Connect with us
Suzuki

Hírek

Talmácsi megint megköszönte

Talmanap, negyedszer: jól sikerült a kecskeméti autós-motoros-gokartos összejövetel

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Remek hangulatban telt az immár negyedik alkalommal megrendezett Talmácsi nap, amelynek főtámogatója az idei évben is a Honda volt. A már-már tradicionálisnak mondható rendezvénynek most is a kecskeméti BirizdoKart Gokart Stadion adott otthont.

A világbajnok magyar motoros szokásához híven ezzel a hangulatos, programokban gazdag rendezvénnyel köszönte meg a szurkolók szeretetét és biztatását, amelyre az elmúlt évekhez hasonlóan most is sokan voltak kíváncsiak.

Az egész napos ingyenes eseményen a gyerekek és felnőttek egyaránt találhattak számukra megfelelő szórakozást. Állandó programként Honda járműveket, valamint különféle  versenyautókat, a SpaTrend által kiállított jakuzzit és kerti bútorokat lehetett megcsodálni. A vállalkozó kedvűek próbára tehették magukat a Gimkana robogós ügyességi pályán, vagy a Safety-Hungary vezetéstechnikai pályáján juthattak hasznos információkhoz. A gyermekeket az Élet Úton program közlekedésbiztonsági pályája, a Talmácsi motoros mobil pálya, retro Moszkvicsok, sangara ugráló kecskék várták és találkozhattak Tóbiással és Balambérrel, a két kedves kis kutyakölyökkel, az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság megbízásából készült hangoskönyv két főszereplőjével.

A pályán kívüli események mellett természetesen a pályán is folyamatosak voltak a történések. A nagyközönség több közismert személyt is láthatott gokartozni különböző kategóriákban, mint például a női mezőnyben Trokán Nórit, Bús Edinát, Kis Viktóriát, Budaházi Nórát, a férfiak mezőnyében Besenyei Pétert, Badár Sándort, Badár Tamást, Annoni Giannit, Győrfi Alent, Kispataki Viktort, a profik mezőnyében pedig Herczig Norbit, Kiss Pál Tamást, Luca Marconit, Johann Zarcót, Milos Cihakot (Talma WSSP-csapata, a ProRace Team csapatfőnöke), Maricsek Miklóst, Istovics Gergőt, Kovács Antalt, Bibliák Istvánt és persze Talmácsi Gábort. A jó hangulatról a sztárvendégek mellett a két „ringspeaker”, Gróf Miklós és az Eurosport szakkommentátora, Magyar Bence is gondoskodott.


Talma megmutatta a közönségnek, hogy a négy keréken száguldást is “érzi”

A nap folyamán Dobor Sankó látványos motoros triál bemutatókkal kápráztatta el a nézőket, míg Herczeg Balázs, alias Mókus fergeteges stunt show-jával nyűgözte le a közönséget. A Brazil Kulturális Központ csinos táncos lányai is kitettek magukért. Már önmagában az öltözetük is vonzotta a tekinteteket, de az előadott táncukat is elismerően kísérték figyelemmel, sőt az utolsó műsoruk többeket is táncolásra inspirált.

A látványt és hangulatot Szőke Ákos driftbemutatója fokozta tovább, csak úgy mint a Maricsek Racing Team rally showja is ezt a célt volt hivatott elősegíteni. Sőt, a Maricsek csapat még arra is vállalkozott, hogy néhány jelentkezőt extra élményként megautóztassanak.


Mókus Show

A nap két fő programjaként Talmácsi Gábor ralicsapatának, a Maricsek Racing Team bemutatása, valamint a délután folyamán az SBK Supersport-csapatának, a ProRace Team prezentációja volt műsoron. Amikor világbajnok motorosunk vébés motorjával felment a pályára, elhalkult a zene és minden szem rá szegeződött. Az óriási csöndben Talmáé és motorjáé volt a főszerep. Vébés motorjának hangja betöltötte az egész pályát és igazi versenyhangulatot teremtett.

A közönség szórakoztatásaként és az élmény fokozásaként több alkalommal volt bérgokartozási lehetőség a pályán, illetve a saját motorral érkező nézők is pályamotorozhattak egyet.


“A Honda-Talmácsi nap célja az volt, hogy mindenki érezze jól magát!”

A felnőttek mellett a Talmácsi Motorsport növendékei is megcsillogtatták tehetségüket, akik teljesítményük alapján kivívták a jelenlévők maximális tiszteletét. Öt fiatal tehetséget idén is kiválasztottak a tavalyi évben útnak indított Jövő motorosai tehetségkutató program keretén belül, akik egy ingyenes alapképzést nyertek a Talmácsi Motorsport jóvoltából a hernádi Talmácsi-ringen, valamint hazavihették a Tesco által felajánlott óriási ajándékkosarakat, melyeket Pálfalvi Márta, a Tesco-Global Áruházak Zrt. sajtófőnöke adott át. Három gyerkőc különdíjban részesült, Merillo Café ajándékcsomagot kaptak.

És voltak olyanok, akik egy életre szóló élménnyel gazdagodtak. Badár Tamás és Tóbiás Réka – utóbbi a Gong Rádió nyereményjáték nyerteseként – felülhetett utasként Talmácsi Gábor mögé egy-egy élménykörre. Illetve további öt szerencsés Talma mellett a jobb egyben próbálhatta ki, hogy milyen is egy navigátor élete a rallyautóban.


A rally autók is látványosan közlekedtek a pályán (kívül is)…

A Honda-Talmácsi nap célja az volt, hogy mindenki érezze jól magát! A nap végén, elnézve a mosolygós arcokat, elmondható, hogy sikerült ismét olyat nyújtani az embereknek, amely által újabb élményekkel  gazdagodhattak.
 
Talmácsi Gábor az elkövetkező napokat felkészüléssel tölti, hiszen két hét múlva a moszkvai versennyel folytatódik az idei SBK-világbajnokság, ahol szeretné növelni vébé pontjai számát.


Még több Talmanap-fotót találhattok facebookos galériánkban

Szöveg: TGM Képek: Sándor Tamás

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending