Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talma nem fejezte be a versenyt

Gábor elesett Laguna Secában, így idén először nem tudta befejezni a versenyt

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Gábor elesett Laguna Secában, így idén először nem tudta befejezni a versenyt

Szöveg: Faster Management

A verseny napján Talmácsi Gábor már korán reggel a Laguna Seca-i versenypályára ment, hogy elkerülje a közlekedési dugót. Talma jó hangulatban készült a bemelegítő edzésre, ahol több változtatást is kipróbált a motorján. A magyar versenyző egy tizeddel maradt el eddigi legjobb körétől a warm up húsz perce alatt, 1’24.271-es köridőt teljesített a kaliforniai aszfaltcsíkon.

Talmácsi a tizenhetedik rajthelyről vághatott neki a harminckét körös versenynek. Remekül rajtolt, a jó indulással rögtön két hellyel előrébb került. Ezt a pozícióját tartani is tudta a Scot csapat versenyzője, majd a harmadik körben elesett. Gábor motorjának eleje elment a kanyarban, a motoros pedig nem tudta a csúszást megakadályozni, így a sóderágyban végezte. Körülbelül 150 km/h órás sebességnél esett a magyar világbajnok. Talma szerencsére jól van, a védőfelszerelések megóvták a komolyabb sérülésektől. Végül csak tizenkét pilótának sikerült befejeznie a nagydíjat, melyet Pedrosa nyert, megelőzve Rossit és Lorenzot. A világbajnokságot Rossi vezeti 151 ponttal, az őt üldöző Lorenzonak 142, Stonernek 135 pontja van.

Talmácsi Gábor:

“Csalódott vagyok, hogy nem sikerült befejeznem a versenyt, főleg úgy, hogy a motor jobb volt, mint a reggeli edzésen. Az egyik kanyarban minden előzmény nélkül egyszer csak hirtelen elment a motor eleje, esélyem sem volt, hogy kivédjem az esését. Szerettem volna pontot szerezni, de ez most nem sikerült, ez tovább motivál a következő versenyekre. Jó irányban vagyunk a beállításokkal hamarosan eredménye is lesz ennek. “

Amerikai Nagydíj, Laguna Seca, 2009. július 5.,végeredmény:

1. Pedrosa
2. Rossi
3. Lorenzo
4. Stoner
5. Hayden
-. TALMÁCSI

A világbajnoki pontverseny állása:

Rossi               151 pont
Lorenzo           142 pont
Stoner              135 pont
Pedrosa             92 pont
Edwards            76 pont

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending