Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talma végre tesztelte a moto2-es vázat

Az Angol gyártmányú FTR-t tudta kipróbálni ma Gábor.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Fotók: Waldemar Da Rin

Már itt volt az ideje egy Moto2-es tesztnek, Gábornak most alkalma nyílt kipróbálni az angol gyártmányú FTR vázat. A prototípushoz képest már 30 változtatáson esett át a váz a teszteknek köszönhetően. A valenciai teszten Talmán kívül az Aspar versenyzői Simon és DiMeglio is ezzel rótták a köröket.

Folytatás jövő héten Almeriában, ahol már mi is teszteltünk. Nagyon jó kis pálya, itt elolvashatjátok az ott készült Ducati 848 tesztet.

FTR tudásmorzsák:

Az FTR a jól bevált alkatrészekkel dolgozik, ezekkel nem lehet semmi gond itt tényleg csak a geometrián és a beállításokon fog múlni minden, hiszen minden benne van, ami egy gyors versenymotorhoz szükséges.
Öhlins felfüggesztés
Marchesini kerekek
Brembo fékek
Dunlop gumiabroncsok

A Faster Management pénteki beszámolója:

Talmácsi Gábornak ma nyílt alkalma először kipróbálni új Moto2-es motorját Valenciában. 50 kört tett meg és leggyorsabb köridőként 1.37.8 állt a neve mellett. A mai munka nem volt nevezhető igazi tesztelésnek, inkább csak kipróbálta a magyar versenyző az FTR vázat.

Talmácsi Gábor nyilatkozata:

Pozitív tapasztalatokkal zártuk a napot. Igazából a vázat jöttünk kipróbálni, ami egyátalán nem rossz. Jól kezelhető a motor, jól fordul a kanyarokban. A ma használt blokk kissé gyenge volt – egy minimálisan tuningolt sima Honda CBR600-as – de nem a köridőkre figyeltünk, így most még nem ez volt a lényeg. Nagyon jól tapadt a Dunlop gumi. Időnként szembesültünk a chattering jelenséggel, azaz pattogott a motor. A kuplungon, az első futóművön és a motorblokkon mindenképpen dolgoznunk kell, de amiért jöttünk, azt teljesítettük. Összeírtuk a főmérnökömmel, hogy amennyiben ezt a vázat választjuk, milyen módosításokra van szükségünk. Nagyon várom a következő tesztelést.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending