Connect with us
just1 mx
Suzuki

Hírek

Talmácsi a MotoGP sorozatba viszi a fiatal magyar motorversenyzőket

Két tehetséges magyar pilóta, Oláh Barnabás és Számadó Máté is ott lesz októberben Spanyolországban, az idei RedBull MotoGP Rookies Cup válogatóján, ami közismerten a gyorsaságimotoros világbajnokság legfőbb utánpótlás-szériája és állandó betétfutama a MotoGP egyes európai versenyhelyszíneinek.

Published

on

jgpr
RST AIRBAG

A szakma a legrangosabb ugródeszkaként tartja számon ezt a sorozatot, amelyből egyenes út vezethet a MotoGP bajnokságba.

  • Oláh Barnabás
    2006.02.28-án született, 7 évesen kezdett el motorozni. Fiatal kora ellenére már számos kiváló eredménnyel büszkélkedhet, az idei évben is bajnoki címet szerzett az SSP300-as kategóriában a Talmácsi-Ring színeiben.

  • Számadó Máté Zoltán
    2005.07.25-én született, 6 évvel ezelőtt vett részt első versenyén. A magyar bajnoki cím megszerzésén túl több, nemzetközi kategóriában is sorozatosan győzni tudott, ezzel párhuzamosan azóta is folyamatosan fejlődik.

A spanyolországi válogatóra már bekerülni is óriási dolog, hiszen több mint 1000 pályázat közül választják ki azt a pár százat, akik majd a spanyol Guadix versenypályán bizonyíthatják rátermettségüket. A kiválasztás menete nagyon kemény és nagyon szigorú. A bírák összetett szempontok szerint vizsgálják az indulókat, ahol nem csak a leggyorsabb köridő számít, hanem a testi felépítés, nyelvtudás, a meglévő eredmények és a menedzsment háttér is. Mindösszesen maximum 10 fiatal kvalifikálhatja magát a 2019-es sorozatba, ezért rendkívül nagy lehetőség ez a fiatal sportolók számára.

Talmácsi Gábor minden téren érettnek tartja Számadó Mátét és Oláh Barnabást a kihívásra, és személyesen is elkíséri őket a spanyolországi válogató helyszínére, ahol mellettük lesz versenyzői, valamint mentori minősítésben is.

Talmácsi Gábor: “Felkészültnek tartom a versenyzőinket arra, hogy tisztességgel helytálljanak és felvegyék a legjobbakkal a küzdelmet, én minden tőlem telhető segítséggel támogatni fogom őket. Ebben benne vannak a szakmai ismeretek, a nemzetközi kapcsolatok, és lelkileg is ott leszek nekik. A megmérettetés előtt sok közös edzésen fogunk együtt motorozni, és igyekszem őket felkészíteni minden téren, hogy a maximumot tudják nyújtani a spanyolországi Gudix pályán.” – összegzett a világbajnok mentor.

(Fotón balról jobbra: Oláh Barnabás, Talmácsi Gábor, Számadó Máté)

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending