Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talmácsi Gábor Misánóban-újra pole

Talmácsi Gábor, 125-ötödik 125-ös VB futam, tavalyi ezüst érem, ütőképes motor. Mi kell még egy szép magyar hétvégéhez…

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

 

SAN MARINO, MISANO – 2. nap

4-BŐL 4 EDZÉS NYERT TALMÁCSI, EZZEL IDÉN ZSINÓRBAN 3. POLEJÁT SZEREZTE MEG
Talmácsinak eszében sincs feladnia a harcot. Mindent elkövet annak érdekében, hogy mielőbb felzárkózzon a VB tabellát vezető Mike Di Meglio mögé, és eddig ezt ennél jobban nem is csinálhatta volna. 4 edzésből 4-et nyert meg, így holnap a versenyen ő indulhat az első rajtkockából. Első soros még Smith, Espargaro és Redding.
 

Talmácsi Gábor nyilatkozata:
Nehéz most szavakba önteni az érzéseimet, nagyon boldog vagyok. Végre élveztem a motorozást, nagyon jó az Apriliám, csak jókat tudok mondani. Nem bíztam el magam a 2. időmérőre sem, de éreztem, hogy jó a ritmusom és folyamatosan remek köridőket teljesítettem. Az utolsó körben Cortese ugyan feltartott egy kicsit, így vesztettem az időmből, de 4 edzés elsőség után eszemben sincs emiatt panaszkodni.

Rajtsorrend:
TALMÁCSI 1.43.729
Smith 1.43.920
Espargaro 1.44.334
Redding 1.44.339

 

San Marino, Misano – 1. nap

TALMA KEZDÉSNEK IDEIGLENES POLE-LAL JUBILÁLT

Talmácsi Gábor százhuszonötödik 125cc-s VB futamára készül ezen a hétvégén Misanoban, ahol tavaly a dobogó 2. fokára állhatott fel. Világbajnokunk már szerdán megérkezett a helyszínre. Csütörtökön amolyan hagyomány szerint futott egy kört a pályán. Szemügyre vette a pálya új részeit, az aszfalt minőségét. Az edzések megkezdése előtt egyeztetett a mérnökökkel egy újfajta geometriai lehetőség kipróbálásáról.

Talma már az első szabadedzésen az élen végzett, majd a kvalifikációs tréningen is megszerezte az ideiglenes pole pozíciót. Délelőtti idejéből több mint 1 mp-et sikerült lefaragnia az időmérőn. Folyamatosan hozta a jó köridőket és végig magabiztosan, lendületesen motorozott.

 
Talmácsi Gábor nyilatkozata:

“Nagyon jól kezdődött számunkra ez a hétvége. Az új geometriai-beállítással sokkal jobb a motor a féktávokon, sokkal jobban fordul a kanyarokban, mint korábban bármikor. Talán fizikailag kicsivel nehezebb vezetni, mert elfáradtam a végére, de lehet, hogy ebben közrejátszik az is, hogy eléggé meleg van. Bízom a holnapi hasonló folytatásban, hiszen van egy jó bázis-beállításunk és nem csak egy jó kört sikerült teljesítenem. A pálya átalakítása, az új kanyarok jobban fekszenek vezetési stílusomhoz, mint a régi, így gyorsan megszoktam az új vonalvezetést.”

 
Első időmérő eredménye:
  1. TALMÁCSI 1.44.172
  2. Redding 1.44.339
  3. Di Meglio 1.44.613
  4. Smith 1.44.646

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending