Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talma Phillip Island – QP

Gábor a 22. helyről rajtolhat.

Közzétéve

ekkor

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Forrás: Faster Management

Úgy néz ki, hogy Gábor nem ezt a három tengerentúli versenyét fogja a kedvencévé avatni. Aragon után úgy nézett ki, hogy végre elkapta a fonalat, de ez a fonál nem jutott el a tengerentúlra. A hétvégén, megint a mezőny közepén találta magát, így szükség lesz egy csodabeállításra ma este és holnap egy nagyon jó rajtra, hogy értelmes, pontszerző helyen fusson célba.


Az időjárás továbbra sem kegyes a MotoGP mezőnyéhez, hiszen alig mutatott ma is többet a hőmérő higanyszála 10 foknál, ráadásul a szél is fúj, ami még inkább hidegebb érzetet kelt, az eső pedig már csak ráadás. Mégsem az időjárás miatt fájt a feje motorosunknak, Talmácsi Gábornak, hanem a beállítási problémák miatt, hiszen mérnökei továbbra sem találják a helyes irányt, pedig ez elengedhetetlen ahhoz, hogy gyors tudjon lenni. A motor tapadása továbbra sem jó, amit a szél még inkább felerősít. Sok mindennel próbálkoztak a csapatnál, de eddig egyik megoldás sem hozott komoly előrelépést, ami érthető módon nem teszi boldoggá Talmát.
Az időmérő edzés elején Gábor esőgumikkal kezdett, de két kör megtétele után a gumik leolvadtak, hiszen a pálya fele addigra már száraz volt. Gyors bokszkiállás után slick gumikkal folytatódott a körözés, ami valóban inkább volt nevezhető körözésnek, mint gyors körök megtételének, hiszen a magyar motoros végig küzdött a gépével.
Holnap a versenyen az első sorból: De Angelis, Redding, Bradl és Di Meglio indulhat. Talmácsi Gábor a 22. helyről várja a lámpák szabadjelzését.
 

Talmácsi Gábor nyilatkozata:

Hát nem vagyok túl boldog. A motorom tapadása továbbra is siralmas és hiába akarok én gyors lenni, egyelőre ezzel a géppel ez képtelenség. Holnapra átszelepelik az első futóművet a mérnökeim, ugyanis már mindenen változtattak eddig, csak ehhez nem nyúltak. Nagyon bízok benne, hogy ez segíteni fog. Belülről érzem, hogy hol és mivel vannak problémák, ezeket mind elmondtam a szerelőimnek, most pedig én is várok, hogy megoldást találjanak rá, hiszen a motor beállítása már az ő feladatuk. A pálya T4 részében gyors vagyok, ezt nem is értem, hogy miért, de legalább egy szoros befutó esetén ez jól jön. Bármilyen is legyen holnap a motorom, én úgy fogom húzni a gázt, ahogy csak tudom, hiszen a 22. helynél jóval előrébb szeretnék végezni.


Pénteki előzmények:


AZ ESŐ ÁTÍRTA AZ ELSŐ EDZÉSNAP FORGATÓKÖNYVÉT

Új kontinensre érkezve az időjárás is sokat változott, így ezzel is számolniuk kell  a versenyzőknek. Már nem a meleggel kell küzdeni, hanem eső és a 10-12 fok körüli hőmérséklet határozza meg az időjárást és ez bizony eléggé gyors átállást követel a pilótáktól, akik még múlt héten a malajziai hőségben húzták a gázt.

Az első edzésnap menetrendjén kénytelenek voltak változtatni a szervezők, mert hatalmas eső érkezett meg a pályára és környékére. A Moto2-es géposztály tréningje két órás csúszással vette kezdetét. Az edzés elején még mindenki vizes gumival, vizes beállításokkal kezdett, majd 2 kör megtétele után Talmácsi Gábor visszament a boxba lecserélni az abroncsokat, mert a pálya 2/3-án száraz volt az ideális ív és csapatával átálltak száraz beállításokra. Az időeredmények jól mutatják, hogy  a magyar versenyző nagyon elszánt és bár motorjának beállítása közel sem tökéletes, folyamatosan gyorsult. Utolsó körében is kék sisak állt a neve mellett, de szerelői elszámolták és versenygépéből kifogyott az üzemanyag, így nem tudta befejezni gyors körét és csak a 21. helyen zárt. Holnap két edzés vár még a mezőnyre.

 

Talmácsi Gábor nyilatkozata:

Az edzés legelején vizes gumival mentem ki, amit épp csak bejárattam és már állhattunk is át a száraz beállításokra. A mérnökeim egyelőre keresik a megfelelő beállításokat, remélem, holnapra megtaláljuk a helyes irányt. Ami a legnagyobb problémát okozza az az, hogy kisodródok a kanyarokban, amire még a szél is rátesz egy lapáttal. Sajnálom, hogy az utolsó gyors körömet nem tudtam befejeznem, mert biztos vagyok benne, hogy sikerült volna előrébb lépnem.

 
Ausztrália, Phillip Island – első szabadedzés:
1.     De Angelis
2.     Redding
3.     Nieto
4.     Simon
21. Talmácsi

 

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD

Trending