Connect with us
Suzuki

Hírek

Talma Rallye-ra vált!

2011. december 29-30. között a Hungaroringen láthatjuk a párost a Szilveszter Rallyen.

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Legalábbis 2011. december 29-30. között a Hungaroringen már hagyományosan megrendezésre kerülő Szilveszter Rallyen.
A mindig jó hangulatú évadzáró futamon világbajnokunk a RallyCafe és a Sportime Magazinok szervezésében kóstol majd bele az általa egyébként nagyon kedvelt autós szakágba. Ebben a hazai autósport egyik legnépszerűbb hölgye, a korábbi rally versenyző, autósport újságíró és televíziós műsorvezető, Répa Kata lesz segítségére navigátorként.

A különleges páros a Maricsek Team közel 300 lóerős, négykerék-meghajtású Mitsubishi Lancer EVO VI-os versenyautójával száll majd harcba, a várhatóan rangos hazai és nemzetközi mezőnyt felvonultató futamon a Hungaroringen és környékén.
 
A páros létrejöttével egy több mint öt éves ígéret teljesül! Akkor ugyanis Talma egy dedikált posztert ajándékozott Katának, melyre ezt írta:
„Leendő rally navigátoromnak sok szeretettel”
Nos a szeretet és barátság azóta is töretlen és kölcsönös közöttük, ám a közös rallye versenyzés terve csak most szilveszter előtt válhat valóra.
 
Motoros világbajnokunktól amúgy egy cseppet sem áll távol az autóversenyzés. Számos különféle, többek közt F1-es versenygépet is kipróbálhatott már az évek során, és több versenyen is indult. A Magyar Forma1-es Nagydíj betétfutamain versenyzett már a Porsche Szuperkupában és a Renault Clio Kupában, ahol például teljesen újoncként bizony sokáig autózott a mezőny élén. Sikeresen teljesített huszonnégy órás endurance versenyt Dubai-ban a Magyarországon tervezett és épített Porsche motoros Silver Sting prototípus versenyautóval is, valamint egy futam erejéig nemrég a tereprallyba is belekóstolt egy Dakar Rallys versenygéppel.
Talmának a rallyhoz áll talán a legközelebb a szíve, hiszen elmondása szerint ez a legjobban összehasonlítható a gyorsasági motorozással, hiszen itt is akkor a leggyorsabb valaki, ha folyamatosan a csúszáshatáron tartva tud száguldani a versenygéppel. Ráadásul Gábornak az adminisztratív feltételei eddig is megvoltak a rallyehoz, hiszen 2007-ben világbajnoki címe megszerzésének évében a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Rallye Szakágától egy örökös rallye versenyzői licencet is kapott ajándékba.

Talmácsi Gábor:
“Motorversenyzőként az autósport is közel áll a szívemhez. Nagyon sok minden megadatott már az életemben, amire vágytam. Számos VIP lehetőséget kaptam, hogy kipróbálhassak különböző autósportokat és mindannyiszor sikerült jól teljesítenem. Ültem már Forma1-es autóban, indultam terepralin, 24 és 12 órás versenyen GT gyorsasági versenyautóval, vagy épp a Porsche Kupa és a Renault Kupa futamain, melyek alkalmával rengeteg élménnyel gazdagodtam. A Szilveszter-ralin való részvétellel teljes lesz a paletta, hiszen már csak a raliautó hiányzott a listámról. Ezúton is köszönöm a lehetőséget a Maricsek Team-nek. Az autósport egyik legnépszerűbb hölgye, egykori raliversenyző, Répa Kata lesz a navigátorom, akinek óriási tapasztalata van. Korábban ígéretet tettem neki, ha egyszer indulok egy raliversenyen, akkor ő lesz a navigátorom. A célunk, hogy a legtöbbet kihozzuk magunkból és a lehetőségekből úgy, hogy közben élvezzük is a versenyzést. Már nem kell sokat várni és egy hatalmas száguldással zárjuk a 2011-es évet december végén. Külön örülök, hogy a versenynek a közeli Hungaroring és környéke ad otthont. Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk erre a kiváló programra a két ünnep között.”

 
A Szilveszter Rallye-n „megülni” kívánt versenygép sem egy hétköznapi darab. A már klasszikusnak számító, leginkább a finn rallye legenda Tommi Makkinnen nevéhez kötődő Mitsubishi Lancer EVO VI-os karosszériájába a jelenleg elérhető egyik legújabb rallye technikát bújtatta el a Maricsek Team. Az autóban a Lancer EVO IX-esből származó 300 lóerős motor, és a versenyző stílusához meg a gyorsasági szakaszok jellegéhez programozható hajtáslánc került, ami egy öt fokozatú sebességváltón keresztül viszi az útra a motor erejét.
A három főszereplőnk Kata, Talma és a Mitsu pénteken találkozik először, ahol egy teszt keretében készülnek majd fel első közös rallye élményükre.
 
Fotók: Földi D. Attila
 


Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending