Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talma teszt, Estoril második nap

Viki megmakacsolta magát

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Lépésről lépésre

Ma is eredményes napot zárt Talmácsi Gábor. A nap végi értékeléskor hangján is érezhető volt ez a pozitív változás, hiszen nemcsak a saját legjobb köridején sikerült javítania, hanem a beállítások is egyre jobban sikerültek. Bár a kezdeti lendületet néhány nehézség hátráltatta, ez sem vett vissza azonban a csapat elszántságából.

Délelőtt 10 és 13 óra között akadtak ugyan fennakadások, többek között az elektronikával nem volt minden rendben, és furcsa helyzetet teremtett az is, amikor több esetben a motor le akart állni a kanyarban. Sokszor szaggatott, megszakadt a gyújtás, az egyenesekben is nehezebb volt tartania Gábornak a motort, mert rángatott. Az energia utánpótlás azonban csavart hozott az eredményekben, mert ebédidő után meredeken ívelt felfelé a csapat, a motor és Talma összhangja. Sikerült olyan bázisbeállításokat találni, amivel könnyedébben tudott motorozni, jobbak voltak a féktávok, jobb volt a hátsó gumi tapadása, délután már a motor sem rángatott. Kicsit visszavett Gábor teljesítményéből az, hogy a tegnapi nap hatásai, többek között a motor kiugrásai, komolyan igénybe vették a még nem teljesen jó csuklóját, ráadásul a tenyerét is kikezdte a kesztyű, de ha ezekre a problémákra sikerül megoldást találni, akkor ez a kevés időkülönbség is könnyedén leküzdhetővé válik. Most következik néhány nap regenerálódás, hogy március 25-26-27-én újult erővel folytatódjon a kemény munka készülve az idei VB szezonra.

Talmácsi Gábor nyilatkozata:

„Nem állíthatom, hogy száz százalékosan sikerült a legjobb beállításokat megtalálni, de mégis egy nagyon kemény napon vagyunk túl, ami összességében nagyon eredményes. Ha megnézzük a legjobb köridőket, akkor látszik, hogy sok olyan pilóta van mögöttem, akik már több éve motoroznak a 250 cc-ben, nagyobb a tapasztalatuk, mégis gyengébb időt futottak. Ez mindenképpen erősíti bennem a versenyszellemet, és az érzést, hogy ennél még jobbak is tudunk lenni. A mezőny változatlanul igen erős, de az, hogy csak ilyen kicsivel vagyok elmaradva az első háromtól mindenképpen bizakodóvá tesz. Most kipihenem az elmúlt két nap fáradalmait és energiát gyűjtök az első hivatalos teszthez, aminek a napja már egyre közelebb van. Nagyon várom, hogy újra elkezdődjön a szezon, és kihozzam magamból a maximumot!” 

A mai nap eredményei:
Hector BARBERA            1:41:113
Alvaro BAUTISTA             1:41:119
Marco SIMONCELLI        1:41:138
TALMÁCSI Gábor           1:41:563

Előző nap: Viki megmakacsolta magát

Kiváló körülmények fogadták a VB-re készülőket Estorilban. Az eddigi tesztekhez képest most szinte minden csapat képviseltette magát, az élboly legjobbjait is beleértve.

Talma és csapata szinte megállás nélkül próbálgatta az újabb beállításokat, talán ezért is érezték úgy, hogy a nap végére csökkent a teljesítmény, és egy kellemes fáradtság ült a csapatra. Ma is sikerült rengeteg új dolgot kipróbálni, a tesztelés eleje kiemelkedően jól sikerült, Gábor gyors köröket tudott motorozni. Ennek ellenére  úgy érzik, hogy valami változtatást kell eszközölni a geometriai beállításokon, bár ennek a pontos okát még nem ismerik.

A tesztelés végén azonnal összeült a szerelőcsapat az új ötleteken dolgozni, mely a híradások után tovább folytatódik, hogy holnap újult erővel és az adódó problémák kiküszöbölésével tudjanak kezdeni. A mai nap tapasztalata, hogy Talma motorja a féktávokon nem igazán engedelmeskedik pilótájának, emiatt a kigyorsítás is kritikus, mert így nem tudja időben megfordítani a motort. Ráadásul napközben adódott egy technikai probléma is, ami elég sok időt elvett a csapattól, ezért a tesztelés el is húzódott Talmáék számára. Erre egyelőre nem ismerik a pontos diagnózist, valószínűsíthetően a kipörgés gátló szenzora romlott el, ami így sokat visszavett a teljesítményből, de erre még az este folyamán tovább keresik a választ a szerelők.

Talmácsi Gábor nyilatkozata:

„A mai tesztelés sikerességéhez minden adott volt, ennek ellenére bebizonyosodott, hogy a motor beállításai még nem tökéletesek. Az utolsó köröket már kipörgés gátló nélkül tettem meg, mert ennek beállításai nem voltak megfelelőek. Mindettől függetlenül továbbra is optimistán állunk a holnaphoz. A mai eredményemhez képest holnap még jobbat szeretnék elérni!”

 
A mai nap eredményei:
Marco SIMONCELLI        1:41:282 44 kör
Hector BARBERA             1:41:298 85 kör
Mike DiMEGLIO               1:42:011 55 kör
Alex DEBON                      1:42:668 27 kör
TALMÁCSI Gábor            1:42:804 53 kör

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending