Connect with us
Suzuki

Hírek

Talmácsi a Formula2000-ben

Legalábbis egy élményautózás erejéig az Euroringen

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Forrás: Talmácsi Gábor Média

Magyar motorosunk autós élményekkel, tapasztalatokkal zárta a motoros szezont: az ACS Motorsport korábban már többször meghívta Talmácsi Gábort egy tesztvezetésre, viszont év közben ennek Gábor nem tudott eleget tenni, de a világbajnoki szezon után végre sikerült időt szakítania egy kis autóversenyzésre is.

Gábor testvére, Talmácsi Gergő az idei évben az alakulat versenyzője volt, aki már többször megfordult ilyen teszteléseken, illetve számos versenyen erősítette a csapatot. Az ACS Motorsport 12 éve versenyez és eddigi pályafutásuk során igen szép eredményekkel büszkélkedhetnek. 2009-ben a Magyar Bajnokságban abszolút 2. helyezéssel, a Renault kupában pedig bajnoki címmel a zsebükben zárták az évet.

A motoros évad végén végre sikerült az időpont egyeztetés a próbára, így Formula 2000-es autóval rótta a köröket Talmácsi az Euroringen. Az időjárás kedvező volt az évszakhoz képest, így megfelelő körülmények között került sor egy tét nélküli örömautózásra. Jóllehet az éjszakai eső miatt a délelőtti órákban még nedves, vízfoltos volt a pálya, a nap második felére azonban már a felszáradt aszfalton tudott autózni a testvérpár, ahol Gergő is 30 kört teljesített.

“A csapat már többször meghívott egy tesztvezetésre, viszont a szoros időbeosztásom miatt erre év közben nem volt lehetőségem. Most végre alkalmat kerítettünk rá, amit már én is nagyon vártam, mert testvéremnek már volt lehetősége kipróbálni a Formula 2000-es versenyautót és sokszor mondta, hogy ezt egyszer nekem is ki kell próbálnom. A motorozás után egy másik sportágból kaptam ízelítőt és sok új és hasznos tapasztalatokat szereztem. Szeretem a tét nélküli megmérettetéseket, de ettől függetlenül minden ilyen alkalommal komolyan veszem a dolgot és maximálisan koncentrálok, hiszen mindez nélkülözhetetlen ebben a sportban is. Kicsit összehasonlítva, teljesen mások a határok egy autóval, mint motorral, például a féktávok jóval rövidebbek, és a kanyarsebesség is gyorsabb. Egyfajta levezetés nekem a motoros szezon végén, ami nem biztos, hogy már most véget is ér, mert tervezem, hogy a Mikulás rallyn is ott leszek” – nyilatkozta a Moto2 első szezonjának hatodik helyezett magyar versenyzője.

„Nagyon vártam már az alkalmat, hogy a Talmácsi testvérek beleüljenek a Formula Renault versenyautóba. Igaz, Gergővel már idén versenyeztünk együtt, és jövőre a NEK sorozatban indul csapatunk, ahol továbbra is számítunk rá. Megtiszteltetés volt számomra, hogy alkalmunk nyílt Talmácsi Gábor motoros világbajnoknak is lehetőséget biztosítani az autó kipróbálására – mondta el az ACS Motorsport részéről Ács Zoltán.


Talma a négykerekű pályázás világában is kipróbálhatta magát

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending