Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talma minden futamán pontot szerzett

WSSP: nyolcból nyolc pontszerzés, a hétvégén hetet tett hozzá Talmácsi

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Talmácsi Gábor az idei világbajnoki szezon felénél csatlakozott a Supersport világbajnoksághoz és mind a nyolc futamon, melyeken rajthoz állt a Prorace Team színeiben, pontszerző helyen végzett – a hétvégén Franciaországban hetet szerzett.

Esős, szomorkás vasárnap reggelre ébredt a paddock vasárnap. Mintha még az időjárás is tudta volna, hogy véget ér, pontosabban néhány hónapra búcsúzik az idei Superbike világbajnokság. A reggeli időjárástól eltekintve úgy tűnt, hogy igen komoly esős verseny vár majd a csapatokra…

A vizes körülmények között zajló bemelegítő edzésen Talmácsi Gábor a hatodik helyen zárta a tréninget. Majd a Superbike kategória első versenyéhez hasonlóan (melyet a hazai menő, Guintoli nyert) a Supersport mezőnye is nedves pályán vágott neki az idei év utolsó küzdelmének – majd szinte száraz aszfalton fejezték be a versenyt.

Talmácsi Gábor a hatodik helyről indult a Magny Cours-on. Néhány helyet veszített a rajtnál, de viszonylag gyorsan sikerült előrébb kerülnie és a negyedik körben már Leonovval vívott kemény csatát az ötödik helyért. Majd sokáig a hetedik helyen motorozott, végül pedig kilencedikként ért célba, ami újabb hét vébé pontot eredményezett. A világbajnokság összetett eredménylistáján a legeredményesebb magyar versenyzőként 44 ponttal a 13. helyen zárta a 2012-es évet. Honfitársaink közül Németh Balázs a 12., míg Tóth Imre a 13. helyen zárta a futamot, ezzel a Team Toth tagjai közül az összetettben Balu 17 ponttal a 22., míg Imi 19 ponttal a 20. helyen végzett.


Talma “beugrósként” is stabil pontszerző volt, a legjobb eredménye egy hatodik hely

“Sajnos nagyon gyorsan elkoptak a gumik, így bármennyire is szerettem volna, nem tudtam tartani a korábbi tempómat. A motor elektronikája vizen nem megfelelő, hol alul, hol pedig túl szabályoz, így ez még komoly fejlesztésre szorul. Nyolcból nyolc versenyen sikerült a pontszerzés, amit mindenképpen jónak értékelek és a csapatom is maximálisan elégedett az elért eredményekkel. Köszönöm a Prorace Teamnek a lehetőséget, hogy visszatérhettem a motorversenyzés világába. A szurkolóimnak pedig köszönöm a folyamatos biztatást, ami minden alkalommal nagyon sok erőt adott” – nyilatkozta Talmácsi.


“Köszönöm a Prorace Teamnek a lehetőséget, hogy visszatérhettem a motorversenyzés világába”

Forrás: TGM

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending