Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talmácsi a top tízben

WSSP Aragon: Talma kilencedik, de Tóthéknak most nem jött össze…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Hétvégén a spanyolországi Motorland Aragon versenypályán négy magyar motoros is harcba szállt a (világ)bajnoki pontokért folyó csatában. Közülük ketten sikerrel jártak, vagyis pontokat szereztek, míg a másik két versenyzőnk – egy esés és egy motorhiba miatt – sajnos ezt nem mondhatja el magáról.

Míg pénteken és szombaton  40 fokos hőség volt az aragoni pályán, addig a verseny napjára felhők tornyosultak Aragónia fölé és a szél is jelentősen megélénkült. A bemelegítő edzésre megtörtént azon beállítások megváltoztatása, melyet a javulás érdekében a szombati csapatmegbeszélést követően célravezetőnek tartottak Talmácsiék. A warm up-on elért köridő pedig őket igazolta. Talmácsi a 15 perces bemelegítő edzésen megfutotta a hétvégi legjobb köridejét és 2:03:917-tel a 11. helyen végzett.

Talmácsi a negyedik sorból indult a versenyen, de alighogy elstartolt a mezőny, egy csúnya baleset miatt piros zászlókat kezdtek el lengetni a pálya szélén és félbeszakították a futamot. Történt ugyanis, hogy a 10. helyről induló Matthew Scholz beragadt a rajtrácson, és Polzer hátulról telibe kapta, aminek óriási bukás lett a vége. Rövid szünet után kezdődött elölről minden.

Talmácsi ismét jól kapta el a rajtot és három helyet javított, majd folytatta a felzárkózást, egészen a 9. helyig. Nem sokkal a vége előtt sikerült megelőznie Metchert is, így már a 8. helyen állt, de az ausztál versenyző egy körrel később visszavette a pozícióját, így végül Gábor a 9. helyen ért célba és ezzel 7 vébé pontot szerzett.

A verseny végeredménye: 1. Lowes, 2. Foret, 3. Morais.
(A futamot ugyan Kenan Sofuoglu nyerte, de a kapott büntetése miatt hátrasorolták az 5. helyre)

“Egy igazán fantasztikus hétvégén vagyunk túl, végig remekül éreztem magam. A tudatos munka eredményes volt és sikerült egy jó versenyt futni. Nagyon örülök az elért 9. helynek, és őszintén szólva, én ezt tekintem az első igazi supersport versenyemnek, hiszen legutóbb Misanóban még túlságosan sok volt a kérdőjel. Érzéseim szerint azóta jó irányba indultunk el és érezhető a fejlődés. Hétfőn még itt maradunk és tesztelünk, és készülünk a csapatommal a következő futamra” – értékelt Talmácsi.


Talmácsi (#14) jó versenyt futott, örül is a hét pontjának
A hétvége további magyar érdekeltségű eredményei

A Supersport kategória másik két magyar versenyzőjének sajnos nem sikerült a célbaérés, Németh Balázs bukott, ifj. Tóth Imre pedig technikai probléma következtében feladni kényszerült a versenyt.

Tóth Imre: „A futamon a starttal nem volt gond, de az első kanyarban egyes sebességfokozatban tudtam csak befordulni, ami megfogta a motorom hátulját. Emiatt nagyon kisodródtam. Ez után felváltottam kettes fokozatba és igyekeztem felvenni a ritmust a mezőnnyel. Sok helyet veszítettem, de megpróbáltam felzárkózni a többiekre. A motorom viszont a kigyorsításoknál valamiért nagyon lassú volt. Féktávon beértem az előttem haladókat, de kigyorsításnál nagyon megléptek előlem. Ennek ellenére sikerülte feljönnöm a 16. helyig, de végül annyira kezelhetetlenné vált a váltóm, hogy kénytelen voltam kiállni. Most még nem tudjuk mi okozta a hibát, ez majd csak a váltó szétszerelése és az adatok elemzése után fog kiderülni. Nagyon sajnálom, mert a 16. helyről simán fel tudtam volna jönni a pontszerzők közé. A köridőket elnézve pedig az első tízben lett volna a helyünk! Ez most nem a mi versenyünk volt sajnos”

Németh Balázs: „A versenyen az első rajtom nagyon jól sikerült, de a rajtrácson történt baleset miatt leintették a futamot. A második startom viszont nem volt az igazi. Két körig előzni sem tudtam, mert nem volt elég helyem kibújni a többiek közül. A harmadik körben aztán letisztult a mezőny, így körönként egy versenyzőt sikerült megelőznöm. A hetedig körbe már 17.-ként érkeztem. De a második kanyarban elment a CBR eleje, ami váratlanul ért, mert előtte ezen a ponton mindig stabil volt a motor. A futamra eszközölt változtatás miatt elkönnyült a Honda eleje és sajnos nem sikerült megfognom, így a sóderágyban végeztem. Kicsit csalódott vagyok, mert úgy érzem, hogy pontot tudtunk volna szerezni”

A Superstock 1000 géposztályban Győrfi Alen a két pontot érő 14. helyen fejezte be a futamot (beszámoló hamarosan).

Forrás: TGM, Racing Team Toth

Comments

comments

Trending