Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talmácsi: “a lelkem tört össze”

Talma motorja a maláj versenyen sem szuperált – kicsúszott a magyar versenyző

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: Faster Management

Amennyire várta a magyar motoros ezt a versenyt, most annál inkább csalódott: nem érti, hogyan történhet mindez, miért esküdött össze ellene ennyire a sors, hiszen nála jobban talán már senki sem akarja jobban a sikert…

Ami nem is volt irreális cél, hiszen az aragoni pályán már megmutatta, ha jó a motorja, igenis odaér a dobogóra. Ezt tervezte itt is, hiszen szép emlékek kötik ehhez a versenyhelyszínhez. De már tegnap az időmérőn befészkelte magát a balszerencse Talmácsiék boxába, mivel a gyári hibás guminak köszönhetően visszacsúszott a 15. rajthelyre.

A mai húsz perces bemelegítő edzésen elért 11. hely is azt mutatta, hogy a magyar versenyző motorjával továbbra sincs minden rendben. Aztán következett a verseny: a start előtt sokan esőt jósoltak, de végül 33 fokos melegben, 44 fokos aszfalton teljesítette a mezőny a 19 körös versenyt. Már aki célba ért a végén… Talmácsi jól helyezkedett, így a start után néhány helyet előre tudott lépni, majd úgy tűnt, talán mégis sikerült életet lehelni a motorba, mert több előzést is bemutatott – ezzel folytatta a felzárkózást. Később, miután a tapadás egyre inkább problémát okozott, kezdett lassulni, de ekkor sem vett vissza a tempóból: a határon motorozva küzdött a motorral és az őt üldözőkkel. Öt körrel a vége előtt egyszer csak elment a motorjának az eleje és sóderágyban ért véget számára a futam…


“Nem fogom feladni, az nem én lennék. Rá fogok tenni még egy lapáttal magamért, a támogatóimért, a szurkolóimért”

A verseny meglepetés embere Roberto Rolfo volt, aki hét körrel a vége előtt az élre állt és nem engedte ki a kezéből a győzelmet. A végén Alex De Angelis próbálta szorongatni, de a san marinoi fiúnak ezúttal sem sikerült elsőként célba érnie. A dobogó harmadik fokára Talma csapattársa, Andrea Iannone állhatott fel. Még három VB futamra kerül sor az idei szezon során, azonban már a malajziai versenyen világbajnokot avattak a Moto2 géposztályban, hiszen Toni Elias a 4. helyen zárta a versenyt és az egyedüli vetélytárs, Julian Simon – aki még matematikailag veszélyeztethette világbajnoki címét – kétszer is hibázott, így csak a 21. helyen ért célba. Jövő héten Ausztráliában folytatódik a világbajnokság, ahol minden bizonnyal újult erővel, még nagyobb motivációval készül visszavágni Talmácsi.

“Nagyon nehéz hétvégén vagyunk ismét túl: a verseny elejétől küzdöttem a géppel. Bármennyire szerettem volna gyors lenni, a motor össze-vissza csúszkált alattam, nem volt se az elején, se a hátulján jó a tapadás. Az egyik kanyarban aztán elment az eleje és a sóderágyban landoltam. A bal könyökömről lejött a bőr, de említésre sem méltó, ahhoz képest, amennyire a lelkem tört össze… Egyszerűen nem értem, hogyan történhet az, hogy két versennyel korábban dobogón tudtam végezni, azóta pedig egyik pillanatról a másikra visszatértünk a korábbi időszakhoz, amikor csak szenvedtünk. Csalódott vagyok, de azt hiszem ez érthető is. Ettől függetlenül nem fogom feladni, az nem én lennék. Rá fogok tenni még egy lapáttal magamért, a támogatóimért, a szurkolóimért. Eliasnak és Lorenzonak pedig szívből gratulálok a VB címhez, mindketten remek versenyzők, el tudom képzelni mit érezhetnek most. Egyszer már én is átéltem és remélem, lesz is még alkalmam rá” – nyilatkozta Talma a verseny után.

Előzmények

Szünet nélkül folytatódik a világbajnokság, ezen a hétvégén Malajziában bőgnek fel a motorok. Talmácsi Gábor a küzdelmekkel teli japán verseny után már csak előre néz és azzal foglalkozik, hogy vasárnap újra a legjobbak között legyen. A pályát jól ismeri, szereti is. Talmácsi két egymást követő évben futamgyőzelmet aratott itt, így nem meglepő, hogy különösen várja ezt a nagydíjat. Magyar idő szerint 9 óra után 10 perccel kezdődött az első szabadedzés a Moto2 mezőnyének. A tréning első felében száraz pályán folyt a körözés, majd leszakadt az ég, így minden csapat taktikaváltoztatásra kényszerült, ami a munka addigi ritmusába is beleszólt.

A Fimmco SpeedUP magyarja nem észlelte azokat a problémákat, melyek Japánban jelentkeztek és sokkal vezethetőbb volt a motorja. Az edzés elején a külső áttételezés miatt kellett kijönnie a boxba, amin a szerelők gyorsan állítottak is, de a kipróbálásra már nem maradt idő, mert egy kör megtétele után eleredt az eső. A pénteki szabadedzést Alex De Angelis nyerte, Talmácsi Gábor 14. lett.


Talmának eddig jól ment a Sepangi pályán, reméljük most sem lesz másképp

“Az edzés első felében nem volt megfelelő az áttételezés, amin mindenképpen változtatnunk kellett, mert egyszer sem  tudtam hatodikba váltani az egyenesekben. A boxkiállás után egy kört sikerült megtennem a pályán, utána elkezdett esni az eső. Ami viszont pozitív, hogy nem jelentkeztek azok a problémák, amik Japánban. Úgy érzem, hogy a motor összességében nem rossz. Holnap folytatjuk a munkát” – nyilatkozta Talmácsi Gábor.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending