Connect with us
Suzuki

Hírek

Talmácsi Gábor kiesett 150. nagydíján

Erős kezdés után erős visszaesés: Talma pont nélkül zárt Angliában

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Szöveg: Faster Management

A Brit Nagydíj zárónapján is vacogva mentek reggelizni a versenyzők. Később előbújt ugyan a nap a silverstone-i pályán, de ettől függetlenül a bemelegítő edzésen még hideg volt az aszfalt. Így átmozgatásra volt jó a warmup, új beállítások tesztelésre aligha volt alkalmas.

Angliában a Moto2-es kategóriával kezdődött a program, Talmának egy kicsit változtatnia kellett az eddigi napirendjén, de ez nem okozott számára problémát. Talmácsi Gábor százötvenedszer állt fel a rajtrácsra, hogy harcba szálljon a világbajnoki pontokért.

A magyar világbajnok a tizenkilencedik helyről rajtolt, és már az első kör végén a tizedik helyen írta ki nevét a számítógép. Később néhány pozíciót vesztve tizenötödikként küzdött, majd egyre hátrébb csúszott. Hat körrel a vége előtt a tizenkilencedik helyen motorozott Abraham mögött, akinek a motorjából folyamatosan olaj került a magyar versenyzőre. Talmácsi megpróbálta megelőzni a cseh pilótát, de sehol nem tudott elmenni mellette. Még két kör volt hátra, amikor a teljesen olajos első idomról az olaj elkezdett a gumira folyni, és ennek következtében Gábor az egyik kanyarban elesett, de szerencsére sérülés nélkül megúszta a kicsúszást. A versenyt Jules Cluzel nyerte, Luthi és Simon előtt, a Fimmco Speed Up olasz motorosa, Andrea Iannone tizenkettedik lett. Talmácsi Gábor összetettben a tizedik helyen áll.


Talma – szokásához híven – remekül rajtolt, de nem tudta tartani az élmezőny tempóját

A boxba érkező kettes rajtszámú motor eleje csupa olaj volt, a plexin egyetlen átlátszó pontot sem lehetett találni. Talmának csak a bőrruhája sérült az esés következtében, de az sem nagyon. A verseny után egy meeting kezdődött a változtatások ügyében, hiszen gyorsan meg kell találni a javuláshoz a megfelelő beállításokat, mivel jövő héten, szombaton Assenben – a MotoGP szentélyének tartott helyszínen – újabb világbajnoki futam vár a mezőnyre, ahol korábban Talmának már kétszer is sikerült diadalmaskodni.


Gáboréknak gyorsan meg kell találni a problémát, hiszen egyik kedvenc pályája következik

TALMÁCSI GÁBOR:
A rajtom jó sikerült, minden tökéletesen kijött az első körben. Utána nem tudtam az élbolyra tapadni, a kanyarokban küzdöttem a motorral. Abraham mögött mentem jó pár körön át, akinek a motorjából spriccelt az olaj, nem láttam semmit. A motorom, a sisakom plexije, minden csupa olaj volt. Aztán az egyik kanyarban elment a motorom eleje és kicsúsztam, így a sóderágyban fejeztem be a nagydíjat. Bajom nem lett szerencsére, de nem ilyen 150. futamot képzeltem el, az biztos

2010. június 20, Brit Nagydíj, Silverstone
1. Jules CLUZEL
2. Thomas LUTHI
3. Julian SIMON
4. Scott REDDING
5. Alex DEBON
12. Andrea IANNONE
TALMÁCSI GÁBOR – kiesett

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending