Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talmácsi Gábor meglepte a mezőnyt

Megnyerte élete első szabadedzését a 250 köbcentis mezőnyben

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Megnyerte élete első szabadedzését a 250 köbcentis mezőnyben

A lehető legjobban kezdődött Talmácsi Gábor 250-es karrierje a gyorsaságimotoros-világbajnokságon. A Katari Nagydíj első szabadedzését ugyanis megnyerte a magyar pilóta. Ki ne emlékezne rá, hogy Gábor 2007-ben világbajnok volt a nyolcadliteresek között, ennek ellenére nem sokan gondolták volna, hogy rögtön ilyen fantasztikus eredménnyel kezdi 250-es pályafutását.

A magyar idő szerint péntek este fél kilenckor rajtoló 45 perces edzésen egyébként közel sem voltak ideálisak a feltételek. Bár, a pálya felszáradt a korábbi esők után, de az erős szél rengeteg homokot fújt az aszfaltra, emiatt sok pilóta szenvedett a tapadással.
Gábor az Apriliával az edzés legelejétől a végéig uralta a mezőnyt. Ő volt az első, aki 2 perc 3 másodpercen belüli időt motorozott, és a 16 kör alatt, amit megtett, folyamatosan javította az idejét. Végül 2:02-n belül csak ő, és az előzetesen a katari futam nagy esélyesének kikiáltott spanyol Álvaro Bautista tudott menni. Gábor teljesítette, amit a téli tesztek után megígért, vagyis harcban van a 250 köbcentis kategória legjobbjaival, az edzés után azt nyilatkozta, hogy „a jó teljesítmény erőt ad a folytatáshoz”.
Talma csak kétszer ment ki a boxba, ekkor két különböző gumikeveréket próbált ki.

Talmácsi Gábor edzéselsőséget érő ideje: 2:01.902

Talmácsi Gábor nyilatkozata:

„Nagyon boldog vagyok, mert megjavítottam azt az időt, amit a hét elején a teszteken futottam. Ez azért nagy fegyvertény, mert a teszteken nem voltam olyan eredményes, mint ahogy vártam. Ez egy remek idő, ami azt mutatja, hogy ott lehetünk az élmezőnyben, de persze ez még nem időmérő volt és nem is verseny, viszont a jó teljesítmény erőt ad a folytatáshoz. Az elején még piszkos volt a pálya, alig volt tapadás, holnap a körülmények jobbak lesznek, és biztos, hogy a többiek is gyorsulni fognak. Megtaláltuk a jó beállításokat, így jó kilátásokkal várjuk a holnapi időmérő edzést.”

Az első szabadedzés dobogósai:

1 Talmácsi Gábor (Balatonring Team, Aprilia) 2:01.902

2 Álvaro Bautista (Mapfre Aspar Team, spanyol, Aprilia) 2:01.943
3 Mattia Pasini (Team Toth Aprilia, olasz, Aprilia) 2:02.196

Szombaton egy újabb szabadedzés, majd késő este a rajtsorrendet eldöntő villanyfényes időmérő vár a mezőnyre.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending