Csatlakozz hozzánk

Tesztek

Talma tesztelte a BioBandit – videós teszt

Itt a beígért teszt Talmától

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Fotó:Tesztmotor.hu, Video: Instar Films, Pásztor Tamás

Nem tudom, Ti hol láttatok már Gáborral tesztet, de a TesztMotor.hu-n világbajnokunk, Talma is tesztel, nem is akármit, az utcai tartósteszt Suzuki Banditunkat. Szerintem Gábor még sosem ment ilyen “átlagmotorral”, ezért is érdekes a véleménye, mit szól hozzá. Tudjuk, hogy nagyon rászálltunk most erre a bioetanolos témára, de azt kell hogy mondjam, tényleg érdekes a kérdés. Nem csak azért, mert egyszerűen nővelhető a teljesítmény és lassacskán elfogy a benzin, hanem azért is, mert nekünk fontos a környezetvédelem.

Gábor a filmben elmondja véleményét, amihez sok hozzáfűznivaló nincs is, hiszen elég komplett kis tesztet készítettünk a Hungaroringen az Esti motorozás alkalmával. Viszont meg kell még említenünk az azóta szerzett tapasztalatokat: a pályán és utcán is érezhetően élénkebb lett a Bandita, ami főleg abban nyilvánul meg, hogy jobban veszi a fordulatot, hamarabb felpörög, jobban gyorsul.
Ezért a tulajdonságért sokan nagyon sokat fizetnek egy gyorsasági motornál, amit egy egyszerű üzemanyagcserével és egy olcsó elektronikával meg lehet oldani.

Talmácsi Gábor a Suzuki Banditon

Mint mindennek, ennek az éremnek is két oldala van. Talma csuklója 12 liter kukuricalét etetett 100 kilométerenként a pályán Bandikával. Ez a magas fogyasztás szinte természetes velejárója a pályázásnak, itt nem számít a mennyiség, de vajon mi a helyzet utcán? Az 5,5-6 literes benzinfogyasztásunkból 7-7,5 liter lett a bioetanollal, normális közelekedés mellett. Ami azt jelenti, hogy lendületesen haladva, de nem koppig húzott gázkarral közlekedtünk. Szerintem ez már nem annyira vészes.
Ha  a matekot is mellé tesszük, akkor így néz ki a képlet:
6 liter benzin 345 forinttal számolva 2070Ft-ba kerül, míg a 245 Forintos bioetenollal ugyanez a táv a 7,5 literes fogyasztással számolva 1837Ft. Nem sok a különbség, ha csak 100 km-re vetítjük az összeget, de ha azt nézzük, hogy tényleg olcsóbban lehet motorozni egy erősebb motorral, akkor hosszú távon megéri a 40.000 Ft-os átalakítás!

Ti is kipróbálhatjátok!

Pénteken és szombaton a Budaörsi úti Full-Gas-ban lesz a BioBandit, jelentkezzetek be rá ott, ha a ki szeretnétek próbálni és a Gábor által említett Pirelli Gumit is ott tudjátok megvenni.

Galéria:

Haló!!!


Az első körben


Sikán


Részlet a filmből. Katt a képre az összes filmünkhöz!


Stílustanulmány 1


Stílustanulmány 2


Féktáv


Póz
 

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending