Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talma túl van az első MotoGP-s edzésén

Túl bizony, és az ismerkedést nem is kezdte olyan rosszul. Csak így tovább Gabesz!

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Túl bizony, és az ismerkedést nem is kezdte olyan rosszul. Csak így tovább Gabesz!

Szöveg: Faster Management

A ma napon kezdetét vette az idei hatodik MotoGP versenyhétvége, melynek első edzésnapján alig 2 órával a GP mezőny első szabadedzése előtt vált biztossá, hogy Talmácsi Gábor a MOL támogatásával a Scot Racing Team versenyzőjeként folytatja a motorozást a legnagyobbak között. Mindez óriási lehetőség a magyar motoros számára, hiszen első kelet-európaiként állandó részvevőjévé vált a kétkerekűek legrangosabb kategóriájának számító mezőnyben. Az álom – melyről maga Talma is beszélt korábban, miszerint egyszer szeretne ebben a géposztályban rajthoz állni – ma valósággá vált.

13.55 órakor kezdődött a GP géposztály első szabadedzése, melyen Talma teljesítette a kitűzött célt. 21 kör megtétele alatt, folyamatosan javított, de sokkal inkább a motorral való ismerkedésre helyezték a hangsúlyt, mint a köridőkre. Végül 1.47.654-es idővel debütált a királykategóriások között az első tréningen.

Talmácsi Gábor nyilatkozata az edzés előtt…:

“Nagyon boldog vagyok, szinte megfogalmazhatatlan az, amit most érzek. Felléphettem a MotoGP-ben,  arra igazán nem is számítottam, hogy ilyen lehetőségem lesz, ilyen hirtelen így évközben. De menedzseremmel, Stefanoval egy percig sem adtuk fel és a MOL segítségével itt tudok lenni a Scot -nál,  ennél a kitűnő csapatnál. Cirano Mularonit, a csapat tulajdonosát nagyon jól ismerem, már 2006-ban is versenyeztem nála. Kemény feladat vár rám, de készen állok rá. Azt gondolom, hogy a célom, csakis az lehet, hogy megszokjam a motort és  ez nem egy verseny lesz számomra, hanem egy teszt.”

… és az edzés után:

“Pokoli erős a motor, fantasztikus érzés volt uralni ezt az erőt a pályán. Annyi elektronika van a motoron, hogy olyan, mint egy űrhajó :). Számomra nem volt kétség, hogy képes leszek-e megfutni a limitet, de különösen jól esett, hogy az edzés végén rendkívül meg voltak elégedve velem a mérnökök. Persze tudom, hogy sokat kell még tanulnom, de ahogy mondtam is, készen állok a feladatra és már alig várom a holnapi újabb edzést.”

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending