Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talmácsi nem igazol a Pedercinihez

Bár Talmának tetszett a ZX-10R versenymotor, mégsem ír alá a félgyári WSBK csapathoz

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A Team Pedercini Kawasaki a szerdai pihenőnap után csütörtökön folytatta a munkát, mely során érthető módon a csapat már aláírt versenyzője, Roberto Rolfo jutott előbb lehetőséghez. Majd mikor a magyar motoros került volna sorra, az időjárás – a hétfői naphoz hasonlóan – ismét közbeszólt: ő már nem tudott kigurulni a boxból a pályára. A maláj monszuneső kiszámíthatatlan…

“Az eddigi három tesztnapból az időjárás miatt több volt a kényszerpihenő, mint a motorozás, amit nagyon sajnálok, hiszen senki sem így tervezte a dolgot. Mivel már biztos vagyok abban, hogy nem lesz közöttünk szerződés-aláírás a Pedercini csapattal, nem szeretném elvenni Robertotól a felkészülési lehetőséget, hiszen én csak vendég résztvevőként vagyok a teszten, éppen ezért pénteken sem ülök motorra”

“Versenyzőként pontosan tudom, mennyire fontos ez az időszak a pilótának és a csapatnak egyaránt, ráadásul ezzel a motorral február végén már világbajnoki futam vár rájuk. Összegezve a történteket: élmény volt kipróbálni egy superbike motort. Köszönöm a csapatnak és a Kawasaki gyárnak ezt a lehetőséget, ami egyben egy feltöltődés is volt számomra” – nyilatkozta Talmácsi csütörtöki tesztnap végén. Akkor hol versenyez jövőre? A leginkább valószínű, hogy a szériaalapú-sorozat közelében marad, és a Supersport-osztály egy bizonyos topcsapatánál vállal majd munkát.


Talmának – és a csapatnak – nem volt szerencséje az időjárással, keveset motorozhatott
Előzmények – keddi tesztnap

Talmácsi Gábornak alkalma nyílt kipróbálni a Team Pedercini Kawasaki mindkét motorját és – bár kedd délután ismét megérkezett a maláj eső, ami véget is vetett a munkának – sok hasznos információval, tapasztalattal gazdagodott mindenki. A tesztelés csütörtökön és pénteken folytatódott, amire a csapatnak szüksége is volt, hiszen késve kapták meg a motorokat a gyártól és jelenleg nincsenek még felkészítve a gépek a versenyzésre. Nem úgy, mint a teszten szintén résztvevő gyári Kawasaki Racing Team boxában, akik régen túl vannak az alapbeállítások megtalálásán.


Talmácsinak tetszett a superbike-Kawasaki, mégsem versenyez vele jövőre

“Először a superstock motorral kezdtem, melyet követően az első benyomásom az volt, hogy jó az új Kawasaki. A motorerő kellemes, kicsit tolja a gép az elejét, de jó érzés volt vele menni. Nem sokkal később átültem a superbike-ra és a különbség óriási. Nemcsak erőben múlja felül a stock motort, de a futómű is sokkal jobban működik, számos speciális alkatrésszel van ellátva. Már többször megtettem, de szeretném megragadni az alkalmat ismét, hogy köszönetet mondjak a Pedercini csapatnak, hogy meghívtak erre a tesztre. Örülök, hogy nem otthon kell edzőteremben szinten tartani a kondíciómat, hanem motorozhatok és ráadásul mindezt a kedvenc pályámon, Malajziában tehetem. A mai nap után pedig elmondhatom azt is, hogy immár valamennyi kategória motorját kipróbáltam már, kezdve a 125 köbcentisektől a superbike gépen át a GP motorig” – nyilatkozta Talma a keddi menet után.

Comments

comments

Trending