnak számít… Tanítványa, a fiatal Bódis Richárd is első lett, olyan nevek előtt, mint Chrobák János vagy Magda Attila…

Közzétéve

ekkor

talma hrin
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Talmácsi Gábor és csapata minden kitűzött cél teljesített a tegnapi nap folyamán. Egy igazán remek és nagyon hasznos teszten vannak túl, mely végén elmondható, hogy előreléptek. A tréningeken több setupot is kipróbáltak, illetve számos futóműbeállítást teszteltek, mely előremozdíthatja a jövő heti sikeres doningtoni szereplést.
.
Világbajnokunk a péntek délutáni versenyen beállította az új pályacsúcsot (1:52:458) a Superstock 600 kategóriában. Az elért eredménye olyannyira pályacsúcs, hogy még a Supersport 600-as mezőnyben is rekordnak számít és tavaly, amikor vébés supersport motorjával körözött a mogyoródi pályán, akkor sem sikerült ilyen gyorsan teljesítenie a 4,381 km-es távot.

Talmácsi a 12 körös futamot követően “mentoráltjával”, Bódis Richárddal elindult az Endurance versenyen is, ahol összetettben a harmadik helyen zártak, kategóriájukban pedig elsők lettek. Sajnos azonban Talmácsi edzőmotorjában szétment a blokk, így vasárnap ő már nem folytatta a munkát.

Talma a stock 600-as motorral még a supersport-csúcsot is megfutotta

“Fantasztikus élmény volt újra versenykörülmények között motorozni a Hungaroringen. Mindent teljesítettünk, amiért jöttünk és egy nagyon hasznos napon vagyunk túl. Biztos vagyok benne, hogy az elért eredmények segítségünkre lesznek a továbbiakban a világbajnokságon. Az Endurance versenyen sajnos szétment a motorblokkom. Az utolsó váltás előtt épp csak ki tudtam gurulni a boxba, ezzel jelentős mértékben időt is veszítettünk, de Ricskó szerencsére már rajtra készen állt és saját edzőmotorjával folytatta a versenyt, így sikeresen teljesítettük a megmérettetést. Nagyon sajnálom, hogy vasárnap nem tudok menni, de nem számítottunk ilyen jellegű technikai hibára és nincs másik olyan blokkunk, ami a szabályoknak megfelelne” – nyilatkozta Talmácsi Gábor.

Frissítve – Talma mentoráltja, Bódis Richárd

Talmácsi Gábornak köszönhetően Bódis Richárdnak lehetősége nyílt a hétvégén egy két napos extra motorozásra az országos bajnokság keretén belül az IMRC 600 kategóriában. A fiatal versenyző meghálálta mentora bizalmát. Minden alkalmat megragadott, hogy fejlődjön és minél több kilométert tegyen meg és gyűjtse a tapasztalatot. Míg szombaton mester és tanítványa együtt tréningezett és versenyzett, addig vasárnap csak Ricskó ült motorra, ugyanis Talmácsi edzőmotorjában tegnap szétment a blokk.

Ricskó nagyon magabiztosan terelte a 600-as motort és folyamatosan figyelt Talma tanácsaira. Az edzésen a második legjobb időeredményt érte el, majd a versenyen végül ő állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A 12 körös futamot 7 kör elteltével piros zászlóval megállították egy bukás miatt, majd új rajtot rendeltek el. A versenyzők a leintéskor aktuális sorrend alapján álltak fel a rajtrácsra. Bódis az első helyről várta az 5 körös folytatást. Óriási csata alakult ki az élen és szinte hárman egyszerre haladtak át a célvonalon. A szabályoknak megfelelően a végeredményt a két verseny összesített eredménye alapján hirdették ki, így Ricskó lett az első, mögötte Chrobák János és Magda Attila végeztek a dobogón.

“Nagyon boldog vagyok és egyben nagyon fáradt is, hisz nem mentem még korábban ennyit 600-as motorral, ami fizikailag is eléggé igénybe veszi az embert. Nagyon hálás vagyok és óriási köszönettel tartozok mentoromnak, Talmácsi Gábornak, hogy lehetővé tette számomra, hogy a hétvégén az ő csapatában vele együtt motorozhassak, és rajthoz állhassak mindkét versenyen. Biztos vagyok benne, hogy a két nap alatt szerzett tapasztalatokat fogom tudni kamatoztatni a jövőben a European Junior Cup versenyein is” – nyilatkozta Bódis.

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

ohropax

INSTAGRAM

Trending