Connect with us
Suzuki

Hírek

Talmácsi Gábor hetedik Jerezben

Továbbra is Talmácsi Gábor a legjobb újonc az összetettben

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Három helyet javított a rajtpozícióhoz képest a Balatonring Team pilótája, miközben nagyon izgalmas versenyt vívtak a 250-es kategória legjobbjai.

Az utolsó kanyarban dőlt el a Spanyol Nagydíj a 250 köbcentis kategóriában. 123 ezer fanatikus szurkoló előtt fergeteges versenyt vívott egymással Bautista, Aojama és Simoncelli a győzelemért. Aki látta, sokáig nem feledi majd, a rengeteg előzést, és azt, ahogy a célegyenes előtti utolsó kanyarban a japán megelőzte a hazai nézők előtt motorozó spanyol pilótát.

Talmácsi Gábornak ezúttal nem volt esélye, hogy beleszóljon a dobogós helyezésekért folyó csatába. Tulajdonképpen egész hétvégén küszködött a beállításokkal, a vasárnapi bemelegítéskor is módosítottak még a motoron, de így sem lett az igazi, többször is mondta az elmúlt három napban, hogy nem érzi magát igazán jól az Aprilián.

Szombaton még reménykedett a Balatonring Team pilótája, hogy egy jó rajt után, akár az élmezőnnyel is versenyben lehet. Végül, nem sikerült kimagaslóan jól a startja, viszont nagyon keményen dolgozott a futam alatt, hogy előrébb kerüljön. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen végül a hetedik helyen intették le. Ezzel továbbra is Gábor a 250-es kategória legjobb újonca az összetett pontversenyben.
Két hét múlva Franciaországban, Le Mans-ban bizonyíthat!

Talmácsi Gábor nyilatkozata:

„Sokat törtük a fejünket a mérnökeimmel a hétvégén, hogy hogyan oldjuk meg a beállításbeli problémákat. Főleg a motor hátuljával, a gátlóval volt gondom, de nem találtunk tökéletes megoldást. Még a bemelegítés alatt is sok mindenen változtattunk, tulajdonképpen ezek egy része segített a versenyen. Meglehetősen rosszul rajtoltam, utána kellett feljönnöm. Végül ez sikerült, volt, amikor kifejezettem élveztem a versenyt, a végén Locatellit is megelőztem, így a hetedik helyen intettek le. Megint pontokat szereztem, és ismét sok tapasztalatot gyűjtöttem. Ennek örülök, és legalább ilyen szinten akarom folytatni a vb-t.”

A Spanyol Nagydíj végeredménye:
1. Hirosi Aojama (Scot Racing, japán, Honda) 45:08.805 perc
2. Alvaro Bautista (Mapfre Aspar Team, spanyol, Aprilia) 0.132 hátrány
3. Marco Simoncelli (Metis Gilera, olasz, Gilera) 2.706 hátrány

7. Talmácsi Gábor (Balatonring Team, Aprilia) 25.906 hátrány

A világbajnoki pontverseny állása:
1. Hirosi Aojama 58 pont
2. Alvaro Bautista 54 pont
3. Hector Barbera 43 pont

6. Talmácsi Gábor 28 pont


 
Faster Managemenet utánpótlás kommunikáció

És ezzel még nincs vége, mert a Faster Management utánpótlása, Johann Zarco is 3 pontot szerzett!

A napsütés és erős szél fogadta vasárnap reggel a versenyzőket Jerezben. Johann Zarco jól teljesített a bemelegítő edzésen, majd a tegnapi időmérő alapján a tizenkilencedik rajtrácsra állhatott fel a verseny előtt. A fiatal tehetség egy rossz rajtot követően lépésről-lépésre zárkózott fel, és előzte meg vetélytársait. A kockás zászló a tizenharmadik helyen találta Zarcot, amely remek eredmény az újonctól. A most megszerzett hárommal már 3,5 pontja van Johann-nak, jelenleg tizenkilencedik összetettben.

Johann Zarco:

Elégedett és boldog vagyok ezzel az eredménnyel, pontot akartam szerezni és három is sikerült. A motorom a hétvége során most volt a legjobb, remekül éreztem magam versenyzés közben. Nagyon várom már a következő futamot, ami számomra hazai verseny lesz. Szeretnék jól szerepelni otthon.

 
Végeredmény:
Smith
Gadea
Marquez
13. Zarco

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending