Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talmácsi a versenyen is bukott (frissítve)

WSSP Aragon: Talma a versenyen is elesett, már az elején kiütötték alóla a motort – a pechszéria folytatódott…

Közzétéve

ekkor

talma aragon 2013
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Talmácsi remekül kapta el a rajtot és az ötödik sorból több helyet is előrelépett. Az első kanyaron egy jókora fékezéssel ugyan, de sikerült túljutnia, a másodikban azonban nem volt ekkora szerencséje. Egyik vetélytársa belement oldalról és a magyar motoros a sóderágyban végezte. Szerencsére nem sérült meg, de a versenyt már nem tudta folytatni, így elúszott a tervezett pontszerzés reménye, melyre minden esélye megvolt.

Az aragóniai versenyen sok volt a kieső, akik szintén pont nélkül búcsúztak. Közöttök volt például a világbajnoki címvédő Kenan Sofuoglu, a PTR Honda Team versenyzője, Sheridan Morais, de közülük is minden bizonnyal Sam Lowes a legbosszúsabb, aki végig vezette a versenyt, majd a legutolsó körben kifogyott motorjából a benzin és emiatt búcsút inthetett futamgyőzelemének. Az eseménydús versenyt végül Fabien Foret nyerte, Van Der Mark és Scassa előtt.

Talmácsi jól kezdett, de nagyon hamar vége lett a versenyének…

“Hihetetlen, hogy megint mennyire balszerencsések voltunk. Remélem, ezzel letudtam a pechsorozatot erre a szezonra és a jövőben már csak jó dolgok következnek. Jól kaptam el a rajtot. A start utáni kanyarokban mindig extrán kell figyelni, hiszen óriási a tumultus. Az elsőben még sikerült motoron maradnom egy fékezés után, a másodikban viszont belém jöttek oldalról, ami ellen nem tehettem semmit. Elment a motorom eleje, én pedig a sóderágyban landoltam. Nagyon sajnálom a dolgot, mert jó volt a motorom és minden adott volt egy jó versenyhez. Próbálok előrenézni, két hét múlva Assen” – nyilatkozta Talmácsi.

Szombati előzmények:

Szép időre ébredt a Superbike VB mezőnye, mely mindenkit jókedvre derített és már korán reggel nagy volt a mozgolódás a paddockban. Talmácsi Gábor kategóriája számára 10:45 órakor kezdődött a második szabadedzés. A magyar versenyző két boxkiállással teljesítette a tréninget, melyen 13 kört futott és 2:03:177-es idővel a 10. helyen zárt. Talmácsi a délutáni időmérő előtt felkereste a pályán található klinikát, ahol kezelést kapott a még nem százszázalékos bokájára. Aztán 16:05 órától következett az időmérő, melyen mindenki nagyon keményen kezdett. Gábornak a kvalifikáció utolsó harmadában is sikerült javítania, de mivel a többiek is gyorsultak, így holnap a 13. rajtkocka lesz az övé. Az időmérőt Sofuoglu nyerte, mellőle Lowes és Foret indulhat az első sorból.

“Sajnos eltaktikáztam a kvalifikáció végét. Túl sokat vártam, elment az idő és nem úgy jött ki a lépés, ahogy terveztem. Először Van Der Mark esett el előttem és zökkentett ki a ritmusomból, majd az orosz versenyző ült fel váratlanul a gyors körében és ezzel engem is feltartott. De pozitívan nézem a dolgokat és mindenképpen egy jó versenyre számítok holnap. Az új szabályok értelmében hárman indulunk egy-egy sorból, így én az ötödik sorból rajtolok. Az első körök nagyon fontosak lesznek és célom a mielőbbi felzárkózás, mivel nagyon szeretnék az első 10-ben végezni holnap”
– nyilatkozta Talmácsi.

Pénteki előzmények:

Miután csütörtök délután Talmácsi Gábor megkapta az orvosoktól az engedélyt, hogy rajthoz állhat a hétvégén, csapatával megkezdte a felkészülést, hogy vasárnap a lehető legideálisabb beállításokkal – és megújult dizájnnal – vághasson neki a második Supersport vb-futamnak. Elkészültek ugyanis az idei évre tervezett új arculati elemek: új formát és új színvilágot kapott Talmácsi logója és rajtszáma, teljesen új grafikát a sisakja és bőrruhájának kinézete is változott.

A Supersport kategória első szabadedzése pénteken délelőtt 10 órakor vette kezdetét. Talmácsi jól kezdett és folyamatosan gyorsult, végül a 8. helyen zárta a tréninget – csupán 0,922 másodperccel lemaradva az első helyen végző Kenan Sofuoglu mögött. A délutáni időmérőn a beállítások finomítása tovább folyt és leginkább a futómű setupokra koncentráltak a Prorace Team boxában.

Talma új dizájnú szerelésben versenyez a második fordulótól

Aztán az első kiállás után a 9. körében járt a magyar versenyző, amikor elment a motorjának az eleje és Gábor elcsúszott. Szerencsére sem neki, sem a Hondának nem lett különösebb baja – még a kvalifikáció vége előtt sikerült visszatérnie a pályára. Sőt, az addig elért legjobbját is sikerült megjavítania, de már nem maradt ideje tovább gyorsulni, így a 12. helyen zárta az első kvalifikációt. Az ideiglenes pole pozíciót Sam Lowes szerezte meg.

“Nem panaszkodom, örülök, hogy megkaptam az engedélyt, hogy versenyezhetek a hétvégén. Van még munka bőven és nem voltunk túl szerencsések sem ma. Az időmérő felén voltunk túl, amikor a pálya negyedik szektorában elment a motorom eleje, így elcsúsztam, ez pedig megtörte kicsit az edzés ritmusát. A csapatom villámgyorsan rendbe hozta a gépet és 5 perccel a vége előtt vissza tudtam menni a pályára, ahol akkorra már óriási volt a forgalom. Próbáltam javítani az időmön és éreztem, hogy bennem is és a motoromban is több van még, de sajnos a legutolsó körömben is feltartottak, így nem sikerült tovább gyorsulni”
– nyilatkozta Talmácsi.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending