Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talma Valenciában folytatja a tesztelést

Esős idő várta a tesztelőket Valenciában

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Eredményesen zárult az első valenciai teszt nap az idén 250 cc-s kategóriában induló, világbajnok motoros Talmácsi Gábor számára. Az esős idő és így a vizes pálya kedvezett ma a csapatnak, mert Talmáék külön az ilyen időjárási körülményekre tudták beállítani a motort. Gábor mindaddig az élen tudott maradni, amíg a tesztelők sorában az eső volt az úr.

Délután, 17 órakor került sor az utolsó körére. Ezután az idő jobbra fordult, a pálya kezdett felszáradni, így a további vizes tesztelésekre már nem volt szükség. Bautista és Faubel csak a tesztelés végére tudták megelőzni a magyar motorost. A mai nap folyamán elsősorban a kipörgésgátlót próbálgatta a csapat, hiszen ha jól van beállítva, akkor a futamokon ez előnyhöz juttatja a versenyzőt. A motoron ez egy kifejezetten sarkalatos pont, hiszen ha nem jól működik, akkor könnyű vele elesni, ha pedig túlságosan is, akkor leveszi a motor teljesítményét, és így nehéz gyorsnak lenni. Fizikailag Gábor nagyon jól bírta a mai napot, fájós csuklójának még kedvezett is a vizes pálya, hiszen ilyenkor nincsenek nagy féktávok és nagy kigyorsítás. Ma már sokkal összeszedettebb, sokkal gyorsabb volt. Talmát az sem tartotta vissza a kiváló teljesítménytől, hogy délelőtt a csúszós pályán az egyik kanyarban nem bírta tartani a motort és elesett. Szerencsére nem sérült meg, így a következő körben már újult erővel pattant a motor nyergébe, ami aztán a leggyorsabb időt eredményezte. A valenciai pálya amúgy Talma egyik kedvence, technikailag sokkal kedvezőbb számára, nem véletlen, hogy itt eddig többnyire sikereket könyvelhetett el. Holnapra már jobb időt jósoltak, a csapat azonban úgy döntött, hogy ha továbbra is esik az eső, akkor holnap nem állnak pályára.

Talmácsi Gábor nyilatkozata:

„Az időjárás miatt eleinte hiányzott a motiváció, senkinek sem volt kedve igazán motorra ülni, ráadásul nagyon hideg is volt, aztán ez az érzés pár kör után elmúlt. Sokat próbálgattuk a motort, és megtaláltuk a vizesblokknál is, hogy milyen a megfelelő beállítás. Azért az időjárás viszontagságai ellenére szerencsés, hogy ezeket a beállításokat is ki tudtuk próbálni, hiszen ez a verseny során bárhol előfordulhat, így már erre is fel leszek készülve. Úgyhogy ezt nem is bánom, felszabadultabbá váltam sokkal! Összességében mindenképpen pozitív napot zártunk! Érzem magamban, hogy ennél még gyorsabban is tudnék menni, de ezeket az energiákat a versenyre tartogatom.”

A mai nap eredményei:
1.       Alvaro BAUTISTA               1:48:269 21 kör
2.       Hector FAUBEL                   1:49:624 16 kör
3.       TALMÁCSI Gábor               1:49:788 42 kör
4.       Alex BALDOLINI                 1:50:981 24 kör
 

Comments

comments

Trending