Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talmácsi pályacsúcsot motorozott (frissítve!)

Talmácsi Gábor edzőmotorjával olyan időt futott a hungaroringi OB-fordulón, amely egy kategóriával feljebb is rekordnak számít… Tanítványa, a fiatal Bódis Richárd is első lett, olyan nevek előtt, mint Chrobák János vagy Magda Attila…

Közzétéve

ekkor

talma hrin
Euromotor3

Talmácsi Gábor és csapata minden kitűzött cél teljesített a tegnapi nap folyamán. Egy igazán remek és nagyon hasznos teszten vannak túl, mely végén elmondható, hogy előreléptek. A tréningeken több setupot is kipróbáltak, illetve számos futóműbeállítást teszteltek, mely előremozdíthatja a jövő heti sikeres doningtoni szereplést.
.
Világbajnokunk a péntek délutáni versenyen beállította az új pályacsúcsot (1:52:458) a Superstock 600 kategóriában. Az elért eredménye olyannyira pályacsúcs, hogy még a Supersport 600-as mezőnyben is rekordnak számít és tavaly, amikor vébés supersport motorjával körözött a mogyoródi pályán, akkor sem sikerült ilyen gyorsan teljesítenie a 4,381 km-es távot.

Talmácsi a 12 körös futamot követően “mentoráltjával”, Bódis Richárddal elindult az Endurance versenyen is, ahol összetettben a harmadik helyen zártak, kategóriájukban pedig elsők lettek. Sajnos azonban Talmácsi edzőmotorjában szétment a blokk, így vasárnap ő már nem folytatta a munkát.

Talma a stock 600-as motorral még a supersport-csúcsot is megfutotta

“Fantasztikus élmény volt újra versenykörülmények között motorozni a Hungaroringen. Mindent teljesítettünk, amiért jöttünk és egy nagyon hasznos napon vagyunk túl. Biztos vagyok benne, hogy az elért eredmények segítségünkre lesznek a továbbiakban a világbajnokságon. Az Endurance versenyen sajnos szétment a motorblokkom. Az utolsó váltás előtt épp csak ki tudtam gurulni a boxba, ezzel jelentős mértékben időt is veszítettünk, de Ricskó szerencsére már rajtra készen állt és saját edzőmotorjával folytatta a versenyt, így sikeresen teljesítettük a megmérettetést. Nagyon sajnálom, hogy vasárnap nem tudok menni, de nem számítottunk ilyen jellegű technikai hibára és nincs másik olyan blokkunk, ami a szabályoknak megfelelne” – nyilatkozta Talmácsi Gábor.

Frissítve – Talma mentoráltja, Bódis Richárd

Talmácsi Gábornak köszönhetően Bódis Richárdnak lehetősége nyílt a hétvégén egy két napos extra motorozásra az országos bajnokság keretén belül az IMRC 600 kategóriában. A fiatal versenyző meghálálta mentora bizalmát. Minden alkalmat megragadott, hogy fejlődjön és minél több kilométert tegyen meg és gyűjtse a tapasztalatot. Míg szombaton mester és tanítványa együtt tréningezett és versenyzett, addig vasárnap csak Ricskó ült motorra, ugyanis Talmácsi edzőmotorjában tegnap szétment a blokk.

Ricskó nagyon magabiztosan terelte a 600-as motort és folyamatosan figyelt Talma tanácsaira. Az edzésen a második legjobb időeredményt érte el, majd a versenyen végül ő állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A 12 körös futamot 7 kör elteltével piros zászlóval megállították egy bukás miatt, majd új rajtot rendeltek el. A versenyzők a leintéskor aktuális sorrend alapján álltak fel a rajtrácsra. Bódis az első helyről várta az 5 körös folytatást. Óriási csata alakult ki az élen és szinte hárman egyszerre haladtak át a célvonalon. A szabályoknak megfelelően a végeredményt a két verseny összesített eredménye alapján hirdették ki, így Ricskó lett az első, mögötte Chrobák János és Magda Attila végeztek a dobogón.

“Nagyon boldog vagyok és egyben nagyon fáradt is, hisz nem mentem még korábban ennyit 600-as motorral, ami fizikailag is eléggé igénybe veszi az embert. Nagyon hálás vagyok és óriási köszönettel tartozok mentoromnak, Talmácsi Gábornak, hogy lehetővé tette számomra, hogy a hétvégén az ő csapatában vele együtt motorozhassak, és rajthoz állhassak mindkét versenyen. Biztos vagyok benne, hogy a két nap alatt szerzett tapasztalatokat fogom tudni kamatoztatni a jövőben a European Junior Cup versenyein is” – nyilatkozta Bódis.

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

Trending