Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talma Phillip Island – QP

Gábor a 22. helyről rajtolhat.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: Faster Management

Úgy néz ki, hogy Gábor nem ezt a három tengerentúli versenyét fogja a kedvencévé avatni. Aragon után úgy nézett ki, hogy végre elkapta a fonalat, de ez a fonál nem jutott el a tengerentúlra. A hétvégén, megint a mezőny közepén találta magát, így szükség lesz egy csodabeállításra ma este és holnap egy nagyon jó rajtra, hogy értelmes, pontszerző helyen fusson célba.


Az időjárás továbbra sem kegyes a MotoGP mezőnyéhez, hiszen alig mutatott ma is többet a hőmérő higanyszála 10 foknál, ráadásul a szél is fúj, ami még inkább hidegebb érzetet kelt, az eső pedig már csak ráadás. Mégsem az időjárás miatt fájt a feje motorosunknak, Talmácsi Gábornak, hanem a beállítási problémák miatt, hiszen mérnökei továbbra sem találják a helyes irányt, pedig ez elengedhetetlen ahhoz, hogy gyors tudjon lenni. A motor tapadása továbbra sem jó, amit a szél még inkább felerősít. Sok mindennel próbálkoztak a csapatnál, de eddig egyik megoldás sem hozott komoly előrelépést, ami érthető módon nem teszi boldoggá Talmát.
Az időmérő edzés elején Gábor esőgumikkal kezdett, de két kör megtétele után a gumik leolvadtak, hiszen a pálya fele addigra már száraz volt. Gyors bokszkiállás után slick gumikkal folytatódott a körözés, ami valóban inkább volt nevezhető körözésnek, mint gyors körök megtételének, hiszen a magyar motoros végig küzdött a gépével.
Holnap a versenyen az első sorból: De Angelis, Redding, Bradl és Di Meglio indulhat. Talmácsi Gábor a 22. helyről várja a lámpák szabadjelzését.
 

Talmácsi Gábor nyilatkozata:

Hát nem vagyok túl boldog. A motorom tapadása továbbra is siralmas és hiába akarok én gyors lenni, egyelőre ezzel a géppel ez képtelenség. Holnapra átszelepelik az első futóművet a mérnökeim, ugyanis már mindenen változtattak eddig, csak ehhez nem nyúltak. Nagyon bízok benne, hogy ez segíteni fog. Belülről érzem, hogy hol és mivel vannak problémák, ezeket mind elmondtam a szerelőimnek, most pedig én is várok, hogy megoldást találjanak rá, hiszen a motor beállítása már az ő feladatuk. A pálya T4 részében gyors vagyok, ezt nem is értem, hogy miért, de legalább egy szoros befutó esetén ez jól jön. Bármilyen is legyen holnap a motorom, én úgy fogom húzni a gázt, ahogy csak tudom, hiszen a 22. helynél jóval előrébb szeretnék végezni.


Pénteki előzmények:


AZ ESŐ ÁTÍRTA AZ ELSŐ EDZÉSNAP FORGATÓKÖNYVÉT

Új kontinensre érkezve az időjárás is sokat változott, így ezzel is számolniuk kell  a versenyzőknek. Már nem a meleggel kell küzdeni, hanem eső és a 10-12 fok körüli hőmérséklet határozza meg az időjárást és ez bizony eléggé gyors átállást követel a pilótáktól, akik még múlt héten a malajziai hőségben húzták a gázt.

Az első edzésnap menetrendjén kénytelenek voltak változtatni a szervezők, mert hatalmas eső érkezett meg a pályára és környékére. A Moto2-es géposztály tréningje két órás csúszással vette kezdetét. Az edzés elején még mindenki vizes gumival, vizes beállításokkal kezdett, majd 2 kör megtétele után Talmácsi Gábor visszament a boxba lecserélni az abroncsokat, mert a pálya 2/3-án száraz volt az ideális ív és csapatával átálltak száraz beállításokra. Az időeredmények jól mutatják, hogy  a magyar versenyző nagyon elszánt és bár motorjának beállítása közel sem tökéletes, folyamatosan gyorsult. Utolsó körében is kék sisak állt a neve mellett, de szerelői elszámolták és versenygépéből kifogyott az üzemanyag, így nem tudta befejezni gyors körét és csak a 21. helyen zárt. Holnap két edzés vár még a mezőnyre.

 

Talmácsi Gábor nyilatkozata:

Az edzés legelején vizes gumival mentem ki, amit épp csak bejárattam és már állhattunk is át a száraz beállításokra. A mérnökeim egyelőre keresik a megfelelő beállításokat, remélem, holnapra megtaláljuk a helyes irányt. Ami a legnagyobb problémát okozza az az, hogy kisodródok a kanyarokban, amire még a szél is rátesz egy lapáttal. Sajnálom, hogy az utolsó gyors körömet nem tudtam befejeznem, mert biztos vagyok benne, hogy sikerült volna előrébb lépnem.

 
Ausztrália, Phillip Island – első szabadedzés:
1.     De Angelis
2.     Redding
3.     Nieto
4.     Simon
21. Talmácsi

 

Comments

comments

Trending