Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talmaa a MotoGP-beeeeeeeeen!!!!

Talmácsi Gábor a Scot Racing Team MotoGP versenyzőjeként indul a hétvégén a király kategóriában!

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Talmácsi Gábor a Scot Racing Team MotoGP versenyzőjeként indul a hétvégén a király kategóriában!

Szöveg: Faster Management

Az induláshoz szükséges anyagi háttér megteremtését a MOL főszponzori szándéknyilatkozata tette lehetővé, amelyben rögzített feltételek teljesülése esetén megfelelő pénzügyi támogatásáról biztosította a versenyzőt, és így a MOL a Scot Racing Team MotoGP főszponzorává válhat.

Az elmúlt napok tárgyalásai során Jorge Martinez „Aspar” ígéretéhez híven hozzájárult ahhoz, hogy Gábor továbblépjen. Az új irányt Cirano Mularoni, a Scot Racing Team MotoGP vezetőjének ajánlata jelölte ki, ami lehetővé tette Talma számára, hogy versenyezhet a legnagyobbak között. A mai napon a Honda is áldását adta, hogy Gábor teljes értékű versenyzője legyen a Scot Racing Team csapatának, így minden technikai akadály elhárult a folytatás elől.

Gábor neve ott szerepel a Katalán Nagydíj hivatalos rajtlistáján, és ez az indulási jog a további 11 még hátralévő futamra is megilleti az idei szezon során.


Az első magyar a MotoGP-ben. Hittétek volna?

Ferencz I. Szabolcs, MOL-csoport kommunikációs igazgatója a támogatásról elmondta:

„Kelet-Közép Európa kiemelkedő játékosai vagyunk – nagy pillanat ez mindannyiunk számára. Gábor tehetsége mellett évekkel ezelőtt letettük a voksunkat, végigkísértük pályafutását és büszkék vagyunk rá, hogy támogatásunkkal hozzásegíthetjük ahhoz, hogy a régió első MotoGP versenyzőjeként vasárnap rajhoz állhat a Katalán Nagydíjon. Azt kívánjuk neki, hogy Barcelonában majd a versenysorozat további versenyein bizonyítsa be, hogy méltó egy ország figyelmére és szeretetére.”

Talma:

„Óriási a lehetőség. Köszönöm a menedzseremnek, Stefanonak, akivel mindvégig nem adtuk fel, a MOL-nak, hogy kitartottak és kitartanak mellettem. A barcelonai verseny során a motorral való ismerkedés lesz az elsődleges cél, hiszen most ülök majd először fel rá, de minden tőlem telhetőt megteszek, hogy bebizonyítsam: rászolgáltam e bizalomra. A hátralévő versenyeken szeretnénk felzárkózni az élmezőnyre. Hatalmas élmény és érzés lesz holnap kigurulni a boxból az új motorral és mától a királykategóriában versenyeznem a legjobbak között első kelet-európaiként. Ez a hétvége számomra és a szurkolóimnak is a motorozás ünnepe lesz. ”

– mondta el a támogatás kapcsán Talmácsi Gábor.

Stefano:

„Sok támadást kaptam az utóbbi időben, de azt gondolom, hogy ez még erősebbé tett

– folytatta Stefano Favaro, Talmácsi Gábor menedzsere –

Nem volt túlságosan sok időnk megoldást találni, de éjt nappallá téve dolgoztunk, hogy Gábor mielőbb újra a pályán lehessen. Úgy vélem az elért eredmény önmagáért beszél, és még inkább megerősíti azt az összetartást, azt a bizalmat, ami kialakult Gáborral közöttünk. Szívből köszönöm a MOL-csoportnak, hogy ismét megmutatta nagyságát azzal, hogy teljes mellszélességgel Talma mögé állt. Továbbá köszönöm Gábornak, hogy hitt és továbbra is hisz bennem, köszönöm a menedzsment tagjainak kiváló munkáját és mindenkinek, aki segített. Büszke vagyok arra, hogy Magyarországon egy újabb nagy álom vált valóra. Talma a világ legjobbjai közé került, ahová tehetsége alapján eddig is tartozott. ”

A Scot Racing Team MotoGP-ről

A Scot Racing Teamet illetve az azt menedzselő FORCE SRL-t 1992-ben alapította Cirano Mularoni és Giovanni Torri. A csapat székhelye San Marinoban van, a technikai részlegük Cesenában. Cirano Mularoni egyedüli tulajdonosa az 1987-ben alapított TECHNIQUES SRL reklámügynökségnek, amelyik kifejezetten a motorsportokra szakosodott. Giovanni Torri az 1985-ben létrejött SCOT COSTRUZIONI elnöke, a cég alapvetően műszaki fejlesztésével foglalkozik. 1994 óta Honda motorral versenyeznek.

A csapat eddigi legeredményesebb versenyzője Andrea Dovizioso, aki 2002-től 7 éven át szolgálta a csapatot és 2004-ben a 125cc-ben világbajnokságot nyert, majd a következő három évben 3-2-2. helyezéseket ért el a 250cc-ben. Tavaly a MotoGP-ben 5. lett. 2009-ben a Repsol Hondához igazolt a csapattól.

Talmácsi Gábor 2006-ban már versenyzője volt a csapatnak – akkori nevén Humangest Racing Teamnek. További jelentős versenyzőik voltak: Roberto Locatelli (Ita), Emilio Alzamora (Spa), Sete Gibernau (Spa), Simone Corsi (Ita), Mike Di Meglio (Fra).

A csapatfőnök az olasz származású Cirano Mularoni, aki nagy szaktekintélynek számít. Scot Honda MotoGP Team munkásságára a maximalizmus jellemző, mely jól látszódik már a csapat megjelenésén, ami a kívülállók számára is azonnal szembetűnik, illetve olyan szakemberek és technikai feltételeket biztosít pilótái részére, mely lehetővé teszik, hogy küzdjenek a dobogóért.

A 250cc csapat két versenyzője: Hiroshi Aoyama, aki jelenleg 2.a vb pontállásban és Raffaele de Rosa, aki újoncként szintén az első 10-ben van. A királykategóriában Yuki Takahashival együtt mától Talmácsi Gábor is a GP mezőny állandó versenyzője lett a Scot Racing Team pilótájaként.

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending