Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talma megszerezte első pontját a MotoGP-ben

Megvan az első királykategóriás pont, Talma 15. helyen hozta be a Hondát

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Megvan az első királykategóriás pont, Talma 15. helyen hozta be a Hondát

Szöveg és képek: Faster Management

Felhős, száraz időre ébredt a verseny napján a Gyorsasági Motoros Világbajnokság mezőnye. A reggeli szabadedzésen Talmácsi Gábor remekül teljesített, a tizenötödik helyet szerezte meg, csupán másfél másodpercre lemaradva a legjobb időt motorozó Pedrosától. Talma a tizenhatodik helyről vághatott neki a harminc körös nagydíjnak. Jól rajtolt, három helyezést előre lépett, majd körökön át Canepával és Vermeulennel harcolt. A többiek elléptek Talmától, aki küzdött a motorral, hogy utolérje őket. Végül Talmácsi Gábor a tizenötödik helyen zárt, ami azt jelenti, hogy megszerezte élete első pontját a legnagyobbak között.

Talmácsi Gábor az első magyar versenyző, aki a nyolcszázas MotoGP kategóriában pontot szerzett. Juhos Árpád 1972-ben a király kategóriában kilencedik lett a Kelet-Német Nagydíjon, ugyanitt a Sachsenringen, ő volt Talmácsi előtt az utolsó magyar pontszerző. Talma hosszú idő óta az egyetlen motoros, aki ugyanazon évben pontot szerzett a 250-es és a MotoGP kategóriában is. A jövő hétvégén az Egyesült Királyságban, Doningtonban folytatódik a világbajnoki pontvadászat.

Talmácsi Gábor: “Nagyon örülök a pontszerzésnek, ez egy mérföldkő a pályafutásom történetében. Szeretném folytatni a pontok gyűjtögetését, és egyre előrébb végezni a versenyek végén. Ehhez kell változtatnunk a motor mostani bázis beállításain, mert a kanyarokat nagyon nehezen tudom venni. A jövő hétvégén Angliában már folytatjuk is a megkezdett munkát, lépésenként ugyan, de haladunk előre.”

Alice Motorrad Nagydíj, Németország, 2007. július 19. Sachsenring

1. Valentino ROSSI
2. Jorge LOREZO
3. Dani PEDROSA
4. Casey STONER
5. Alex DE ANGELIS
15. TALMÁCSI GÁBOR

A világbajnoki pontverseny állása:

1. Rossi                       176 pont
2. Lorenzo                   162 pont
3. Stoner                     148 pont
4. Pedrosa                   108 pont
5. Edwards                    83 pont
19. TALMÁCSI              1 pont

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending