Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talmácsi összetettben is a dobogón!

Az első helyről rajtolva végül a 3. pozícióban fejezte be Talmácsi Gábor a Német Nagydíjat.
 
 

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Sajnos Gábor rosszul rajtolt, így a verseny elején nagyon sokan megelőzték. De Talma nem adta fel és 1-2 körön belül felzárkózott az élmezőnyhöz.

A leintés előtt 8-10 körrel elkezdett szemrkélni az eső így félő volt, hogy a tervezettnél előbb be kell fejezni a futamot, de végül erre nem került sor. Mike Di Meglio volt az egydüli aki az élre törve előnyt tudott szerezni magának ami a végéig kitartott. Talma a hazai versenyzővel, Stefan Bradl-lel meccselt a 2. helyért de őt már nem sikerült lehagynia így a dobogó 3. fokára állhatott az eredményhirdetésnél.

A World Communication beszámolója:

TALMÁCSI EGYSZERRE KÉT DOBOGÓS HELYET SZERZETT
A versenynapjának reggelén esőre ébredtek a motorosok, akkor még senki nem tudta, hogy vajon a versenyen milyen időjárás lesz várható. A bemelegítés mindesetre vizes pályán folyt. Talmácsi 2. lett. Majd időközben az eső elállt és a királykategóriások a warm up-on szinte szárazra járták az aszfaltot, így a 125-sök versenyét száraz versenynek hirdették ki.
Talmácsi a poleból indult, de történt valami a rajtnál és nagyon visszacsúszott. Körről körre zárkózott fel az élmezőnyre. Ugyanezt tette Mike Di Meglio is, aki végül megnyerte a német futamot, Talmácsi Gábor pedig a 3. lett. Ezzel a dobogóval azonban egy másik dobogós helyet is megszerzett, hiszen jelenleg 109 ponttal az összetettben is a 3. helyen áll a magyar versenyző.
 

Talmácsi Gábor nyilatkozata:

Egy rossz rajt után visszaestem a 12. helyre, de sikerült nagyon gyorsan felzárkóznom. 8-10 körrel a verseny vége előtt elkezdett szemerkélni az eső, majd az utolsó 4-5 körben már nagyon csúszkáltunk a pályán, azt hittem le is intik majd a futamot, de nem. Mindent megpróbáltam, de a végén már alig éreztem a motor és a tempó nem csökkent. Elégedett vagyok a 3. hellyel, sajnos nem tudtam volna megelőzni Stefan Bradl-t, most ő volt a gyorsabb. A dobogóval az összetettben is dobogós helyen állok, így fontos 3. hely volt ez a mai a hosszú szünet előtt. Egyre jobban összeáll a motorom, jó úton haladunk és még messze nincs vége az idei szezonnak.
 


Német Nagydíj végeredmény:

Mike Di Meglio 40.03.710
Stefan Bradl 40.05.720
TALMÁCSI GÁBOR 40.06.443
Bradley Smith 40.06.557

VB pontállás:

Di Meglio 166 pont
Corsi 136 pont
TALMÁCSI 109 pont
Bradl 101 pont
Olive 94 pont
 

Nagyon fontos pontokat szerzett a Sachsenringen, hiszen így már összetettben Di Meglio és Corsi mögött a 3. helyen áll 109 ponttal.

Gratulálunk! Csak így tovább!

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending