Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talmácsi: merre tovább?

Talmának Corsi és Lüthi előtt kell végeznie, ha jövőre is Speed Up-os szeretne lenni

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: MotoGPhírek.hu 

Talmácsi Gábor elmondta, hogy ha az év hátralévő futamai során sikerül az összetettben Simone Corsi és Thomas Lüthi elé kerülnie, akkor a Fimmco Speed Up színeiben folytathatja jövőre is.

„Jelenleg hatodik vagyok a pontversenyben. A célom az, hogy megelőzzem az ötödik helyen álló Corsit és a negyedik pozícióban lévő Lüthit. Amennyiben ez sikerült, jövőre biztosan a Speed Up csapatnál folytathatom. Nem lesz könnyű…” – nyilatkozta a magyar világbajnok egy külföldi motoros portálnak. 

Nos, Corsit elkapni valamilyen szinten könnyebb feladat, mint Lüthit, hiszen a JIR olasz versenyzője mindössze tizenhárom ponttal van Talmácsi előtt (Talmának 95, Corsinak 108 világbajnoki pontja van). Ezzel szemben Lüthit megcsípni már kissé húzósabb kérdés, ugyanis a svájci pilóta az eddigi versenyek során 130 pontot tudott összeszedni, vagyis 35 pontnyi előnye van Gáborral szemben. Igaz, a 2005-ös 125-ös világbajnok nem nyújt annyira kiegyensúlyozott teljesítményt, viszont már többször sikerült kiemelkedően jó eredményt elérnie. Idén már ötször állhatott dobogóra (háromszor volt harmadik és kétszer második), szóval nála is benne van a pakliban a jó szereplés.


Talma a hétvégén végre felállhatott a dobogóra – reméljük, látjuk még így az idén

Talmától tehát elvileg az összetettbeli negyedik helyet várja a csapat, ami egyértelműen egy jó kis eredmény lenne, pláne ha azt nézzük, hogy az új Moto2-es géposztály mennyire változatos és egyben szoros futamokat produkál. Azt persze egyelőre kár feszegetni, hogy mi lenne akkor, ha esetleg nem sikerülne Corsi és Lüthi elé kerülni, hiszen az ilyen dolgokhoz eleve úgy kell hozzáállni, hogy sikerülni fog, vagy ha úgy tetszik, sikerülnie kell. Főleg ha azt nézzük, hogy tulajdonképpen a Speed Up motorjai az egyik legjobbak a mezőnyben. Ezt maga a Suter motorok „atyja”, a Suter Technology tulajdonosa, Eskil Suter is elismerte: „Iannone az aragóniai futamon újfent legyőzhetetlen volt, míg csapattársa, Talmácsi Gábor egészen a befutóig keményen küzdött Julian Simonnal a második helyért. A Speed Up motorjai egyértelműen tökéletesen be voltak állítva, nálunk viszont hiányoztak a „kirakó utolsó darabjai”. Mindenképpen javulnunk kell ahhoz, hogy fel tudjuk venni velük a harcot.” – magyarázta Eskil Suter.


Vajon jövőre is ez lesz a felállás? Ehhez az összetettbeli negyedik hely kell

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending